subyan 

kapat
  1. insanda söyleniş itibari ile tekil bir kelime intibası bırakmasına rağmen birden fazla çocuk anlamına gelen sözcük.
    yani child ve children olayı...
    #42099 (sıçtırtma lamasına, 28.01.2006 04:11)
  2. osmanlıca 'sabiyy'(çocuk)tekilinden türetilmiş (çocuklar) anlamındaki çoğul sözcüktür. günümüz türkçesi'nde tekilmiş gibi yanlış kullanılmaktadır.

hatta o kadar yanlış ki;

'sabiyy sübyan' şeklinde pekiştirmeli olaraktan...
    #3522234 (liberalisticcommunist, 11.06.2008 00:02)
  3. bir devletin kendi kendini yönetmesine denir.

(bkz: çocuklara söylenen yalanlar)
    #3577632 (zeytinburnucocugu, 24.06.2008 16:45 ~ 16:46)
  4. (bkz: sabi)
    #3724659 (eticin, 26.07.2008 17:07)
  5. arapça kelime. türkçe tam karşılığı "çocuklar".
    #3751948 (seker ahmet pasa, 01.08.2008 00:06)

© 2008 - uludağ sözlük

subyan başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. subyan ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu subyan nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» anozognozi » aydogan babaoglu » dumanlimusti » arjen robben » romantik entryler » turk sanat muzigi » 2009 da ekonomik kriz ihtimalinin dusuk olmasi » sahsim tarafindan » agzin yara oldugu donemler super yemekler olmasi » yaman okay » p s i love you » help » mardan palas » sagcilarin zengin olma hayali kurdugunu sanmak » mavi lens takan yesil gozlu kiz » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » i will always love you » anne niye beni erkek dogurmadin » sevgiliden ayrildiktan sonraki bir dakika » ozhan canaydin tarzi bir centilmenlige sahip olmak » yasar okuyan » pamuk eller butona » bayramda misafire tutun kolanyasi dokmek » arkadas ariyoruz » ucu bir arada » tuomas holopainen » caylakligi bitmis sozluk yazari » son ask » fight club izleyip vur bana diyen mal » sigarayi birakmak » manuel