surekli her iste bir hayir vardir diyen insan 

kapat
  1. bu insanlar aşırı iyimserlerdir, her olayın yeni, güzel bir gelişme getireceğine inanırlar. arkadaş olması durumunda kimi zaman çok iyi moral verirler kimi zaman ise insanı çıldırtabilirler ama değişmeyecek bir nokta varki eğer şanssızsanız bu insanlarla çok uzun süre arkadaşlık edemezsiniz. örnek olarak,

1. kötü gün:
    -naber abi solgun görünüyorsun.
    +sorma ya. esra çıkma teklifimi kabul etmedi. başkasından mı ne hoşlanıyormuş.
    -amaan boşver ya her iste bir hayir vardir. üzme canını, sana kız mı yok.
    -doğru söylüyorsun abi zaten bana yaramazdı o.

2.kötü gün:
    -hayırdır hasan ne oldu yine?
    +benim iddaa kuponu vardı ya hani 500 kağıt tutturmuştum kaybettim onu.
    -boşver be abi her iste bir hayir vardir zaten haydan gelen huya gider.
    +öyle diyosun da abi o para ilaç gibi gelecekti bana neyse.

3.kötü gün:
    -noldu olm yüzüden düşen bin parça?
    +ya işten attılar abi sorma hiç.
    -neyse her iste bir hayir vardir daha iyisine layiktin zaten sen.,
    +ohoo sen uçmuşsun olum bu devirde iş bulmak kolay mı? nerden bulacam ben şimdi iş.
    -dert etme sen buluruz bir şey.

4.kötü gün:
    -hasan !! noldu lan biri mi vefat etti ne diye ağlıyorsun?
    +evde yangın çıktı abi her şeyim gitti her şeyim. sigorta da yoktu. napcam abi ben şimdi?
    -her iste bir hayir vardir be oğlum. bak hiç olmazsa kimse ölmemiş sevdiklerin yanında olduk...
    +sus ulan sus! manyak mısın nesin sen s.ktir git ne geldiyse başıma senle tanıştıktan sonra geldi. yeter be yürü git gözüm görmesin seni.
    #3228157 (tosunus, 04.04.2008 08:04)
  2. geronimo'dur.

- darn it! my swatch watch! it is stolen!
    + dont make it a problem mike, you know how they say; in every job there is a no.
    - excuse me?
    + fine thanks, and you.
    #3228162 (revolter00, 04.04.2008 08:27)
  3. (bkz: surekli her ise hayir diyen insan) *
    #3229724 (ilqim, 04.04.2008 18:14)
  4. (bkz: hakkimizda hayirlisi)
    #3229730 (brokerX5 ya da mustang, 04.04.2008 18:15)
  5. (bkz: her iste bir hayir vardir)
    #3229753 (isvicreli bilim adami, 04.04.2008 18:22)
  6. Devrin birinde hükümdar olan zatın, aynı zamanda çocukluk arkadaşı olan bir veziri varmış. Olgun bir kişiliğe sahip olan bu vezir, herhangi bir olay olduğunda ''Vardır bunda da bir hayır'' dermiş. Avcılığı çok seven hükümdar vezirini ve diğer adamlarını alarak ormana dalmış. Güzel bir ceylanı gözüne kestirmiş ve yayını gererek ceylana nişan almış. Nasıl olmuşsa olmuş, yayın teli hükümdarın başparmağını kesmiş. Bunu gören vezir hemen hükümdarın yanına gelmiş ve ''hünkârım vardır bunda da bir hayır'' demiş. Canı çok acıyan hükümdar ''Deli misin be adam? Parmağım kopmuş, sen bunda bir hayır olduğunu söylüyorsun. Hayır, bunun neresinde? Benimle dalga mı geçiyorsun?'' demiş ve saraya döner dönmez vezirini zindana attırmış.

Aradan bir yıl kadar bir zaman geçtikten sonra hükümdar yine adamlarıyla beraber ava çıkmış. Ancak bu kez topraklarından epey uzaklaşmışlar. Derken hiç tanımadıkları yabancı bir memlekete kadar gitmişler. O yöre insanları bizim hükümdar ve avenesini esir almışlar. Bu yöre insanının inancına göre, esir aldıklarını hemen öldürürlermiş. Ancak vücudunda özrü ya da eksik organı olanları öldürmek uğursuzluk getireceği için bunları öldürmezlermiş. Tek tek herkesi kontrol ettikten sonra hükümdarı serbest bırakıp diğerlerini öldürmüşler. Ülkesine gelen hükümdar hemen vezirini zindandan çıkarmış ve ondan özür dilemiş. ''Sen haklıymışsın, geçen yılki avda parmağım koptuğu için beni öldürmediler. Seni haksız yere bir yıl zindanda tuttum.'' demiş.

Bunun üzerine bilge vezir ''Bunda da bir hayır vardır hükümdarım.'' demiş. Ancak hükümdar yine kızmış ve ''Bunda nasıl bir hayır olur? Haksız yere zindanda bir yıl kaldın. Ben bunda bir hayır göremiyorum'' demiş. Bunun üzerine vezir ''Hünkârım, eğer zindanda olmasaydım sizinle beraber o ava ben de gelecektim. Vücudumda bir özür olmadığı için beni de öldüreceklerdi. Zindanda olduğum için ölümden kurtuldum. Hayır, işte budur'' demiş.

copy-paste efem...
    #3229755 (tony blair baykal bilmeyir, 04.04.2008 18:23 ~ 13.06.2008 13:00)
  7. + abi noldu yaaa çok kötü gözüküyorsun?
    - sorma ya moralim çok bozuk. sana karşı çok mahçubum, yüzüne bakmaya utanıyorum.
    + ya her işte bi hayır vardır. anlat hele derdini.
    - yaaa sudenaz var yaaa...
    + hangi sudenaz.
    - şeyyyy kız kardeşin var ya, onunla biz kem küm kemmm.
    + anannnıı...neyse onda da bi hayır vardır elbet.
    - hımm onda değil ama cilvenaz'da bi hayır var.
    + hangi cilvenaz lan?
    - sudenaz'ın ablası
    + nasıl bi hayır varmış ulan?
    - nur topu gibi abi ehehhi
    + ulan senin ananı, avradını, gelmişini, geçmişini... gel ulan buaraya...
    #3229758 (huznun isyan olsun, 04.04.2008 18:25)
  8. -Götümüz s.kildi rıfat abi
    -Siktir et her işte bir hayır vardır
    diyen insan modelidir, mahmut tuncer dir, selami sahin dir.
    #3229788 (fernando gago, 04.04.2008 18:33)
  9. yaşı 40 ı geçen tüm insanların (özellikle bayan versiyonlarında) ağızlarından düşürmedikleri sözcük öbeği.
    #3229797 (supersumo, 04.04.2008 18:36)
  10. (bkz: hayır ve şerrin yalnız allahtan geldiğine inanmak)
    (bkz: islamın şartları)
    #3229806 (gelberiyargelberi, 04.04.2008 18:39)

© 2008 - uludağ sözlük

surekli her iste bir hayir vardir diyen insan başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. surekli her iste bir hayir vardir diyen insan ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu surekli her iste bir hayir vardir diyen insan nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» namazi kacirinca batiya yollanmak » insanin kendisiyle barisik olmasi » is yerinde uyumak » toyota avensis » trabzonspor » e bow » atv ana haber bulteni » dedenin adini tasimak » metalikadam » lens takmanin getirdigi avantajlar a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci