sunnet dugunu 

kapat
  1. erkek çocuklarının pipilerinin kaba etini kesme eylemini mutakiben yapılan ilginç aileiçi şenliği.

tüm eşin dostun sünnet maduru çoçuğun pipisine bakması ve maşallah diyerek gülümsenmesi ilginç yanlarından biridir. akabinde çoçuğa hediyeler takılır. çoğunun o yaştaki kız arkadaşlarının aileleri ile beraber sünnet törenine katılması ise işin korkunç boyutudur.

erkekliğe ilk adım olduğu vesilesi ile yapıldığı öne sürülün bu düğün için bir alternatif , kız çocuklarının ilk regl olduklarında da bir düğün dernek kurulması, ilk kanlı çamaşırın yada ped in ahaliye sergilenmesi ve maşallah dedirtilmesi olabilir...

(bkz: baba kesdirdiniz bari millete göstermeyin şunu)
    #656835 (anti, 22.09.2006 16:23 ~ 16:25)
  2. para toplamanın diğer bir yönüdür bu düğünler.
    #3897929 (LocK, 31.08.2008 21:43)
  3. erkek çocuk dünyaya geldiği zaman şu tarihte yaparız diye planlanan, müslümanlık gereği, pipi kesiminin eş dostla kutlanması.
    #4071937 (kirmizi, 10.10.2008 23:28)
  4. erkekliğe ilk adım diye geçen saçma sapan bir gün. sünnet düğünü denilen olaya müthiş derecede karsıyım. kız - erkek arasında ayrım yapılıyormuş gibi hissediyorum. madem erkeklerin erkekliğe atıkları ilk adım kutluyoruz da kızların genç kızlaga geçiş günleri kutlamıyoruz. bir de bu düğün yapılmazsa ileride erkek cocuk ' benim neden sünnet resmim yok ? ' diyebilirmiş. ilginç.
    #4348355 (n7 s8, 12.12.2008 01:25)
  5. genelde etli pilav verilir. küçük çocuk da senin çükünü pilava kattık denilerek kandırılır. o günden sonra tavuk derisi yememe sebebi budur.
    #4351394 (gulhan seven adam, 12.12.2008 19:49)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

sunnet dugunu başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. sunnet dugunu ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu sunnet dugunu nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about sunnet dugunu. Copyrights of the articles are belong to their authors.