sonradan gorme 

kapat
  1. burnu kalkmış kişiye sölenen söz.
    (bkz: gökgörmedik)
    (the kene, 26.04.2006 15:39)
  2. düğünlerde ve bilumum ev gezmelerinde görülebilecek kadındır. nitekim bu kadar altına sahip olan pek çok kadın özel günler dışında altınlarıyla dışarı çıkacak kadar cesur değildir. söyle bilezikleri birer birer kola geçirip, sonra 'sangır sangır' sesleri arasında gerdanlığını da zevkle takan kadındır.
    (tiftik kecisi, 15.05.2007 18:15)
  3. yeryüzündeki tahammülü en zor şey.*
    (whynot, 15.11.2007 20:22)
  4. ikinci dünya savaşı sonrası dünyada yaşanan konjonktürel değişimler sonucu türkiye'de 1950lerde başlayan paylaşım-üleşim mücadelesinde; sermayenin, işadamı-politikacı-bürokrat kara üçgeni etkisinde haksız el değişimi sonucu ortaya çıkan, emeğin yarattığı değerlerin sanat ve kültürle yoğrularak yılların imbiğinden süzülerek gelen bir kültür birikimi oluşturamaması ile belirginleşen değer yitimi ortamında, bu kültürü elde etmişlerin(batının) değerlerinin özümsenmeden taklit edilmesi suretiyle bir yerlere geldiğini sanan, cin olmadan şeytan çarpmaya kalkan kişilerin yarattığı son derece ufuksuz, kültürsüz ve zararlı haşerat tipi bir kişilik yapılanması durumu.
    (sauron, 23.11.2007 11:55 ~ 11:58)
  5. yokluktan varlığa geçiş yapmış şahsiyetin bu varlığı hazmedemeyip saçmalamaya başlaması durumudur.
    (kratostol, 23.11.2007 11:56)
  6. ülkeler bazında ele alınınca da anlamından birşey kaybetmeyen tabir.
    (karin, 23.11.2007 11:57)
  7. özümseyememiş insan.
    (galapagoslu iguana, 23.11.2007 11:59)
  8. (bkz: SONRADAN DÖNME)
    (en bedevi c, 23.11.2007 12:07)
  9. en son medya amirali ertuğrul özkök'ün de malumu ilan ederek, kendisinin de bir sonradan görme olduğunu öğünerek itiraf etmesiyle ve ardından sıra sıra ne oldum ben bilmem deyicilerin de "ben de, ben de, ben de sonradan görmeyim" diye ortaya fırladığı, bir değer yitimi olgusu.
    (sauron, 23.11.2007 12:27)
  10. fr. arriviste
    (curufinwe, 23.11.2007 12:28)
  11. http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=239606 haberindeki gençlerin asla olmadığı şeydir. üzerinize afiyet, öldü de biri.
    (siyah inci yagmuru, 23.11.2007 13:40)
  12. (bkz: ertuğrul özkök)
    (BURAX, 23.11.2007 13:41)
  13. türkiye'De türü ve örneği tavan yapmış türlerdir. elbette sonradan elde edilen kazanımlar hor görülecek şeyler değildir. ama bu insanlar sınırı aşıp sizi hor görmeye başlarlarsa işte o zaman hep alay edilmeye mahkum kalırlar.
    (krmyrdsn, 23.11.2007 13:42)
  14. kendisini hal ve tavırlarıyla hemen belli eden insan tipi . bu tip insanlar o kadar görgüsüzlerdir ki elde ettiği zenginliği bir türlü hazmedemezler ve amiyane tabirle '' ne oldum delisi '' olurlar . Meziyet zenginliği elde etmekte değil , onu gerektiği şekilde kaldırabilmekte ve hazmetmekte .
    (iskelealabanda, 23.11.2007 14:01)
  15. (bkz: gavurdan dönme sonradan görme)
    (cimcime, 23.11.2007 18:38)
  16. (bkz: sema çelebi)
    (gullik, 23.11.2007 19:13)
  17. uyarı mahiyetinde bir emir *
    (teknick, 23.11.2007 19:13)
  18. hayat adımlarını yoksul olarak atmış kişilerin, nereden geldiyini unutarak sansa veya akila dayalı geçmişini hatırlatmayacak kadar para kazanması sonuçu ve zengin kişilerin etrafında bulunmaları sebepi ile oluşan karakter bozukluğu.
    (efe misin, 23.11.2007 19:23)
  19. (bkz: sonradan gorme gavurdan donme)
    sanat aleminde ne kadar metroseksüel arabeskçi kırması varsa bunlardır. siz sayın dökün.
    (blonde mermaid, 23.11.2007 19:23)
  20. eğer birisi sonradan görmelikleriyle bir yerde hacim kaplayabilmiş ise sonradan görmelikten asla vazgeçmez. tanım olmadı ama kafam güzel idare edin lan.
    (freeaky, 23.11.2007 19:42 ~ 19:43)
  21. içki içtiğini internet alemine ilan eden adam olamamış ama alkolik olmuş bünyeler de bu tanıma girer. sonrada görme işte git efendi gibi iç de mi. millete ne senin içtiğinden.
    (freeaky, 23.11.2007 19:45)
  22. ekonomik nedenlerle çekirdekten yetişmeyip de bazı alışkanlıkları veya görgü kurallarını, bazı mekanları ve arabaları vs. kullanma ve alışkanlık geliştirmeyi sonradan edinen kişi. tanım bu, ama genel kullanımda sonradan edinilen alışkanlıkları ve malı mülkü acemice kullananlara veya bunu göstere göstere kullanmaya çalışanlara denilir.
    (bkz: ne gordum delisi)
    (bkz: ben de nişantasliyim)
    (tam kivaminda, 14.01.2008 13:18)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» converse e conserve diyen zihniyet » impawards » lahmacun kokusu » o topa ne oldu » peskestepe » kirli yuzlu melekler » soyleyememek » maddeyi esas almak » kova burcu kadini boga erkegi iliskisi » yilmaz morgul » chun li nin donunu gormek icin yep yep cektirmek » yaran fotograflar » juiced 2 » emre tilev » amacindan saptirilmis icatlar » fizik » ahimsa » kendim gibi olmak istemiyorum » kaplumbaga cuku » cehennetl » lerzan mutlu » slalom » yorguc pasa hamami » rus edebiyati » husnu bey » www2 » the art of spiritual purification » galeri milliyet » sekiz yasindaki intihar bombacisi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa