sozlukteki basbakan obsesyonu 

kapat

1. eksi sözlük klonu olan* bu platformdaki insanlarında eksi sozluk yazarlarının klonu olmalarının* sonucudur.

Siyasi entryler konusunda bir hazımsızlığımız var, şimdi dikkat ediyorum eksi sözlük'te gecen haftanın en kötü entryleri'yle buradaki gecen haftanın en kötü entryleri arasında bir ortak benzerlik fark ediyorum.Yani bize göre "kötü" tanımlanabilecek entry; recep tayyip erdogan başlıgına en basitinden "sevdiğim basbakan" şeklinde bir entry olabiliyor ve yazan kişinin entrysini gecen haftanın en kötü entrylerine hemen ucuruyoruz.

Peki neden?

Yani bize göre bir insanın ya da düşüncenin en kötüsü olabilecek tek şey siyasi fikri.. yani bu kadar basit... Yani bize göre "kötü" tanımına girebilecek en haklı neden o kişinin başbakanı sevmesi.. Hayır merak ediyorum, birisinin bir başbakana sevgi duyması neden bizi müthiş derecede rahatsız ediyor? neden hucum marsları eşliğinde o insana saldırıyoruz?

aslında belki de tüm sebep; sözlüğün, uzun zaman itibariyle gercek hayatta daha ilk hecesini bile telaffuz etmeye cesaret edemeyecegi cumleleri burada eden internet dayilarinin, kari kiz ugruna her turlu maymunlugu goze alacak salaklarin, ezberci zihniyetin urunu solcu veletlerin, lisede itilmis kakilmis, kulaginda walkman tenefuslerde sirasindan kalkmaya bile cesaret edememis simdinin sozluk selebritisi eziklerin oyuncagi olmasından kaynaklanıyordu.

Yani biz gerçektende sırf çoğunluktan olmak adına, onlar gibi düşünmek adına, kendi fikrimizi, zikrimizi bi kenara bırakıp genel cogunluk böyle ve ben de aslında onlar gibi düşünüyorumu oynamak için, ruhunu satmış ve sadece makinalaşmış bireyler olduk gidiyoruz...
    #1019126 (diaspora, 19.12.2006 00:40 ~ 00:42)
  2. kasap sevdiği koyunu..... * yani sevdiğimiz için kendisini böyle takılırız . hatta şaka onlar amcası şaka felan.....

(bkz: yerse)
    #1019175 (altobelli, 19.12.2006 00:53)
  3. (bkz: hükümetimize yönelik bu menfur saldırılar bizleri asla yıldırmayacaktır)
    #1022867 (grand ekinoks, 19.12.2006 20:04)
  4. ekşi sözlüğün uludağ sözlükten yobaz ve tayyipçi yuvası olarak bahsettiğini bildiğimiz zaman aslında ortada benzerlik bulundurmayan olaydır. ayrıca külliyen yalandır.
    #1022892 (devrim, 19.12.2006 20:08 ~ 22:13)
  5. siyasi entryler konusunda bir hazımsızlık yaşanmıyordur. sözlük formatında nasıl artı oy varsa eksi oyda vardır eğer sen artı oy aldığında burda eleştirmiyorsan eksi oy aldığında eleştirmeye hakkın yoktur. sen benim babama, amcama *ananıda al git diyen bir adamı bana savunuyorsan benim arkadaşımın ailesine askerlik yan gelip yatma yeri değildir diyen bir adamı savunuyorsan bende eksi oy veririm ve bu konuda bir hazımsızlık söz konusu değildir.
    #1022977 (kel kör kirpi, 19.12.2006 20:24 ~ 20.12.2006 18:52)
  6. "olur mu lan? ben başbakanı seviyorsam sende sevmek zorundasın" demekle eşdeğer bir başlıktır.
    - tamam güzelim seveceğim. sen yeter ki kızma, üzülme.. ama bir şartla seveceğim, o da sadece geceleri. sadece geceleri.
    #1023044 (trablus, 19.12.2006 20:38)
  7. eksisozlukle beraber, uludagsozlukde de, haftanın en berbat entrylerinin; "tayyib e sonsuz destek vermekte sakınca görmüyorum" tarzındaki entrylerden oluşmasının sebebi, körü körüne yapılmış bir anti-tayyip yuhalamasından ziyade, bu iki sözlükteki yazarların apaçık gözlerinin önünde gelişen deli saçması olaylara karşı verdiği medeni tepkinin tutarlılığından kaynaklıdır.
    yüzde 33 oyla başbakan olmuş birisinin, -ki bu demektir ki yüzde 66 lık kesim tarafından istenmeyen başbakan- basit bir mantıkla, yüzde 66 oranında eleştirilmesi, yeri gelince "amaç" olarak değil "araç" olarak pek de güzel kullanılan demokrasinin yandan yemiş ayarı değil, direk kendisidir.
    anasını da alıp giden insanların nereye gittiklerini bir an bile düşünmeyen zihinlerin, arkalarına cennetten pay kapabilmiş olmanın rahatlığını da alarak futursuzca akp yi savunmaları da ayrıca bir obsesyondur.
    obsesif kompulsif bozukluğun tıp dilindeki açılımına biraz değinecek olursak, obsesyon; daimi endişe, kişiyi rahatsız eden düşünce demek iken, kompulsiyon ( kompulsif ); ise bu düşünceyi bertaraf etmek için yapılan "öteki" eylemdir. böylece obsesyon kaynağı bir objeye karşı kompulsiyonlar üretmek kadar normal bir şey olmadığı görülmektedir. bu basit bir psikolojik kuraldır. bu başlık pekala da "sözlükteki başbakan kompulsiyonu" olabilir. zira ısrarla berbat bir hükümeti destekleyen insanların kendi üretimleridir obsesyon.
    diyanet işleri başkanlığı, "haram parayla kesilen kurban kabul edilir mi" sorusuna " ibadet helal parayla olur, bunun yanında, kişi haram para ile kurban keserse bu da geçerli olur" diye cevap yazmıştı kendi resmi sitesinde. bu şok edici gaflet önerisine gelen tepkiler o kadar isabetli ve can alıcı noktalara geldi ki, koskoca diyanet bu fetvasını değiştirmek zorunda kaldı. aslında doğrusu o değildir, biz biraz manyakça hareket ettik, bağışlayın gibi kelamlar döküldü sonra. ayrıntılı bilgi için;

http://www.milliyet.com.t...06/12/15/son/sontur34.asp

konuyu neden bu kurban olayına getirdiğime gelince, islami çevrenin ve hükümetin, dolayısıyla başbakanın pragmatik davranış modellemesini ne boyutlara taşıyabileceği, bu konuda nasıl bir sınır tanımzalık olabileceği anlaşılsın diyedir.
    pragmatizm uzun süredir islam ın ayrılmaz bir parçası haline gelmişdir zaten. "müslümanım desin de, hacca gitsin namaz kılsın da; ne yaparsa yapsın yahu" politikasının izlendiğini görebiliyorum, tıpkı ülkenin yüzde 66 sı gibi.

haram para ile kurbanı helal kılan, "pragmatizmde sınır tanımayız" göstergeleri.

sokrates in, savunmasında gösterdiği onuru, insanlık dersini, bir nebze bünyesine katmış her türk genci biraz sokrat, biraz galileo, biraz bektaşi dir zannımca.

gerek eksi, gerek uludag camiasının, elit ve aydın gençler ya da genç düşünenlerden oluşması, bu konulara kompulsif!! yaklaşmaları, sozluk kavramı ve kullanıcılarına inancı arttırmaktadır, ülkesi için sorumluluk hissetmekten başka bir misyonları olmamalarından mütevellit.

asıl obsesyon sahiplerinin, inatla ve sığlıkla ülkenin gidişatındaki vehameti göremeyen, ya da işlerine öyle geldiği için görmek istemeyen kişiler olduklarını mütemadiyen düşünmeden edemiyorum.
    #1023429 (vadideki zumbuk, 19.12.2006 21:49 ~ 21.12.2006 08:12)
  8. başbakana türkçe takamayan sözlük yazarlarının, ingilizceyi denemeleri...
    #1023447 (karga, 19.12.2006 21:53)
  9. başbakan sevgisinin saplantıya, takıntıya, * * obsesyona dönüşmüş hali olsa gerek. *

çok seviyoruz kardeşim, hastasıyız. hakaret eder, argo konuşur ama başımızdır, bakanımızdır. hayır öyle bir seviyoruz ki, laf söyletmeyiz o derece. komiğiz yani. türkçe'yi bıraktık ingilizce haykırıyoruz takıntımızı. o kadar diyeyim ben sana.
    #1029205 (InsomniaC, 20.12.2006 22:43)
  10. an itibari ile sözlüğün içinde bulunduğu ruh halidir.
    #1029822 (vasifsiz isci, 21.12.2006 00:03)
  11. (bkz: rte birinize birşey mi yaptı)
    #1029832 (esprimakinasi, 21.12.2006 00:05)
  12. (bkz: hazımsız azınlığın göz yaşları)
    #1029837 (forsa, 21.12.2006 00:05 ~ 00:07)
  13. (bkz: rte vs isanecat)
    #1029844 (meo, 21.12.2006 00:06)
  14. (bkz: sözlükteki başbakan obsesyonu) * * *
    #1029847 (InsomniaC, 21.12.2006 00:07)
  15. (bkz: kraldan cok kralci sozluk yazarlari)
    #1029867 (isla morada, 21.12.2006 00:11)
  16. rte düzgün bir insan olsa gerçekleşmezdi denilesi durum.
    #1029899 (arude50, 21.12.2006 00:15)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

sozlukteki basbakan obsesyonu başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. sozlukteki basbakan obsesyonu ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu sozlukteki basbakan obsesyonu nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about sozlukteki basbakan obsesyonu. Copyrights of the articles are belong to their authors.