star trek 

kapat
  1. uzay yolu tv dizisinin orjinal adı.
    (bkz: Mister Spock)
    (bkz: Kaptan Kirk)
    (bkz: Atılgan)
    #198895 (aabi, 26.04.2006 01:43)
  2. bir yerden bir yere ışınlanma teknolojisi, sivri kulaklı mr. spock ve gemi mürettabatının giysileri ile unutulmayan kült dizi. 1979' da uzun metrajlı filmi çekilmiştir.

(bkz: turist ömer uzay yolunda)
    #338952 (oylumunelumune, 12.06.2006 14:51)
  3. ingilizce özgün adı ile "Star Trek" , Türkçesi ile "Uzay Yolu", gene roddenbery tarafından yaratılmış bilim kurgu televizyon dizisidir.
    Amerikan NBC televizyonunda ilk kez 8 Eylül 1966 tarihinde yayınlanmaya başlamıştır. 1966-1969 yılları arasında, "Kafes" (The Cage) adlı ön bölümü, üç sezonda toplam 79 bölüm takip etmiştir.

Kaptan James T. Kirk komutasındaki yıldız gemisi Atılgan (U.S.S Enterprise NCC-1701), beş yıllık görevle, uzayın ayak basılmadık yerlerine giderek garip dünyaları keşfetmek, yeni hayat türleri aramak ve yeni uygarlıklar ile ilişkiler kurmak için uzayda yolculuk eder durur.
    Olaylar 2245 yılı civarlarında geçer ve yıldız gemisi Atılgan , Birleşmiş Gezegenler Federasyonu yıldız filosunda yer alır.
    O tarihlerde Dünya gezegeni tamamen birleşmiş olduğundan Atılgan'ın mürettebatı farklı ulusların bireyleridirler. Vulkanlı Spock gibi uzaylılar da vardır takımda , daha sonra Vulkanlı dışında başka uzay milletleri de katılmıştır kadroya.
    Kaptan Kirk Iowa'dan bir Amerikalı , Chekov - Rus , Uhura - Zulu , Sulu - Japon , Scotty ise iskoçtur.

Dizinin her bölümü istisnalar dışında , farklı ellerden çıkan senaryolarla ve farklı yönetmenler tarafından çekilmiştir. Bu tekdüzeliği önlemiş ve her bölüme ayrı bir bakış katmıştır.
    TRT tarafından duyarlı bir şekilde yapılan çeviri ve seslendirmeler, o dönemlerde pek az kişinin kullandığı tarayıcı , alıngaç , bilgisayar gibi kelimelerin halk tarafından benimsenerek dilimize kazandırılmasını sağlamıştır. O yıllarda çok fazla bilinmeyen Lazer, ışınlama, ışık hızı vb. gibi birçok bilimsel kavram ile de bu dizi sayesinde tanışılmıştı.
    Kaptan Kirk'in iradesi, Spock'ın mantığı, işlenen bilimsel temalar, o zamanlarda bir çok kişiye ilham kaynaklığı etmiştir.
    Uzay Yolu Turist Ömer Uzay Yolunda (1973) filmine de ilham kaynağı olmuştur. Hulki Saner'in yönettiği filmde başrollerde Sadri Alışık ve o yıllarda TRT de yayınlanan dizideki seslendirmeyi yapan tiyatro sanatçıları oynamışlardı.
    #387582 (RoknoRinto, 30.06.2006 17:39)
  4. hakkında daha fazla bilgim olsun isteyen herkesin http://memory-alpha.org/en/wiki/Main_Page i görmesi gereken dizi. adamlar üşenmemiş, dizinin wikipedia benzeri bilgi sitesini yapmışlar. gece gece ayağa kalktım alkışladım, babam duvara vurdu gup gup.
    #461546 (tankut kabza, 26.07.2006 02:44)
  5. http://www.youtube.com/watch?v=7-M29DJKrgQ +
    bu da komik dublajlısı. nostalji komedi bir arada.
    #1198310 (serbest radikal, 24.01.2007 09:41)
  6. bir amerikan Tv dizsinin orjinal adı. Türkiye de uzay yolu olarak yayınlanmıştır. Sonundaki trek kelimesi arapçadan gelmektedir. Kökü 'tarik' dir tarikat/yol anlamında kullanılmıştir.
    #1912193 (swalyangoz, 11.07.2007 21:48 ~ 21:49)
  7. (bkz: star trek the wrath of khan)
    #2014406 (ELeCTrO, 26.07.2007 15:34)
  8. Halen 40. yılını kutlayan, the next generation, deep space nine, voyager ve enterprise adlı, ilk üçü yedişer, sonuncusu dört yıl devam etmiş dört spin-off vermiş, bugüne dek on adet sinema filmi çekilmiş ve on birincisi j j abrams tarafından çekilip 2008 Noel'inde sinemalarda görücüye çıkacağı resmen açıklanmış dehşetengiz ve Cem Yılmaz'ı meşhur edecek denli dünya çapında kült bilimkurgu klasiği.
    #2142216 (cloudynow, 16.08.2007 10:52 ~ 10.10.2007 13:07)
  9. fimlerini de listeleyelim, eksik kalmasın:
    -the motion picture :dizinin 69da yayındna kaldırılmasından sonra çekilen ilk film. (ekibi topluyoruz olgusu)
    -the wrath of khan: orijinal dizideki bir bölümün devamı niteliğinde; üstün insan khan'a kirk'ün ayar verdiği film. genelde serinin en iyi filmi kabul edilir.
    -the search for spock: önceki filmin devamı.
    -the voyage home: serinin en makara filmi.
    -final frontier: tanrıyı arama muhabbeti.
    -undiscovered country: orijinal ekibin veda filmi.
    -generations: next generation tayfasıyla orijinal ekip arasında köprü şeyi.
    -first contact: next gen. tayfasının en iyi filmi.
    -insurrection: gençlik pınarından içelim güzelleşelim filmi.
    -nemesis: wrath of khan'ın gişede baş aşağı giden nex gen versiyonu.
    -star trek (2008): j j abrams ve ekibi (Kurtzman, Orci ve Lindelof) tarafından diziye ilgiyi canlandıracağı umuduyla çekilecek film. mr spockheroes'taki sylarcanlandıracak.

güncelleme: filmde orijinal Mr.Spock Leonard Nimoy'un Spock'ın yaşlı, zachary quinto'nun ise genç halini canlandıracağı açıklandı. Ayrıca, iletişim subayı uhura'yı zoe saldana, genç ensign pavel chekov'u ise anthony yelchin oynayacak. Filmin baş kötüsü Nero'yu eric bana canlandıracakmış. Filmin bir bölümü izlanda'da çekilecekmiş.
    #2143667 (cloudynow, 16.08.2007 15:41 ~ 10.10.2007 13:12)
  10. eskilerden kalmış bir flimdir.kaptan körlk ve mistır spark ikilisinin konuşmaları vazgeçilmezdir.
    #2475312 (efe misin, 16.10.2007 00:49)
  11. zachary quinto'nun mr. spock'u oynayacağı, jj abrams'ın yeni eğlencesi.
    http://www.imdb.com/title/tt0796366/
    #2774232 (ELeCTrO, 01.01.2008 02:31)
  12. http://startrek.wikia.com/wiki/Main_Page
    http://www.imdb.com/title/tt0060028
    http://www.imdb.com/title/tt0796366

(bkz: leonary nimoy)
    (bkz: william shatner)

vaktiyle kaptan kirk'in zenci bir mürettebatı öpmesi olay olmuştu, bunu da eklemek gerek.
    #2933549 (ELeCTrO, 01.02.2008 20:35 ~ 20:36)
  13. devam filmi star trek 12 yoldadır! 2011 de vizyona girecekmiş . ayrıca gözümde son zamanların en çok beklenen projesi olma özelliğini kazanmak üzeredir. zira transformers ı beklemeyi bile bıraktım, star trek heyecanı sardı dört bir yanımı.

edit: bu film star trek 11'dir. devamı star trek 12 olacak. rötüş isteği gönderen arkadaşa duyrulur.

edit: imla
    #5069671 (scary59, 20.04.2009 02:50 ~ 04.07.2009 15:00)
  14. müthiş geniş bir oyuncu kadrosuna sahip olan, 8 mayısta türkiye de vizyona girecek olan film.

oyuncular;

John Cho
    Ben Cross
    Bruce Greenwood
    Simon Pegg
    Chris Pine
    Zachary Quinto
    Winona Ryder
    Zoe Saldana
    Karl Urban
    Anton Yelchin
    Eric Bana
    Leonard Nimoy
    Kimberly Arland
    Diora Baird
    Majel Barrett
    Jimmy Bennett
    Michael Berry Jr.
    Sufe Bradshaw
    Mark Bramhall
    Jason Brooks
    Billy Brown
    Jeffrey Byron
    Jeff Castle
    Jeff Chase
    Bob Clendenin
    Clifton Collins Jr.
    Spencer Daniels
    Jonathan Dixon
    Christopher Doohan
    Antonio Elias
    Greg Ellis
    Margot Farley
    Jeremy Fitzgerald
    Amanda Foreman
    Marlene Forte
    Akiva Goldsman
    Tim Griffin
    Tony Guma
    Charles Haugk
    Chris Hemsworth
    Lorenzo James Henrie
    Sonita Henry
    Nana Hill
    Ronald F. Hoiseck
    Jesper Inglis
    Cody Klop
    Jacob Kogan
    Kasia Kowalczyk
    Reggie Lee
    Pavel Lychnikoff
    Marta Martin
    Paul McGillion
    Jennifer Morrison
    Sabrina Morris
    Alex Nevil
    Rachel Nichols
    Jeff O'Haco
    Michelle Parylak
    Colby Paul
    Randy Pausch
    Oz Perkins
    Tyler Perry
    Jessica Lauren Richmond
    Lucia Rijker
    Irene Roseen
    Deep Roy
    Michael Saglimbeni
    Freda Foh Shen
    William Morgan Sheppard
    Jason Matthew Smith
    T.J. Storm
    Faran Tahir
    Douglas Tait
    Darlena Tejeiro
    Scottie Thompson
    Lisa Vidal
    Marcus Younge
    Kelvin Yu
    #5110489 (mikua, 27.04.2009 18:32)
  15. fragmanları:

http://www.youtube.com/watch?v=5cAipU2fBqA +
    http://www.youtube.com/wa...xUopDlKc&feature=fvst +
    http://www.youtube.com/watch?v=7w4vk5OZmn8 +
    #5110559 (limit, 27.04.2009 18:49)
  16. iyi bir film olarak başlamış, j.j abrams dokunuşlarını hissettirmiş, ama ciddi biçimde fazla yoğunlaşarak devam edip, nası geçti habersiz şeklinde bitmiş film. adamlar cidden star trek atmosferine seyirciyi alıştırmak, dizinin tutkunlarını da tatmin etmek için karakterlere fazlasıyla yer ayırarak filmi fazla dağıtmışlar. senarsitler alex Kurtzman,roberto Orci transformers ta yarattıkları aksiyon olgusunu bu filmle yakalayamamışlar, çünkü iyi film olması için gösterilen çaba ve karakterlere ayrılan yoğun süre aksiyondan çalmış. neticede transformers ın olayı bildiğin iyi kötü mücadelesi, burada koca bir geçmiş var. filmin çok iyi sekansları var, seyirciyi çeken lakin onlarda tadımlık gibi kalıyor koca filmin içinde. benim gibi daha çok aksiyon bekleyen bünyeye bu noktada bir hayal kırıklığı yaşatabilir film. akabinde yan hikayelere çok yer verilmesi filmin yarattığı duygusal etkiyi dağıttı denebilir. neticede star trek formatınıda az çok biliyoruz. bu formatta senaristlerin ve yönetmenin aksiyon açısından gemi içinde ve genel sekanslarda sıkıştırılması birazda ( neticede tv dizisi formatı), çünkü devasa iki geminin savaşını transformers ta olduğu gibi aksiyonu karakterlerin içinde bulunduğu şekilde aktaramazlar. netice itibariyle fazla beklenti yarattığım için azıcık hayal kırıklığına uğrasamda, kesinlikle iyi çekilmiş, yeterli bir senaryoya sahip , star trek geçmişine saygılı bir film bu. star trek fanları bayılacak, benim gibi alaksız vatandaşlarda iyi bir film izlemiş olacaklar, keşke aksiyonu ve karakterlerine ayırdığı süreyle daha dengeli bir film izleseydik denebilir sadece. 10/7
    #5173941 (scary59, 08.05.2009 17:18)
  17. adam akıllı hikayesi olan bir bilimkurgu filmi açlığı çekenler için ilaç gibi gelecek film. eğer aksiyon her şey olsaydı battlestar galactica hiç sevilmezdi. cidden iyi film. izleyin!

ayrıca kısa ama güzel uzay atmosferi sunan bir film için:
    (bkz: serenity)
    #5184554 (umbrasword, 10.05.2009 17:07 ~ 17:10)
  18. 8 mayısta gösterime giren film.

film de en çok dikkat çeken ise atılgan müretttebatının hoppp efenim sizler bu gemiye atandınız ve artık hepbirlikte olacaksınız tadında olup tüm mürettabatın birbirini bu şekilde bulmasıdır. *
    yorum: izleyin, baya eğleneceksiniz, ben şahsen çok eğlendim ve çok güldüm.
    #5188683 (marla singer, 11.05.2009 12:53)
  19. yeni filminde heroes'taki sylar'ın oynadığı film. şimdi bu adamı gördüm ya izlenmez mi diyorum. elbette ki izlenir hem de daha bi aşkla diye cevap vermekten kendimi alamıyorum
    #5191960 (fatisali, 11.05.2009 23:03)
  20. gayet güzel olan filmdir ama biraz aceleye gelmiş gibidir. bir gümbürtüyle orta çıkıyor tüm karakterler.
    #5210277 (coxcomb, 15.05.2009 02:54)
  21. yapılabilecek en iyi yeni jenerasyon star trek filmidir, sinemada bir an olsun sıkmamıştır beni, aldığı bütün övgüleri sonuna dek haketmiştir.
    #5214886 (jumanji, 16.05.2009 01:08)
  22. bir star trek fanı olarak tek kelimeyle, olmuş diyorum.
    özellikle orjinal spock ı misafir olarak dahi olsa, kullanmaları beni benden almıştır.
    #5240266 (buragin babasi, 20.05.2009 16:44 ~ 21.05.2009 23:42)
  23. 8 mayısda gösterime girmiş filmdir. korsanını hala beklemekteyiz seviyoruz seni star tirek...
    #5240374 (m3thod, 20.05.2009 17:00)
  24. ortaokuldaki şerefsiz ingilizce öğretmeni nedeniyle nefret ettiğim filim.

puşt herif kulaklarımı göstererek "mr. spak gibi" demişti.

yavşak herif tüm sınıfın ortasında kendine göre espri yapmıştı.

bu gün söylese "akşam bize gel, kulaklarımın ne işe yaradığını gör!" derdim ama.

ortaokulun saflığı ve öğretmen korkusu varya üzeimizde.

aradan 20 sene geçmesine rağmen o pezodan hala nefret ederim. o filmide bu sebeple sevmiyorum.
    #5392347 (jetonlutelefon, 14.06.2009 20:30)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

star trek başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. star trek ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu star trek nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about star trek. Copyrights of the articles are belong to their authors.