sulfur kokusu 

kapat
  1. frp tarzı kitaplarda cokca geçen kokudur.Özellikle cok fazla büyü yapılan sahnelerde bulunur bu koku.
    #2309030 (osmanthegral, 13.09.2007 13:09)
  2. hayatımda kokladığım en iğrenç koku bu!hiç unutamadığım bir anıma da sebep olmuştur.ders kimya, laboratuvardayız.demirsülfür yapıcaz.bilmem kaç gram demir bilmem kaç gram sülfürü ısıtıp demirsülfür yapıcaz.hoca uyardıydı bizi bu sülfür çürük yumarta gibi kokar diye.ısıtınca bişey olmadı böyle hafif bi koku geldi sadece ,çok sorun olmadı.ta ki hoca bana "kalk kızım tek tek arkadaşlarına göster demirsülfürümüzü" diyene kadar.ben tutacağı alırken yere düşürmiyim mi demirsülfürü.gerisi zaten zincirleme reaksiyon gibi herşey birbiri ardına geldi.kızın biri kustu.diğeri onu görünce kustu.ortalıkta dolaşan bu iğrenç koku karışımına dayanamayıp tüm sınıf ahlaya ohlaya olay yerinden kaçtılar.kapıda bir izdiham yaşandı.çocuğun biri yere kapaklandı gözlüğü kırıldı.çocuk ağlamaya başladı.hoca bana bağırdı.okulda adım demirsülfüre çıktı.
    sonuç: bu kokudan nefret ediyorum
    #4076066 (puvedibuvi, 11.10.2008 21:57)
  3. deri sanayesinde sülfür asitinin derinin aşılanması için kullanılması sebebiyle tabakhanelerin koktuğu kokunun ana kokusu.

diğerleri için amonyak kokusu.
    #4076094 (rene garcia mericsoy, 11.10.2008 22:02)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

sulfur kokusu başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. sulfur kokusu ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu sulfur kokusu nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about sulfur kokusu. Copyrights of the articles are belong to their authors.