soyle sazim 

kapat
  1. sözleri de müziği de fikret kızılok' a ait bir parçadır.
    Bulamadım bir tek çare derdime
    Arayıp sordum hep kendi kendime
    Söyle sazım ne söylersin

Toprak ilen dostluk kurudm, tozuttum
    Rüzgâr ilen dere tepe gezindim
    Yağmur oldum, şu dağlardan süzüldüm

Bir yâr sevdim ismi ilen avundum
    Doğru söze kıymet verdim savundum
    Ben bu yüzden dokuz köyden kovuldum

Karacaoğlan, dertli Yunus dostum var
    Sarı telli dut dalından sazım var
    Fikret'im ben, bir çift doğru sözüm var
    #1348696 (pafküf, 25.02.2007 22:34)
  2. fikret kızılok'un aşık veysel'den etkilendiğinin en açık göstergesidir. zaten aşık veysel hakka kavuştuğu andan itibaren fikret'de bu tür müziğe küsmüştür.
    #3454638 (aclik kader olamaz, 27.05.2008 16:08)
  3. (bkz: söyle nazımım)* *
    #3454640 (dekadans, 27.05.2008 16:09)

© 2008 - uludağ sözlük

soyle sazim başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. soyle sazim ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu soyle sazim nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» 80 lerde cocuk olmak » ergenekon cetesi » aksak tirtil » karma ekonomi » koylerin eski isimleri » animal instinct » le phallus » vakit tamam » cryptopsy » dusunce akimi yavaslamasi » msn » yeni uuser olacaklara nick onerileri » hazreti muhammed » ilhan selcuk ugur mumcu yu oldurttu » ramiz ilker » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » matkap ile gitar calmak » mario elie » passage to the reaper » marka giymeyen sigara icmeyen bara gitmeyen genc » 1969 » lisa garland » sahane i gotik » bi bucuk iskender » essence » eksi sozluk te basligi var » takimina gol atan futbolcunun kartini yirtan cocuk » klavye nin gote girdigi anlar » erhan goksel » bon iver » ataturk universitesi