su uzun gecenin gecesi olsam 

kapat
  1. çorum yöresinden dinlenildikçe dinlenilen türkü.

şu uzun gecenin gecesi olsam
    sılada bir evin bacası olsam
    dediler ki nazlı yarin pek hasta
    başında okuyan hocası olsam

katipler oturmuş yazıya bakmaz
    herkes sevdiğini dilden bırakmaz
    ey allahtan korkmaz kuldan utanmaz
    gönül defterinden sildin mi beni.

not: sanki şarkıyı ben yazdım, bana ne kiziyon
    #1662852 (kolibandı, 19.05.2007 19:20 ~ 19:29)
  2. erkan oğur ve ismail hakkı demircioğlu'ndan dinlendiğinde insanın yüreğini parça parça eden türküdür.
    #1723848 (ben bilmem beyim bilir, 04.06.2007 12:14)
  3. az sözle çok iş yapan, insanı alıp alıp götüren nadide türkülerimizden biri.
    #3408887 (pinaa, 17.05.2008 16:43)
  4. çorum yöresine ait muhteşem bir türkü.
    #3427560 (KIWO, 21.05.2008 18:02)

© 2008 - uludağ sözlük

su uzun gecenin gecesi olsam başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. su uzun gecenin gecesi olsam ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu su uzun gecenin gecesi olsam nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ravza » ephebophilia » mirac » dun uye olanlar » kalpsiz adam » lunokhod » basincli konusma » halkina kufreden basbakan » rod stewart dinleyen seriatci » manuel » xwezi » giuseppe verdi » buyuk ortadogu projesi » pulemjot kalashnikova » bize musaade » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » rammstein » marty friedman » cocuklarin arasinda olgun kalmak » mozole mirach » bu cocuk boyle degil di ne oldu ki » manowar » anatomic autogynephilia » avrupa yakasi » alt beyin » eshab ul kehf » mevlut erdinc » tekrar yasanilmasi istenilen gunler » serdar ortac tarzi dans » adolesan » kopeklerin birbirine girmesi