suya sabuna dokunun 

1. sağlık bakanlığı'nın yıllar yıllar önce, reklam aralarında giren slogandı. o kadar iğrenç bi kampanya yapmışlardı ki*, gerçekten de o dönem o kampanyayı izleyen herkes artık ellerini sabunlamaya başlamıştı.*
    #137370 (redwinemania, 28.03.2006 23:25)
  2. kirli ellerin ürkütücü bir efektle bembeyaz ekrana yapıştığı, çocukluğumun kabuslarını süsleyen reklamın sloganı.
    #577914 (haziran, 26.08.2006 02:09)
  3. bu reklam kampanyasında sabun mucizevi bir şekilde ampul gibi parlatılmıştı. çocuklar idolümdü. şimdi ne değişti, geleceğim belirsizleşti, bir şey diyeceğim size; o sabun girsin ...ee .

evet şimdi değişen; o dönemin çocukları şimdinin kıroları oldular leş gibi otobüsde burnumun direğine 90'dan gol atıyorlar. el insaf be suya sabuna dokunun!*
    #577918 (scarface, 26.08.2006 02:13 ~ 02:18)
  4. "yemek yemeden önce ve sonra ellerinizi yıkamazsanız kurtlar, böcekler gelir sizi yer şu olur bu olur, taş olursunuz vallahi bizden söylemesi" şeklindeki cümlelerle insanları temizliğe yöneltmeye çalışan reklamdı. bir de şarkılı versiyonu vardı. yanlış hatırlamıyorsam susam sokagi'nda da yayımlanırdı;

hadi hep birlikte
    hep birlikte
    mis mis olalım
    yemeklerden önce
    elleri yıkayalım
    haftada bir kereeeeeeeeeeeee *
    tırnakları keselim
    fırçalayıp onları
    tertemiiiiiz * olalım.
    #1536547 (habis, 17.04.2007 16:31)
  5. susam sokağı tv deyken bunun reklamları çok sık yayınlanırdı ayrıca.

edit ;
    s.s.ö.: susam sokağından önce
    s.s.s.: susam sokağından sonra
    #1536590 (altobelli, 17.04.2007 16:45)

© 2008 - uludağ sözlük

suya sabuna dokunun başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. suya sabuna dokunun ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu suya sabuna dokunun nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» yurtta wireless sifresine para vermek » 9 ay beyaz 2 ay ayaz 1 ay yaz » almanlar golf oynayinca biz de oynamis sayildik » sevgilisini babam diye kaydeden insan » mehmet asal » con con smiley » denizli nin yanindaki sergen tayfur mehmet triosu » ways of seeing » nevzat yakisirbey » helena bonham carter » haftada bir gun tesetture giriyorum » asshole » genel mudur yardimcisi » everyway that i can » ogrenci evinde yasanan diyaloglar » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » clinomyn » planet waves » 20 45 » anne ben dun gece kadin oldum » besiktasli durusu » demokrasi adi altinda terorizmi desteklemek » guerra » mehmed uzun » yaran ayarlar » bonibon » merve yi tavla » sergen yalcin » coche » the kids from room 402 » sinan engin in olmadigi bir besiktas