sultanahmet ramazan senlikleri 

kapat
  1. (bkz: sultanahmet) (bkz: at meydanı)'nda ramazan ayında yapılan bir aylık şenliklerdir..bayrama kadar devam eder.. (bkz: tantuni)'cisinden sucuk ekmekçisine,kitapçısından şekercisine birçok esnaf için ekmek kapısı olduğu gibi bir çok insana da hoş duygular yaşatır..

At meydanı'na sıra sıra eski (cumbalı) osmanlı evleri kurulur..Sultanahmet camii'sinin avlusunda ise kitap fuarı vardır..

sözluk yazarlarından (bkz: mosquito), (bkz: powerofaith), (bkz: baudelaire), (bkz: mirza), (bkz: elyesa) ve (bkz: rasko)'nun ramazan ayının bir kısmını üzerinde turlayarak geçirdikleri nostaljik bir mekandır..

Farklı din,kültür ve sosyoekonomik gelen insanları yanyana yürüttüğü ise şenliklerin en güzel gerçeklerinden biridir..
    #33416 (rasko, 23.01.2006 16:46)
  2. gece karanlıkta hem göremeyip hem de gelenek olduğunu bilemediğim içi şerbet dolu olan o büyük çeşmede yanlışlıkla ellerimi yıkama hatasında bulunduğum...ellerimin ballı şerbete bulandığı yerdir.

lan yıkıyorum elimi garip bi koku kaygan bişey.
    lan dedim ne garip su bu göremiyorumda karanlık...
    amcam barıyo... elini yıkamaaa ! şerbet o şerbet... elini yıkama !
    (bkz: bi siktir git dedirten anlar)
    anaaa elimi ağzıma bi götürdüm şerbetmiş.
    dedim hay ben böyle geleneğin...
    o kalabalıkta iki saat su akıtan çeşme aradım.

ama ortam harikadır.
    muhabbet süperdir.
    insanın kalkası gelmez.
    hatta bazıları geç haberi olup makarayı kaçırmamak için evden apar topar pijamayla gelirler...
    (bkz: powerofaith)

süüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüttttttt awgafegreqh
    diye boğazını parçalarcasına bağırıp sütü sahlep kaynattığı yere döken sahlepçiler vardır.

anlamsızdır.
    sdc süüüüttt diyerek tenceredeki sütü döker ve herkes başına toplanır noluyo diye..
    reklam yapmanın en anlamsız anlamsızlığı kadarda etkili en kolay yolu.
    #33440 (Mosquito, 23.01.2006 16:59)
  3. geçen yıl ramazan ayları da dahil hemen hemen her gün iş için sultanahmete geliyor olmama rağmen hiç gidemediğim şenliklerdir.aldığım duyumlara göre ramazan ayını hissetmek açısından güzel olan şenliklermiş ama nasip olmadı henüz..
    #33514 (mahoni, 23.01.2006 17:43)
  4. güzel olmasına güzeldir ama iftar saatinden bir iki saat sonra etraf çöpten ve pislikten geçilmemektedir. belediye görevlileri ne kadar çalışıyor olsa da insanımız da çevre bilinci gelişmedikten sonra 2150 yılında ki ramazan şenliklerinde de pek bişey değişeceğe benzemiyor...
    #659563 (montezumas, 23.09.2006 15:16)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

sultanahmet ramazan senlikleri başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. sultanahmet ramazan senlikleri ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu sultanahmet ramazan senlikleri nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about sultanahmet ramazan senlikleri. Copyrights of the articles are belong to their authors.