sozluk terminolojisi 

kapat
  1. sadece sözlük yazarlarının algılayabileceği ya da aşinalık duyacağı terimleri içeren kelime, "mimik", "jest" ve ifadeler bütünü.

frame: sözlükte sol tarafta başlıkların aktığı çerçeveye verilen isim.
    entry: sözlükte başlıkların altına girilen bilgilendirici maddelerin her birine verilen isim.

örnekler çoğaltılabilir, ama temel mesele bu terimlerin bir bölümün inatla ingilizcesinin tercih edilmesidir. tabi bu şöyle bir sorunsala neden olmaktadır:

bu terimlere gelen sesli harfle başlayan eklerin nasıl yazılacağı sorunsalı! entry'e mi, entriye mi, yoksa entryie* mi, yoksa entiri mi?

frame teriminde de aynı sorunsal mevcuttur. frame'e mi, freyme mi, frameye mi, yoksa frame'ye mi?

bence bu sorunsal çok rahatsız edici. "ortak akıl" şu ana kadar nasıl sabretmiş anlayamadım!
    #4251784 (dr cureklibatur ve bay arkin, 19.11.2008 15:35)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

sozluk terminolojisi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. sozluk terminolojisi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu sozluk terminolojisi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about sozluk terminolojisi. Copyrights of the articles are belong to their authors.