sonmus kirec 

kapat
  1. sonmemis kirecin su ile tepkimeye girmesiyle elde edilen, inşaatlarda kullanılan, su ile tepkimeye girmeyen kireç türü.
    oluşma tepkimesi için: cao + h20 -> ca(oh)2
    #901917 (larker, 24.11.2006 09:46)
  2. sonmemis kirec ile suyun tepkimesi sonucu ortaya çıkan maddedir. bu işlem sonucunda ısı elde edilir. kimyasal olarak ifade etmek istersek sonmemis kirec yani kalsiyum oksit yani "ca0" ile su yani h2o tepkimeye girerek sonmus kirec yani kalsiyum hidroksit yani "ca(oh)2" meydana getirirler. bu tepkime sonucunda "kalsiyum hidroksit" ile birlikte bir miktar da ısı açığa çıkar. bu yüzden inşaatlarda eğer kirece su sıkanları görürsek ısındığını anlarız ve apışmayız.
    #1512804 (massattack, 10.04.2007 15:53)

© 2008 - uludağ sözlük

sonmus kirec başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. sonmus kirec ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu sonmus kirec nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» erkeklerin adet gormesi durumunda olabilecekler » sol frame » uludag sozluk yazarlarindan oykuler » felsefenin tesellesi » imper » hani bbg eviydi neden bunlar oldu » polat alemdar » beni birakip nerelere gidersin mysql server » kaybetmek esraridir olmanin » sessiz konusunca karsindakinin de sessiz konusmasi » bizden kacmaz kameralari » imkb » ne dedene nene de ne nenene dede de » ucak » bekaret » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » tatilde calismak » yemek yemenin ilkellik olmasi » gogus arasina canta kemerini sikistiran kizlar » msn de sevgiliyi beklemek » umraniye isi ferrari ile hava atan fakir erkek » erdal sarizeybek » asyut petroleum » bon iver » year book yourself » bush un karsisinda bacak bacak ustune atmak » kuzey irak » medicine wheel » vampir yarasa » kolpa turk filmleri » numaranizi arkadastan aldim