super size me 

kapat
  1. türkçeye sisir beni şeklinde çevrilen, morgan spurlock'ın deneysel ve belgesel tadındaki eleştirel yapımı.
    bir ay boyunca sadece fast food ürünleriyle beslenince insanın fiziksel ve ruhsal akibetinin nasıl olacağı esasına dayanılarak oluşturulmuş bir filmdir. bunu da bizzat morgan spurlock kendini denek olarak kullanarak, amerika'nın obez vatandaşlarının gözüne soka soka anlatmıştır. film boyunca abarttığı yerler olmamış mıdır? elbette olmuştur ama neticede güzel bi noktaya parmak basmıştır.
    (bkz: mc donalds)
    (bkz: burger king)
    #60476 (cikarinbeniburdan, 10.02.2006 18:09 ~ 18:10)
  2. belgeselde, her gun ve uc ogun yenen mc donalds yiyeceklerinin insan bedeninde yarattigi genisleme konu alinmistir.
    #60479 (painkiller, 10.02.2006 18:11)
  3. ardından "bir girişi, bir de çıkışı" adlı, üç öğün çiğ köfte ve adana ile beslenen insanın konu alındığı yapıtın gelmesini beklediğim belgesel.
    #378816 (koko, 27.06.2006 14:29)
  4. Efendim eğer günde 3 öğün mcdonaldstan beslenen birey ben olsaydım kilo verirdim. Mcdonalds ın en büyük menüsü 1100 kcal olduğunu bilerekten, 3 öğünde en fazla 3300kcal yapacağını bulabiliriz. Bu da azıcık hareket eden biri için kesinlikle fazla değildir.

90 kiloluk bir birey, bütün gün sadece yaşamını sürdürmek için 2000kcal ın üzerinde kalori yakar. Ne bekliyorsun ki? Götünün üstüne oturunca tabii ki yağ tutarsın. Tabii ki hedef tahtası olan mcdonalds a bok atmak kolay, adamlar iyi para kazanıyor, nefret çekmek için yeterli bir sebep.

Olay mcdonalds da burger king de değildir, insanın kendisidir. Eğer öyle olsaydı hayatında 1 defa bile fast food yememiş boyu ve eni aynı olan teyzelerimiz sokaklarda boy* göstermezlerdi.
    #378878 (baybars, 27.06.2006 14:48)
  5. morgan spurlock tarafından yazılıp yönetilen günümüzün dev fast food şirketlerine (bkz: mc donald's), (bkz: burger king), (bkz: wendy's), (bkz: taco bell) karşı yapılmış bir belgesel.

--spoiler--
    belgeselimizin kısaca konusu morgan abimiz 30 gün boyunca mc donald's menüleriyle yaşamını sürdürmeye ve bu süreci belgeleyerek, öncesi ve sonrasında vücudundaki yaşanan fizyolojik gelişmelerin gösterilmesine dayanmaktadır.
    --spoiler--

biraz abartılmış olsa da bir çok ödüle layık görülmüş, izlenmesi gereken bir filmdir.
    #1040866 (rentts, 23.12.2006 01:26)
  6. yönetmenin tek bir menüyü* tek başına yemesi ve kusmasıyla, komedi-belgesel tadında olan film korku öğeleri de içermeye başlar..
    #1741353 (emptywords, 08.06.2007 19:50)
  7. benim tarafımdan bizzat denenmiş ama etkisi çok az görülmüştür. kendi super size me deneyimde 1 ay boyunca * bir günlük menüde öğlen yemekleri burger king whooper normal menü akşam yemeği ayvalık tostu yada kebapçı yatmadan öncede 1 karaşık tost ihtiva etmiştir. sonuç olarak sadece 1 kg alınabilmiştir o da belli bile olmamaktadır. olan sadece bütçeye olmuştur. kilo alma olayı bünyeden bünyeye değişmektedir. dipno: bu deney boyuca hiç ev yemeği yenilmemiştir. hayvanlık yapılmıştır. burdan super size me nin yönetmenine sesleniyorum , belgeseli benim üzerinde çekin sıkıyosa. * *
    #1751654 (korncu21, 11.06.2007 00:25 ~ 00:26)
  8. izledikten hemen sonra koşa koşa mcdonalds'a gitmeye neden olan film.
    #2510550 (batis, 23.10.2007 23:44)
  9. izlerken özendiren olay.
    #2510555 (milistr0ke, 23.10.2007 23:45)
  10. inanılmaz bir şekilde, belgesele hak vermeme rağmen, "ne kadar da doğru lan, sağlıksız bi beslenme biçimi tabi" dememe rağmen, hiç adetim olmadığı halde, acilen kendimi mc donaldsa atıp, big mac yememe sebep olmuş film.

(bkz: bu filmi mc donalds mı çektirdi lan acaba)

(bkz: bi film ancak bu kadar ters teper)
    #2510559 (beyazyelkenli, 23.10.2007 23:46)

© 2008 - uludağ sözlük

super size me başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. super size me ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu super size me nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» uyumak istiyorum » davor kus » como estais amigos » muzo » facebook ta hesabi olan kizla sevgili olmak » duyarli rock » cemsbg » yildiz futbolcunun genelde cirkin olmasi » kimsenin olmadigi bir yerde gegiren fenerbahceli » yerel saat a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games