sona kalan donakalir 

1. herhangi bir rekabet ortamında geriye düşme durumunda yaşanılan iç karartıcı hal. her zaman en önde olunması gerektiğini bize aşılayan tekerlememsi * söz. ha uefa sampiyonlar liginde sona kalan kupayı götürüyor ama o da ayrı mesele.
    #54969 (july4th, 06.02.2006 00:37)
  2. (bkz: sucker)
    #1950951 (ELeCTrO, 17.07.2007 04:52)
  3. "bir işte geç kalan istediği şeyi elde edemez." anlamında kullanılan sözdür. yani sözlükte bu muameleyi gören sona kalanlar dorduncu nesildir.**
    #2080129 (marmelat, 06.08.2007 16:04)
  4. (bkz: tarde venientibus ossa)
    #2892362 (ELeCTrO, 25.01.2008 00:15)
  5. ingilizce karşılığı '' first come, first served'' olan atasözü...
    #3339833 (crazyhodja, 30.04.2008 18:10)

© 2008 - uludağ sözlük

sona kalan donakalir başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. sona kalan donakalir ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu sona kalan donakalir nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» odtu stadyumu ndaki devrim yazisi » ask onarir » kibir » erkegin sevdigi kiza acilamamasi » all my loving » gogus killarini yolmak » ibu sozluk » metalist kharkiv in real madrid ayarinda olmasi » tilki dansi » iskur bana is bul » umit davala » televole moderasyon » kazanan baris olacaksa pkk ile masaya otururum » ask sarsar » kolpa turk filmleri » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » ogretmen bakanligi » baskalarinin eskilerini giyenin sarkisi » secretcode » mavi tur » yaratiliscilik » no poetry » bir joker olarak ergenekon » tarhana » tanri kaldiramayacagi tasi yaratabilir mi » 3 telli bass gitar » yaran ogrenci isleri diyaloglari » ocalan yuz akimizdir » benjamin linus » makao » nemfomani