star wars 

/ 3
kapat
  1. her şey çok güzel de arkadaki bön bakan luke skywalker yerine nice farklı karizma karakterler gelirdi be hocam dediğim tema. lakin şeker gibi.
    #1289040 (paradigma, 11.02.2007 13:23 ~ 22.02.2007 17:20)
  2. uzun süre beklemeden sonra bugün sözlük kullanımına sunulmuş tema.
    #1289572 (thedewil, 11.02.2007 15:23)
  3. dunyayi kurtaran adam filmi tarafından bazı sahneleri araklanmış film.
    #1289582 (sadee, 11.02.2007 15:25)
  4. thedewil'ın hazırlayıp sunduğu tema olup kendinine teşekkür etmekteyizdir.
    #1291359 (hunlu, 11.02.2007 21:59)
  5. felsefesiyle, hikayesiyle, karakterleriyle ve hatta konuşma tarzlarıyla bile izleyicisini esiri yapan seri... günlük hayatta bile beyninizin bir bölümü hala star wars izliyor olabilir... bu da başkaları tarafından anlaşılmamaya ve hatta komik durumlara düşmenize sebep olur...

- abiiii!! takıldı bu bilgisayar a.q.!!
    + pavaa * tuşuna bas!
    - hönk!? neye basıyim?
    + beni nerenle dinliyorsun genç padawan!?
    - ne diyon lan sen bana?! anneeeee! küfrediyor bana abim!!
    * kardeşe küfür ne demek oluyorsa terbiyesiz! doğru odana git!
    - as you wish madaa! *
    * ...
    + ...

dın dın dın dııınının dııınının dın dın dın dııınının dııınınıııın...

(bkz: imperial march)
    #1334499 (crying clown, 22.02.2007 17:07)
  6. bazı sinema eleştirmenleri tarafından sinemanın operası kabul edilen muhteşem film serisi.
    #1334526 (aresturk, 22.02.2007 17:17)
  7. lucas ın her şeyiyle paraya çevirdiği olgu. yakında darth vader boku satacak şerefsiz. lakin o da alınır biliyorum.
    #1334535 (paradigma, 22.02.2007 17:21)
  8. 6 bölümünde müziklerini oscarlı kompozitör (bkz: john williams)yapmıştır.
    #1335309 (sparkhan, 22.02.2007 21:17)
  9. 30 yıl önce bugün gösterime giren efsane sinema serisi. 30. yılı anısına los angeles'da özel gösterimler ve aktiviteler yapılmaktadır.
    #1692925 (ayvirsin, 27.05.2007 16:15)
  10. sinema tarihinin en dikkat çekici, en kitleleri peşinden sürükleyen film serisidir. dünyada milyonlarca hayranı, binlerce kolektörü bulunmaktadır. serinin 4-5-6. filmlerini izleyen o dönemde ki insanlar ölmeden kalan kısımda neler olacağını öğrenmek için binbir taklalar atmışlardır. bu filmleri "öfff bilimkurgu filmler sevmem" "ıyy ne o öle uzayda flan geçio ışıklı mışıklı" diyerek izlemeyen insanlara bu filmin dünyadaki en güzel aşk filmi olduğunu belirtmek isterim ve izlemeyenlerin çok şey kaçırdığını belirtmek istediğim filmdir..
    #1692973 (vanity, 27.05.2007 16:32)
  11. -spoiler-*
    Hala sinema tarihinde kendisi kadar iyi ve başarılı bir bilimkurgu filmi gelememiş olan filmdir.30 yıldan beri aynı şekilde hatta daha fazla popülariteye ve hayran kitlesine sahip olması ne kadar önemli bir seri olduğunun ispatıdır.Orjinal seriye(trilogy) bir göz atacak olursak(tarihsel sırasıyla):
    a new hope
    1977 yılında yayınlanan serinin normalde 4. fakat yayınlanan ilk filmidir.Serinin tanıtımı açısından iyi bir başlangıç olmuştur.30 yıl önce insanların içinin ben kenobinin bilge tavırları,luke'un saf halleri ve han solo'nun kendine aşırı güvenli halleriyle dolmasını sağlayan filmdir.Konusu,kurgusu ile akıcı ve dönemi açısından ilginç ve değerli bir film olmuştur. 10/8
    empire strikes back
    Birçokları açısından serinin en iyi ve aynı zamanda en karamsar bölümüdür.Usta Yoda son derece mistik ama bir o kadarda çocuksu tavırlarıyla beyazperdeye ilk kez arz-ı endam eder.Luke'un ilk kez vaderla ve vader'ın babası olduğu gerçeğiyle yüzleştiği bölümdür ki bu ona çok acı verir.*
    Genel yapısı,konusu ve yönetmen Irvin Kershner anlatımındaki başarısı filmi sinema tarihinde the godfather part 2 ile birlikte sinema tarihinin en başarılı devam filmleri olarak tarihe geçirir.The godfather part 2 ilki ile aynı seviyedeyken empire strikes back anew hope'dan daha başarılı olarak birçokları tarafından sinemanın en başarılı devam filmi kabul edilir ki internetteki en iyi sinema sitesi imdb üyelerinin en iyi 250 film listesinde empire strikes back'i 8.olmasıda filmin başarısının bir göstergesidir.10/10.5
    return of the jedi
    Kişisel anlamda en sevdiğim star wars filmidir.*
    imparatorluk asilerin başarılı planı sonunda çözülmeye başlar.Anakin iyiliği ve kalbindeki sevgiyi oğlunu imparatorden kurtarması sayesinde keşfeder.Luke jedi olur.Asiler savaşı kazanır.Ve leia ve han balayı hazırlıkları için endor grand yazıcı'ya rezervasyon yaptırırlar.Şaka bir tarafında üçleme için iyi bir final olur.Trilogy'deki sorular cevabını bulur ve gönüllerimizdeki yerini alır.10/9

Yeni üçleme kronolojik sırada ise eski dönemi anlatan filmler belki daha fazla paraya mal olmuş olabilir ama trilogy'deki samimi değerler olmadığı için yorumu sizlere bırakıyorum. *
    #1859526 (indiana_jones, 03.07.2007 21:21 ~ 21:22)
  12. darth vader'ıyla obiwan'ıyla han solosuyla gönlümüzde her daim varolan efsane serisi

no anakin no
    #1885845 (kilisedeki zangoc, 08.07.2007 21:11 ~ 21:12)
  13. ''Bu üç filmi yaptığıma memnunum. Ama artık yapmayacağıma daha da memnunum.''

harrison ford

"vücut yapımın yaşımı yakalamasını bekliyorum."

mark hamill
    #1995670 (ELeCTrO, 23.07.2007 22:53)
  14. türk yapımı için:
    http://www.youtube.com/watch?v=kTqK1PCZ1vA +
    #2274414 (dalton ana, 06.09.2007 21:12)
  15. efsane...o soundtrackin duyulmasıyla bile tüyleri ürpertebilen, tam olarak tanışmamın kotor vasıtasıyla olmasından ötürü bendeki yerinin çok önemli olduğu evren.filmler bir yana, "genişletilmiş evren" konseptiyle de alternatif hayat ve hayaller arayanlara hizmete devam eden yaratı."force","jedi" ve lightsaber" kavramlarının ilgi çekiciliği ve özgünlüğü*, onca ticari zırvalara rağmen zarar görmemiştir. oluşumuyla ilgili fikir edinmek için;

(bkz: george lucas in love) *
    #2486995 (han ritm, 18.10.2007 22:55)
  16. Hayatımın filmlerindendir.Altı yaşındayken 'anne bana luke'u ac 'dediğim yıllardan bu güne Starwars'un tahtını sallıyacak bir film görmedim diyeceğim bir baş yapıttır. Ayrıca 2. film ile 3.film arasındakı yine george lucas'ın üstünde durduğu çizgi filmler seyredilmelidir.
    #2710477 (belgarionwulfgar, 18.12.2007 05:10 ~ 30.07.2008 07:20)
  17. Darth Vader;ı dört ayrı kişi oynadı. David Prowse vücuduydu, Jeams Earl Jones sesiydi, Sebastian Shaw yüzüydü ve adı bilinmeyen dördüncü bir kişide nefes alıp vermesini yapıyordu. ayrıca filmde sadece onun rütbesi belli değildir.
    #2864781 (spor tutkunu disi, 19.01.2008 22:54 ~ 22:56)
  18. serinin tamamında gücün aydınlık ve karanlık tarafını görürüz. jediler aydınlık tarafta adeta melek gibi neredeyse "nefislerini öldürmüş" insanlardır. Sithler ise aydınlık tarafın gücüyle tatmin olamamış ve karanlık tarafa geçip tüm zerrelerine kadar arzu ve hırs kesilmiş yani şeytani varlıklara dönüşmüşlerdir.

serinin yarısında light side, diğer yarısında dark side'ın hakimiyeti söz konusudur. ancak mutlak güç açısından doğru olan bu değildir. güce bir denge gelmesi gerekmektedir.

böylelikle gücün her iki yanını da tatmış olan darth-anakin, ayan-ı sabitede murad edilenin ortaya çıkışına sebeb olur.

filmin sonunda hala bir jedi olan luke bulunmaktadır. bu halde güce denge gelmiş midir? bu tartışılabilir. ama sonuç olarak denge gelmiş kabul etmek uygundur. zira luke da babası gibi yalın bir jedi olmaktan uzaktır.

gelelim bu alemin kurgusuna:

tertemiz, günahsız, sadece emri yerine getiren melekler. meleklerden daha fazla ilim sahibi olan yine de hırsına yenilen cin azazil ve onun şeytana dönüşümü. ve üçüncü bir varlık. hem kötüyü hem iyiyi bünyesinde barındırabilen ama buna rağmen esref i mahluk , yaratıcının halifesi insan.

mutlak iyiyi savunmak yanlış mıdır? tabi ki değildir. ancak jediler karanlık tarafı adeta yok saymış, onu gizlemeye çalışmışlardır. ve bu çaba ters tepmiştir.

(bu olay Allah'ın celal ve cemal sıfatlarının dengesini anlayamayan insanın ruhsal çöküşüne benzer. bu konu uzundur...)

sonuç olarak star wars, 6 filmiyle insanı insana insanca olmayan bir yöntemle anlatan bir seri film. bu filme ön yargı ile yaklaşıp izlemeden ömür tüketilmemeli.

karanlık ve aydınlığın savaşını daha iyi anlayabilmemiz için amak i hayal kitabı önerilir. 1900 lü yılların başında yazılmış kitabın içinde böyle bir savaşla karşılaşacaksınız. Ahmet Raci isimli kahramanımız hikayenin ikinci gününde, karanlık ve aydınlığın arasındaki savaş içinde kendini bulacaktır. bir tarafta hürmüz, diğer tarafta ehrimen. ve etkileyici bir sonuç. mutlaka okuyun.
    #2886022 (hallacicelaleddin, 23.01.2008 21:01 ~ 21:03)
  19. (bkz: wookieepedia)
    #2929792 (ELeCTrO, 01.02.2008 03:46)
  20. http://tinyurl.com/26h6vd
    #2930487 (bu nick tam yirmi bir harf, 01.02.2008 11:25)
  21. soğuk savaş döneminde amerika ve sovyet rusya arasında yaşanan füze savunma sistemine verilen fantastik isim. sovyetler birliği dağılınca geçersiz kalmıştır.
    #3011194 (titania, 16.02.2008 02:38)
  22. haklı olarak milyonlarca hakiki fana sahip olan efsane...star wars moon yoks...
    #3011834 (toreador, 16.02.2008 10:46)
  23. gelmiş geçmiş en mükemmel sinema olayı. istisnası yoktur nazarımda.
    #3102141 (romantik serseri, 06.03.2008 16:50)
  24. (bkz: a long time ago but somehow in the future)
    (bkz: family guy)
    #3165190 (double cross, 20.03.2008 00:08)
  25. yıllar önce türkiye uyarlamasında cüneyt arkının sabit bir yapay uzay gemisinde(uzay gemisinden başka herşeye benzeyen)sarfettiği ibretlik diyalog:ana komuta inişe geçiyorum der ve sabit gemide eğilerek inişe geçtiği izlemini 80lerin gerzek yerine koyduğu sinema izleyicisine yutturur..
    #3165330 (darking, 20.03.2008 00:39)
/ 3
© 2008 - uludağ sözlük

star wars başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. star wars ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu star wars nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» abdulaziz han » hebokobe » erkek kardes » bir cocuk sevdim » ilk defa magarada dogdugumdan utandim » agalmatophilia » swansea » 11 ekim 2008 almanya rusya maci » andy mckee » milliyetciligin sozlukte tavan yapmasi » gerekli gereksiz killanan yazarlar » ozel gunlerde hediye alma sorunsali » gotumuzde ergenekon parmagi » akatizi » 10 ekim 2008 turkiye belarus maci » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » red label » i saw her standing there » kemal oncel » anima » okumak cehaleti alir eseklik baki kalir » silent running » fetullah gulen » dun gece » dan jacobs » fetullah gulenin amerikada yasamasinin nedenleri » burak ozcivit » efkar » yaran kufurler » moriye » yaran entryler