soz veriyorum 

kapat
  1. demesi kolay olan bir cümle.
    #927800 (ceviz agaci, 29.11.2006 22:22 ~ 22:25)
  2. nazli belen denen edebi insanın çoksel $iiridir.

Sırça köşk derlerdi ruh ikizine
    Sormazdım kendime ifade gücünün sevecenliğini
    Ahşabın kokusunu teninin ekşisini

Nice sevgilere dalmış bir martı varken omuzlarımda
    Hangi sulara selam etse karnı doyuyorken
    Bilmezdim derinliklerin bu denli yırtıcı
    Ama bu denli de vefakar olduğunu

cure'un bir mısrasındaki gibi aynen
    kucuk iskender de diyor ya hani papağana silah çekerken
    Küçük kelebekler fışkıran bir kartpostaldan
    Müziğin olduğu yere git...

Dünya bir kereliğine senin istediğin gibi dönecek
    Söz veriyorum
    #927803 (ceviz agaci, 29.11.2006 22:22)
  3. yasar'in gel benimle adli umut dolu sarkisinda gecen vaat.. soz veriyorum her sey cok guzel olacak sadece sen ve ben.. *
    neyine guveniyorsun diyerek alt ust edilmesi gereken kisilerin yuksekten ucma eylemidir. umutsuz psikolojilerde ters tepmesi muhtemeldir. *
    #927818 (dmjoes, 29.11.2006 22:25 ~ 22:26)
  4. bir ferdi tayfur klasiği.

Bırak gururu bitsin dargınlık
    Gel de kucaklasın bizi mutluluk
    Hayatta darılıp barışanlar var
    Kaderle baş başa yarışanlar var

Söz veriyorum artık içmek yok
    Sarhoş olup kapından gelip geçmek yok
    ilk göz ağrımsın sen hayatımsın
    Başkasına bakıp gönül vermek yok
    Elaleme bakıp gönül vermek yok

Aşkın kanunu benim bu halim
    ister miydim her gün hep sürüneyim
    Dunya bir bataklık çırpınıyorum
    Gel tut ellerimden çıkamıyorum
    #1522944 (aman heri, 13.04.2007 17:36 ~ 17:42)
  5. verdinmi, geri alması imkansız olan...
    #1523059 (seytanprenses, 13.04.2007 18:06)
  6. söylendiği zaman yerine getirilmesi önemli olan cümledir. bu cümleyi kurmak her zaman kolay olmuştur ve belki de hepimiz bir gün birilerine bir şeyler için söz vermişizdir. Peki kaçımız sözümüzde durmuşuzdur?

Aslında, sanırım bu cümle söylenmesi o kadar da kolay olmaması gereken bir cümledir.
    #1758009 (sekersiz cay, 12.06.2007 12:07 ~ 14:15)
  7. onemli olan vermek degil, verilen sozu tutmaktir.
    #2004947 (aura, 25.07.2007 03:34)
  8. yabancı filmlerin vazgeçilmez klişe cümlesi. *
    ailesini yada sevgilisini kötü adamlardan korumak zorunda olan baba yada güç sahibi şahıs tarafından söz verilen kişinin başı iki el arasına alınıp, akabinde gözlerini gözlerine dikerek dokunaklı ama bir o kadar da cesur bir ses tonuyla söylenir.
    belli bir zaman sonra gerçekten tiksindirir. yeter ulan! dedirtir.
    #3795439 (folie a deux, 09.08.2008 23:00)
  9. söz veriyorum; sana bir daha söz vermeyeceğim.*
    yukarıda verilen sözden sonra dikkate alınmaması gereken sözdür..
    #3795483 (damperlikamyon, 09.08.2008 23:13)
  10. söz veriyorum, sözümü tutmayacağım.
    zor olmasa gerek...
    #3795963 (worDecoder, 10.08.2008 00:53)
  11. Söylenilmesi kolay, bazı zamanlarda gerçekleştirilmesi zor olan eylemdir.
    (bkz: soz vermek got vermeye benzemez)
    #3796676 (Opter, 10.08.2008 05:04)

© 2008 - uludağ sözlük

soz veriyorum başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. soz veriyorum ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu soz veriyorum nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ankaragucluler saraba dustuler » feridun duzagac » gulyabani » arda turan » bogaz agrisi » fache » bulusmak istemeyen sevgili » ekopraksi » discover channel in marmaray belgeseli » anne kokusu » ekstrem » prozopagnozi » ben bir water closet turuna cikayim » keyifsiz aninda entry girmek » ilana yahav » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » jakoben kemalist dugun alayi » cizgi kahramanlarin bazi organlarinin olmamasi » skopofili » 1 kasim 2008 ateist yazarlar genel kurultayi » herhangi bir konuda yalniz olmadigina sevinmek » evrim teorisi » parapraksi » sozlukteki tum yazarlari sebepsiz sevme nedenleri » eski sevgiliye vurayim done done gitsin » roberto mancini » siklamen » herkes evine » pkk » yurt disinda turklere sorulan absurd sorular » fug