stratosfer 

kapat
  1. Faşizm ile vatanseverlik arasındaki kritik fark konusunda bilgi sahibi olmamasından ötürü, Terminolojisin de ki vatanseverlik kavramının acilen evrimselleştirilmesi gereken, bu evrimselleşmeyi mümkün kıldıktan sonra, bünyesi hala kaldırabiliyorsa zoon politikon ve demokrasi temelli kamusal alan belirlenimlerini de öğreterekten, bu öğrenmenin sonucunda ortaya çıkması gereken ''öteki'' ni benimseyebilme erdemliliğini kafasına ekleyebilip ekleyemediğinin kontrolünün olumlu yada olumsuz sonuçlanmasına göre-olumsuz sonuçlandığında bilgilendirme etkinliğinin en başına dönülüp, aynı sıra takip edilerek aynı işlemlere tabii tutulup, en sonunda ''öteki' ni benimseyebilme erdemliliğinin kafasına bu sefer dahil edilip edilemediğinin sınaması tekrar yapılıp, yine olumsuzsa yine en başa dönüp.........-, iyimserce düşünüp olumlu olduğu düşüncesinden hareketle, bir sonra ki safhada bünye'ye, türk olmak ile ermeni olmak yada yunan olmak arasında tarihsel yada evrimsel hiçbir fark olmadığı, bu belirlenimin tamamen bir şans olduğu, burdan 5 bin km batı'da doğduğunda belki bir ingiliz, yada 5 bin km doğu da doğsa bir ermeni olarak doğacağını, din,dil ve ırk'ları belirlemenin ilk etapta insanın elinde olmadığı, tüm bunlardan yola çıkıldığında da insansal anlamda bir türk'ün, ne bir ermeniden, ne de bir yunanlıdan hiçbir farkı olmadığı konusunda bir brifing'e tabi tutulup, bu brifing'den de olumlu bir sonuç çıkması dahilinde, bunda ümit var diyerekten, kafasındaki vatan, millet, sakarya şeytan üçgenine ait belirlenimleri, dünya, insan, memleket, emek kavramlarıyla yer değiştirip, en sonunda da'' insansal alana dönen bu arkadaşa yüksek bir alkış istiyorum'' diyerekten insanlık ailesine takdim etme şeklinde vuku bulan bir ironi kurmama neden olmuş yazardır.
    #2897138 (SanalMolotof, 26.01.2008 01:09 ~ 01:12)

© 2008 - uludağ sözlük

stratosfer başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. stratosfer ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu stratosfer nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ibo konserindeki tas gibi kiro hatunlar » mihail vasilyevic lomonosov » az sonra bez bebek » yucelay sal » skolastik dusunce » darrab » anne replikleri » abi beni yika » 1526 » gercek iskender savaslari a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games