suveys krizi 

1. 1956 yılında israil, ingiltere ve Fransa'nın oluşturduğu gizli ittifak ile Mısır arasında yapılan savaştır. Mısır lideri Nasır'ın Süveyş Kanalını millileştirdiğini açıklamasından sonra çıkan savaş, Sovyetler Birliği'nin Londra ve Paris'e atom bombası atma tehditi karşısında ingiltere ve Fransa'nın geri adım atmasıyla sonlanmıştır. Süveyş Krizi, ikinci Dünya Savaşı öncesinde dünyaya egemen olan Batı Avrupalı devletlerin mutlak egemenliğinin son bulduğunu ve artık Amerika'nın desteği olmadan hareket edemeyeceklerini göstermiştir.*
    #1399074 (fasafiso, 11.03.2007 13:13)

© 2008 - uludağ sözlük

suveys krizi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. suveys krizi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu suveys krizi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» yedi iklim » autumnblaze » tum insanlarin ciplak yasamasi durumunda olacaklar » sevilmedigini bilerek yasamak » yasak kadin » kurtler bu ulkeye ne vermistir » varan » muratti » babylon » terorun turkcesi » ntvmsnbc com » 314 » florinali numuneddin » mine g kirikkanat » ideal kiz » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » bolot bayrishev » 12 ekim 2008 arjantin uruguay maci » allah » kuran i yere atan kizin sonu » turkiye dunyada super guc olunca gazete mansetleri » turkiye de yeterince camcak olmamasi » eski sevgili basliklarini gorunce coken huzun » koprolali » duygusal birliktelik olmadan cinsel iliski » zall in aslinda onlarca yazar olmasi » fikir firari » gozyaslarimizi bitti mi sandin » dokunulmazligi olan herkese dokunulsun » bir sakiza opturen sozluk yazari » damdan dusen eski sevgili