sozluk yazari 

kapat
  1. sözlükte kurallara uygun yazan ama, reşat çalışlar olmayan kişiler için uygun terim.
    #154866 (karga, 07.04.2006 09:11)
  2. (bkz: bir sözlük yazarı) şeklinde tanımlanan, çaylak olmayan ve henüz silinmemiş yazardır.
    #156045 (redwinemania, 07.04.2006 19:29)
  3. gazetelerde, dergilerde yazmak yerine sözlükte yazı yazmayı tercih etmiş, amacı çoğunlukla bildiklerini paylaşmak, bilmediklerini öğrenmek ve yeni bakış açıları kazanmak olan yazar kişisi.
    #218547 (asiti kaçmış kola, 07.05.2006 13:21)
  4. uludag sozluk'te sessiz çeşidinin bulunduğu, sözlüğe gönüllü olarak bilgi girişi yapmak için üye olan kişilerin aldığı ünvan
    (bkz: yazar)
    (bkz: sessiz yazar)
    (bkz: sesli yazar)
    (bkz: ünlü yazar)
    (bkz: ünsüz yazar)
    #273077 (cell-im, 23.05.2006 21:25)
  5. zekidir.
    #1288156 (Gerko, 11.02.2007 02:25)
  6. - damak tadı olan
    - teknoloji aşığı
    - sevgilisi için ölüme bile ''bi ara giderim '' diyebilecek kadar açık sözlü
    - gerekirse yari için kurşun sıkabilecek
    - prezentabl
    - entryleri adeta su gibi akıtan
    - pozitif düşünce ile negatif düşüncenin, sınır karakolunda askerlik yapan
    - çamaşır ipinden dolayı sarı pipiye sahip olan
    - günah tapınakları ile sevap tapınaklarına , s.kmişim tapnağını zihniyeti ile
    yaklaşan
    - elma dersem çıkan armut dersem çıkmayan
    - büyük bir kalabalığın içerinden bile rahatlıkla gizli bakınızları ile seçilebilen
    - nasıl görmek gerektiği bilen ve düşüncelerini nasıl yazıya dökebileceğini bilendir (herhalde...temenni karışımı)
    - ebedi bir aşkın temellerini gözünü kırpmadan atabilecek
    - kalbi, çükü memleket aşkı ile yoğrulmuş
    - öğretmene varamayıp naylon çorap giyemeyen
    - açılan başlılara derinlik kazandırabilen entryler girebilen. dir. (herhalde. temenni karışımı)
    - bakışlarında bir kartalın keskinliği olan (kalabalığın içerinde, rahatlıkla kendisini seçtiğinizi de görebilen)
    - siyasi eğilimlerini sözlüğe yansıtan
    - yanındaki hatunu taşımasını bilen
    - arkadaşının söylemi üzerine kılı göğüse topu nişanlayabilen
    - köşebaşı delikanlığı yapmayan
    - başka sözlük yazarlarının enrtyleri (ekmeğiyle) oynamayan
    - şer odaklarının kaotik yapısında bütüncül rol alabilen

*
    #1622128 (der ve uzaklasir genc adam, 08.05.2007 20:33)
  7. sozluk user de denir bunlara..

(bkz: suser)
    #1654981 (altf4, 17.05.2007 19:47)
  8. bazen bunu çok büyütendir.

"sözlük yazarı" olma $eysine çok uzun seneler önce hayiz olmu$tum ve bu hayiz olma esnasında sözlük denen $ey ile ilgili en ufak bir bilgim yoktu. itiraf.com falan okurdum o zamanlar ben arada kantır oynardım falan. sonra ne olduysa oldu birden kendimi bu garip sanal alem içinde buluverdim.

ilk defa yeni bir $ey görmü$ olmanın heyecanı ile "kurcalama lan bozacaksın" uyarıları ile her yerini karı$tırdım falan i$te bu zaman zarfında tespit ettiklerim;

$unu belirtmek elzem ki sözlük yazarı sıfatını almak bazı insanlar için çok önemlidir. ömrünün büyük bir çoğunluğunu bilgisayar ba$ında tüketiyor olmak dı$arda bir yerlerde akan hayatın kıyısından teğet bile geçememek önemli değildir. tüm sosyalle$me bunun üzerine kuruludur. bunu bir sorun olarak gördüğüm için söylemiyorum ki$isel tercihtir ama bunu ba$ka ortamlarda ki bu ki$i özellikle ek$i yazarı ise "ahahaha sen benim kim olduğumu biliyor musun?" tadında yansıtmaya varan boyutları korkutucudur.

sözlük yazarı denen $ey özen, emek ve ho$görü ister. abartmadan, yeri gelip bilgini payla$arak yeri gelip gülerek tadı çıkarılarak yapıldığında güzeldir.

sözlük yazarı belli $ekillerde gözlenebilir. yıkım ekibi modeli mesela;

ama ters i$ler bu yıkım ekibi modeli yazar. kaçak kentle$meyi yapan bizihati kendisidir. bo$ bulduğu her araziye konduruverir "ba$lıkkondu"sunu. durum farkedildiği anda "yıkmayın huleyn yakarım kendimi!" demeye gerek duymaz, bilir ki bu uçsuz bucaksız mecrada yeni yapıları için çok fazla bo$ alan vardır.

bir de kuyumcu tipi yazar vardır;

"ayar" konusunda inanılmaz hassasiyet gösteren ve bu hassasiyetini ortaya çıkarabilecek, zanaatini icra edebilecek yerler arar sürekli. kendisine sata$ılmadan bile her daim birilerine sata$ma potansiyeline sahiptir. hassas terazisinde tartar biçer nasıl yaparım da sinir ederim diye uğra$ır ama en büyük handikapı bu tip yazarın bu kadar hassas bir i$le uğra$masına rağmen ne yazık ki herhangi bir kalite durumu gözlenemez eserlerinde.

mülayim yazar tipi vardır bir de;

ne etliye ne sütlüye karı$ır. sakin kendi halinde yazısını yazar, bir iki mesajını atar, sonra sözlüğü kapatır gider. insanlar kendisine sata$madığı sürece kimseye bula$maz ama sata$ıldığı zaman da sabrını "eyytt eyytt eytere beaaa!" diyip bir kenara bırakır açar ağzını yumar gözünü.

örnekler daha çok uzatılabilir tabii herkes farklı farklıdır, kimisi bilgi vermek ister, kimisi geyik yapmak, kimisi sadece eğlenip vakit geçirmek, kimisi ciddiyetle bunu takip etmek. herkesin amacı farklı aracı aynıdır sözlük.

sözlük yazarı dediğimiz $ey ba$kasının özgürlüğünün ba$ladığı yerde kendisininkinin bittiğini bilmesi gerekendir en basit haliyle. ho$ bu bir genel insanlık kuralıdır ya neyse.
    #2317307 (alwayssleepy, 14.09.2007 22:23)
  9. insanları bilgilendirmek amacıyla sol framede, başlık altlarında ve online listesinde kalabalık yaratan userlardır. kimi geyik yapar, kimi bilgi paylaşır. hepsi uludağ sözlük ailesinin bir ferdidir.
    #2317346 (WoLF, 14.09.2007 22:31)
  10. ben sözlük yazarının zeki, çevik ve ahlaklı olanını severim...
    #2317395 (erme1984, 14.09.2007 22:37)

© 2008 - uludağ sözlük

sozluk yazari başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. sozluk yazari ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu sozluk yazari nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ofsayti bozmak » marketten eli bos cikarken yasanilan gerginlik » kan kalesi » bu mu lan » volkan unlu » frank sinatra » cekingen yazar » hasan celal guzel » recon » girisimci genclik a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci