stellan skarsgard 

kapat
  1. 13 haziran 1951 isveç doğumlu aktör. *
    süper karizmatik, tehlikeli, kötü rollerin adamıdır, stellan skarsgard...*
    Kariyerine çok farklı filmlerde oynayarak başlayan skarsgard, özellikle hans alfredson' un 1982 yapımı "den enfaldige mordaren " adlı filmde canlandırdığı fantastik karakter ile berlin film festivali' nde gumus ayi ödülünün sahibi olmuştur.
    1991 senesinde sven nykvist'in oscar'a adaylık filmi " oxen " de başrol oynadı. isveçli bu muhteşem aktörün ikinci hollywood çalışması ise " the hunt for red october " - kizil ekim -filmidir; ancak bu filmdeki rolleri birer birer kesilerek kırpılsa da muhteşem oyunculuğunu yine de kırpamamışlardır.
    en çarpıcı filmi ise, hemen hemen herkesin takdirini kazanmış olan, lars von trier filmi
    " dalgalari asmak " - breaking the waves - 'tır. filmde iş kazası geçiren, aşık koca tiplemesiyle büyük beğeni kazanmış, tapınma isteklerimi arttırmıştır.
    yine bir 1997 yılı amerikan yapımı olan matt damon, ben affleck ve robin williams gibi oyuncuların rol aldığı gus van sant' ın " can dostum- good will hunting " filminde canlandırdığı dahi çocuğa yardım etmek isteyen matematik profesörü rolüyle kalplerimize kazığını çakmıştır, hiç ayrılmamak üzere.
    aynı yıl spiellberg'le amistad filminde çalışmıştır.
    2000 yılında lars von trier'le yeniden " dancer in the dark - karanlikta dans ", 2003 te de " dogville " ile kamera karşısına geçmiştir. kadrolu castingi olmuştur böylelikle trier'in.*
    2004'de king arthur'da muazzam kaçık saxon lideri cerdic'i canlandırarak özüne bir dönüş yapmıştır.
    en son kendisini " karaip korsanlari olu adamin sandigi " 'nda will turner'in babası bootstrap bill rolüyle izledik. *
    değeri halen anlaşılamasa da hollywood'un kazandığı yegane oyuncularındandır.
    #723705 (peytonpeyton, 11.10.2006 15:36 ~ 12.06.2007 18:37)
  2. ayrıca orijinal insomnia da (nolan ın çektiği ve al pacino nun oynadığı yeniden çekimdir) başrolü oynamış, son filmi de başrol oynadığı goya s ghosts olan genelde ikinci rollerin usta oyuncusu.
    #2330166 (paradigma, 17.09.2007 04:01)

© 2008 - uludağ sözlük

stellan skarsgard başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. stellan skarsgard ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu stellan skarsgard nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» yaratici msn nickleri » jordin sparks » turk filmlerinde yaran sahneler » hrant dink » ey sevgilim sana sikayetim var » aninda eksi oylanan entry » dus » kopekler gibi sevmek » tugra » muhendisin aski a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci