sozluk uyuma yazarina sahip cik 


kapat
  1. Yazarlar arasında yaşanması olası toplu bir çaylak edilme yahut sözlükler aleminin polis gücü olan gammazlardan kurulu birliğin, asayişsizliği bahane ederek sözlükler içi demokrasinin var edilen alanı olarak simgeleşen sol frameye dalıp, keyfi ispiyon etmeye girişmesi akabinde yaşanacak olan tabloya tanık olacak olan ve sıranın bir gün kendilerine de geleceğinden endişe duyan yazar kişiler tarafından haykırılan, çağrının yapıldığı yapının yazarlar değil, yazarların birlikteliğinden var olan sözlüğün ta kendisi olması ile de önem arz eden, eşitliğin, demokrasinin, nesiller arası ayrımcılığın, devreciliğin ve adam kayırmacılığın doğuracağı tehlikelerin yazar kişiler için ciddi sorunlar açığa çıkaracağı konusunda hemfikir olan suretler tarafından dillendirilen bir çağrıdır.

    Her ne kadar bu çağrı farklı nedenlerden ötürü farklı amaçlar ile de dillendirilecek olsa da asıl amaç; yazarların başına gelebilecek ya da gelen ve haksızlık ile adaletsizlik, bunun yanında hukuksuzluk içeren keyfi nitelikte olduğu bir bakışta sezilen tasarrufların hayata geçirilmesi ve bundan yazar kişilerin olumsuz etkilenmeleri halinde dillendirilecek olmasıdır.

    Sözlük içerisindeki her duruştan yazar söz konusu adalet ve eşitlik olduğu vakit ayrılıkları bir kenara atmalı ve hakkı yenilene bir bütün olarak sahip çıkıp, olası keyfiyete sessiz kalmamalıdır. Aksi halde bir gün sıranın kendisine de geleceğini ve o gün artık onu savunacak kimsenin kalmayacağını aklının bir köşesine kazımalıdır.
    #1985256 (bluevelve, 22.07.2007 16:31)
  2. (bkz: sozluk kardesligi)
    #1985282 (hreisk, 22.07.2007 16:34)
  3. (bkz: durun siz kardessiniz)
    #1985322 (zehir, 22.07.2007 16:42)
  4. (bkz: nesil ayrimi yapmak)
    (bkz: sozlukte devrecilik)
    #1985333 (ilqim, 22.07.2007 16:44 ~ 16:46)
  5. (bkz: yazar saçmalama aklına sahip çık)
    #1985337 (balon, 22.07.2007 16:44)
  6. yazarların uğrayabileceği adaletsiz uygulamalara karşı, yazarların hakları evrensel yazar hakları beyannamesi tarafından güvence altına alınmıştır. beyannamenin yedinci maddesi şöyle der: "tüm yazarlar yasa önünde eşittir ve ayrım gözetilmeksizin yasanın korunmasından eşit olarak yararlanma hakkına sahiptir. tüm yazarların bu bildirgeye aykırı her türlü ayrım gözetici işleme karşı ve böyle işlemler için yapılacak her türlü kışkırtmaya karşı eşit korunma hakkı vardır." ayrıca tüm yazarların demokratik bir sözlük uyarınca örgütlenme hakkı da saklıdır. ancak burada uyanık olmak lazımdır. moderasyonun kuracağı sarı sendikalar ifşa edilmeli ve gerçek devrimci sendikalar hep birlikte inşa edilmelidir.

    bu arada çok mu sıcak?
    #1985405 (hodbin, 22.07.2007 16:57 ~ 17:00)

© 2008 - uludağ sözlük

sozluk uyuma yazarina sahip cik başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. sozluk uyuma yazarina sahip cik ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu sozluk uyuma yazarina sahip cik nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» enes » spanish lesson » el dorado » ben melamet hirkasini » liv tylor un fil yutmus hali » bosa cikmis volkan demirel bakisi » brothers of the lame » yagmur altinda opusmek » tugce becerikli » erotic asphyxiation » ali surmeli » beni al » cobhc » osurmaya gaz cikarmak diyen insan » impossible brutality » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » namert olayim » 1 gun gecti unutamadim seni » baca gibi hissetmek » moonshield » kaos » sahane i gotik » belgetor » uludag limonata » axxo » behavioral autogynephilia » sair uuserlardan siirler » ataturk un fenerbahceli olmasi » akatizi » evlilik kredisi » odtu stadyumu ndaki devrim yazisi