suru psikolojisi 

/ 2
kapat
  1. sürü psikolojisinin evrimi:

- evet arkadaşlar oyun hamurundan güzel bir solucan yaptığı için ali'yi alkışlıyoruz (şlak.. şak.. şak.. şak...)

- "ben bulut gördüm".. evet arkadaşlar bu güzel cümle için alî'yi alkışlıyoruz aferin ali 100..(şlak... şlak.. şlak...)

- "ne yani öldürmeyelim de besleyelim mi?" (şlak.. şak... şak... şak... şak....)

- "benim memurum işini bilir." (şlak... şak... şak... şak...)

- "ben sizin ananızııım.. bacınızııım.." (şlak... şlak.. şak.. şak...)

- "camiler süngümüüüzzz.. şeriaaat.." (şlak... şlak.. şak... şak...)

- "biz ermeni değiliz... hepimiz türküz.." (şlak... şak... şak.. şak...şlak)

- "daldan dala... daldan dala" (şlak.. şak... şak... şak... şak..)

- "naanee nannnaaaneee..." (şlak... şlak... şak.. şak...)

....ve son olarak..

- "herşeyin bir ilki var seray bunu sen de biliyo... suuuuuoooooonnnn... eeeveeeeeeeeeetttt... eeeveeeeeeeeet"

hepinize şlak... şak... şak... şak... şak... şak....
    #1465893 (mad world, 29.03.2007 03:49)
  2. (#1521883)
    #1521890 (300 Ispanak, 13.04.2007 11:12 ~ 11:15)
  3. bundan iki sene önce, şiilerin bir anma töreninde, dicle nehri üzerindeki köprülerden birinde canlı bomba ihbarı üzerine, bir veya birkaç kişinin korku ve çaresizlikle nehre atlamaları köprü üstündeki 1000 kişinin de kendilerini nehre bırakmalarına sebep olmuştu. canlı bomba gerçektiyse bile patlamasına gerek kalmadı.
    sonuç olarak yaklaşık 1000 kişinin -mealesef- boğularak ölmesine sebep olan psikolojidir.
    #1522224 (delirium, 13.04.2007 13:40)
  4. daha iyi anlayabilmek icin paris hilton la ayni cezaevine dusmek ba$ligina yazilan taze entryler, ozellikle verilen bakinizlar incelenebilir. * *
    #1771800 (iktidarsiz tecavuzcu, 15.06.2007 14:04)
  5. selcuk erdem'in karikatürlerinde bolca verdiği konudur. koyunlar da baş rol oyuncularıdır.
    #2139791 (teachero, 15.08.2007 21:38)
  6. *_*:sürü *:ahmet -:niyazi(sürübaşı)

-sıkıldım lan bu sürü psikolojisinden
    -ahmet olum ben ayrılıyorum sürüden intihar edicem
    *niyazi abi gözünü sevim ayrılma
    -yok olum canıma tak dedi artık
    -nere gitsem peşimdesiniz
    *abi köpeğin olim abi yapma nolur bize de yazık olacak
    -valla zikimde değil atlıyom ben. elveda...
    *abiiiiii... ??
    -... !

*_*niyazi abi atladı koşun... !
    #2296372 (eşşağan ala gazuğu, 11.09.2007 00:56)
  7. yerlisi olmadığınız bir yerde, vapurla karşıya * geçerken işe yarayan psikoloji. yolcuların çoğunlukla yöneldiği taraflara gidin. onlar güneşin ulaşamadığı, serin noktaları yada yağmurun, karın fazla etkilemediği yerleri bilirler çünkü. deneyin göreceksiniz. sevgilileri bu konunun dışında tutuyorum çünkü onlar o heyecanla, duygusal takılma kaygısıyla, güneşin alnında kavrulsa da, yağmurdan donuna kadar ıslansa da bu realiteyi sallamazlar. zaten vapur yeterince sallıyordur. *
    #3507972 (bairam hoshtempo, 07.06.2008 20:44 ~ 20:46)
  8. en bilindik örneği "moda" denilen olgudur. apaçık sürü psikolojisi demek olan bu kavram; sürüyü sağanlar, onun etinden sütünden ve derisinden yararlananlar tarafından medya yoluyla matah bir şeymiş gibi gösterilir sürüye.
    #3548747 (serbest radikal, 17.06.2008 08:38)
  9. yahudilerden bize geçmiş aslında gereksiz bir tanımdır. yahudiler kendilerini çoban, diğer ırkları ise sürü olarak görürler.
    ülkemizde ise kullanılması anlamsız gelendir. siyasete bulaştırmak isterler bu sözleri.fakat demokrasi olan bir ülkede gereksizdir. olayları kışkırtmak biraz daha laf kalabalığı yapayım diyenlerin ilk ağzından çıkandır. karşınızdaki kişinin istediklerini yapmıyorsanız, dediklerine inanmıyorsanız, söyledikleri çok yoz ve basit geliyorsa hemen bu ülkede koyun olursunuz. herkes burada istediğini yapar, istediğini yaşar, istediğini giyer. yeter ki bunu istesin.
    #3548753 (silte, 17.06.2008 08:53)
  10. Normalde sadece sürü halinde dolaşan hayvanların karakteristiği olması gereken bir olgudur *. Normalde dememin sebebi, insanların kendilerini diğer varlıklardan üstün ve her konuda farklı görmesidir. Eğer ortak tek bir noktası varsa egosu sarsılacaktır. Bu apayrı bir konu. Neyse...

Bir toplumda herhangi bir konuda fikir alışverişi sağlanırken, diğer insanlar aynı fikri söyledikçe, en son fikrini beyan edecek kişinin değişmez kanun olarak gördüğü doğrular bile kişiye yanlış gelir. Bu pek tabii ki sürü'yle etkileşimin sonucudur. Bana göre çoğulcu toplumların, daha doğrusu demokrasi olayının başladığı yerdir, sürü psikolojisi. Tabii ki demokrasi kelime anlamı olarak, "halkın egemenliği"ni karşılasa da; bu kadar basit bir psikolojiyle yumurtlanmış olması, insan ırkının ne derece hayvansal içgüdülerle dimağını besleyen bir varlık olduğuna ispattır.

Tabii ki demokrasi dediğimiz olayda, karşı taraflar vardır. Sırf çoğunlukta olan tarafın dedikleri salt, sahih tespit ve doğrulardan değildir. Fakat insanların inancı bu yönde eğilir. Sürü psikolojisi dedik ya... Bu düşüncenin de en güzel örnek cümlesi; "Herkes böyle diyorsa doğrudur"dur. Bu şekilde düşüncesinin tarafını bırakıp bir anda, istatistikçilik oynar insan. Yanlışın yapılma olasılığı azalır.

Bizi bu "toplumcu" yaşama iten de eski çağlardaki beslenebilirliğimizin, yalnız sürebileceğimiz yaşamın kısa ve kısıtlı olmasıdır. ilk insan ortalama 18 yaşına kadar yaşayabilirken, günümüzde ki komün halinde yaşayan insan ırkı hayat standardını yükseltmiştir. Yani her doğru, her iyi sonuç, insanların bir arada olduğu zamanlarda çıkmıştır (düşünceye göre tabii ki, her zaman "doğru" yoktur). Tabii ki insanlar daha sonra bu birlikteliği konum ve benzerlik doğrultusunda bozmuş ve yeniden aranılan şartlara bağlı oluşturmuştur (*).

Bu gruplaşmalara devlet, ırk falan da diyebiliriz. Bunun sonucu herkes kendine, kendi benzerleriyle bir sistem kurmuş ve kendini tehlikelere karşı korumayı amaç edinmiştir. Eskiden olduğu gibi "insana en çok zarar veren şey başka bir insandır" vecizesini ortaya çıkaracak aklımız, bunu düşünsek bile anlatabilecek yetimiz yoktu. işte korkulan; insanın insana zarar vermesi bu şekilde engellenmeye çalışılmıştır. Çünkü akrabalık, kardeşlik ve aynılık duyguları ile bağlı olmak farklıdır zannedilmiş. Oysa ki özelliklerine bakmadan söyleyebiliriz ki; insan hayvani dürtüleriyle hareket eden zeki bir hayvandır.

-kendi yazılarımdan alıntıdır-
    #3615843 (Schizofrenne, 03.07.2008 21:52)
  11. (bkz: sosyalleşmek)
    #3889199 (oteki turkiye, 29.08.2008 21:51)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

suru psikolojisi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. suru psikolojisi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu suru psikolojisi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» odada ikinci bir sivrisinegin varligini fark etmek » al allah im kulunu zapteyle delini » semih senturk un hak ettigi degeri bulamamasi » appfuse » gozleri deniz kokan yarim » age of mythology » su urunleri fakultesi » plastik fasulye » kizlarin erkeklere oranla daha pis oldugu gercegi » muchacha a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games