son sozluk 

/ 2
kapat
  1. başlık: metallica

--spoiler--
    bir dönem konserlerinde canlı civcivlerin üzerinde zıplayarak onları vahşice ezen aslen yahudi olduklarını zannettiğim nothing else matters ve unforgiven gibi dünya klasiği olmuş bir kaç eserlerinden başkaca da bir maharetleri olmayan bağırıp çağırıp bu güne kadar bir yerlere gelmeyi başarmış satan ruhlu sanat insanlarıdır...
    (ega,3.3.2008 09:09 )
    --spoiler--

noktasına dokunmadan...
    #3087195 (tuzluksuz hiyara kosan, 03.03.2008 09:46)
  2. 1999 yılında harikulade insan ssg tarafından türk halkının beğenisine ve tüketimine açılmış sözlük kavramından sonra çığla büyüyen benzerlerinden birisi. evet klon. tıpkı onlarca örneği gibi.

ilkokul düzeyinde bir örnek vereyim. farzedelim ilk mail veren internet sitesi hotmail olsun. gmail acildiginda microsoft cular , yuh be klon pustlar mi dedi? örnek anlaşıldı diye düşünüyorum, geçiyorum.

ekşisözlük, çok yaşasın, sonrasında internet kullanıcılarında ya ben de yazmalıyım diye şevk gelmiş lakin daha konservatif olan bir site olduğu için kendine yer bulamayanlar kendi yerlerini yapmaya başladılar. klon dendi. diyenler hiç emeği olmayan sadece birilerinin emeği üzerine birşeyler yapan insanlar. ssg kalksa gelse, alayınız klonlarımsınız dese, amenna reis der susarim. reis oldu mu? olmadı farkındayım. ama saygı babından seyettim.

2 yıl önce bir davet maili ile uye olunan bir site. evet o da klondu. ama enteresan bir klon. herkes bi gayretli. daha yeni yeni öğreniyorlar. her taraf hata dolu, ama kimse ümitsiz değil. o sözlük açıldığındada diğer sitelerde güldüler. aa bakın bir klon daha, aa sol frame de ne kadar komik entryler var. salak lan bunlar bakın neler yazmışlar. ulan sen sanki gogol'sun sanki descartes'sin. bugüne kadar yazdığın entrylere bir bak. öyle ordan bi entry alıp buraya veya herhangi bir yere yapıştırarak kendi kaliteni gösteremezsin. uzaydan insanlar bulup getirilmiyor bu sözlüklere. gene yurdumun insanları. evet ekşisözlük çok kaliteli. çıtayı inanılmaz yükseltmiş. ama ben hiçbir kaliteli yazarın diğer sözlükte bi entry i yapıştırıp "aaa inanmıyoruummm , rezalet" dediğini duymadım, görmedim.

bu minvalde; mezkur sözlükten birileri ayrılmış. devamlı ayrılanlar olmuş. ama bir isim hiç değişmemiş. merak ettiğim şu. ben suçluyum tamam, o da bu da şu da suçlu. ya yüzlerce yazar var o sözlükten ayrılan. sırf bir isim yüzünden. herkes mi suçlu? bi o isim mi beyaz? burda bile gidenler kakaydı edebiyatı yapılıyor. yapmayın etmeyin. hotmail'den mail hesabim var diye gmail'den almayayim mi? bunu boyle dusunun rahat edin.

sonsozluk, amatorce kurulmus bir site. para kazanma derdi olmayan, karı kız kaldırma derdi olmayan, ezik olmayan, toplumda yeri olan, google da ismi aratildigi zaman saygin yerlerde ismi çıkan adminlerce kurulmuş bir site. tek amacı, gerçekten yazmak isteyen, gerçekten vakit geçirmek isteyenlerin buluştuğu bir mekan yaratmak. bir nevi köşe başındaki mahalle kahvesi.

evet siteden entry koparıp buraya yapıştırcaksınız ve çok güleceksiniz, sitenin hatalarını bulacak arkadaş ortamında anlatıp çok güleceksiniz ama inanın bu yapacaklarınız sizi bir adım ileri götürmeyecek. bilakis kendinize güldüreceksiniz.

tanım: 2 yıldır yazdığım sözlük aleminde saygı duydugum isimlerin toplaştığı, egosu, kaprisi olmayan bir sözlük oluşumu. yolları açık olsun.
    #3097737 (23 m ist, 05.03.2008 16:29 ~ 16:30)
  3. seviyeli bir şekilde yola başlamış ve o şekilde devam edeceğini düşündüğüm yeni sözlüktür.
    gayet düzgün insanların bir araya gelmiş olmasıda sonsözlüğe ayrı bir tad katmaktadır.
    (bkz: hayırlı olsun)
    #3099507 (emsalsiz, 05.03.2008 23:34)
  4. bu savaşı onlar başlattı ben bitiricem sözlüğüdür.
    #3099531 (Cenaze Sigarasi, 05.03.2008 23:39)
  5. oldukça yeni bir sözlük. açılalı daha 20 gün falan olmuş. default teması gayet güzel ve başarılı olan, günde yaklaşık 600-700 başlığın açıldığı kalıcı olmasını ümit ettiğim gelecek vaadeden yeni bir oluşum. açılır açılmaz bir kitap kampanyası düzenlemeleri de gayet güzel olmuş.
    #3139427 (episantr, 14.03.2008 20:27)
  6. adı gibi son olmayacak sözlüktür fakat içinde bulundurduğu yazarların karakterleri itibari ile sözlük oluşumlarında en huzurlu ortam olma yolunda hızlı hızlı ilerlemektedirler. elbette içlerinde çürük elma çıkacaktır ama onlarla da mutlu olmasını bilen bir yapıya sahip olduğu için büyük bir sorun çıkacağı tahmin edilmemektedir.
    ne kimselere inat kuruldular, ne de kimselere bok atmak için. muhabbet için kuruldukları bir gerçek.
    #3147678 (depdep, 16.03.2008 13:00)
  7. küp şeker başlığının ilk entry si beni benden almıştır.
    başlık:kup seker

küp şeklinde olan sıkıştırılarak biçim verilmiş şeker.

edit:eksi verenleri uludağ sözlükte küp şeker başlığına bakınca anladım, aynı zeka seviyeli yazılar burada da varmış.
    #3147700 (pcmuhendis, 16.03.2008 13:06 ~ 13:11)
  8. yeni açılan her sözlük klonu gibi diğer sözlüklerde reklam yapmaya başlamış, hatta belki de diğerlerinden daha önce başlamış sözlük. biraz okudum, diğer klonlardan pek farkı yok gibi duruyor.
    (bkz: yolları açık olsun)
    (bkz: bir siz eksiktiniz siz de gelince tam olduk)
    #3155095 (nevergoeswell, 17.03.2008 21:26)
  9. 1-2 gün sonra ikinci ayını doldurcak, yazmaktan büyük keyf aldığım uludağdan sonraki ikinci yuvam. yeni olmasına rağmen çok yol katetti ve gayet başarılılar. bir çok yazarın eskiz defteri olabilecek bir yer.
    #3311564 (hyperstatics, 24.04.2008 10:05)
  10. açılalı 2-3 ay olmasına karşın bir çok eski sözlükten daha çok entry girilen, daha seviyeli muhabbet edilen bir ortam olmayı başarmış sözlüktür. yazar alımları da her daim açıktır.
    #3352563 (episantr, 03.05.2008 19:11)
  11. uludağ sözlük hakkında şöyle bi' entry var;

--spoiler--
    uzun yıllardır yazdığım büyük sözlük olu$umu.
    (kral,14.4.2008 17:23 )
    --spoiler--

zannediyorum söz konusu entri'yi giren arkadaşın beyni dalgalandı. ya da 2-3 sene kendisi için matrix'i bulacağı, yetinmeyip trinity'den 8-10 çocuk yapıp neo'yla tavla atacağı kadar uzun bi' zaman dilimi. bilemedim şimdi.
    #3352615 (tuzluksuz hiyara kosan, 03.05.2008 19:30)
  12. uludag sozlüğe olan benzerliği gözlerden kaçmamıştır. özellikler hatta butonların yeri bile aynıdır. demek ki uludag sozlüğün de klonları oluşmaktadır. hadi gene iyisin sözlük. *
    #3367862 (Carmadon, 07.05.2008 15:33)
  13. çoğu klonda olan sadece bakınız vererek entry giren tiplerin çok az bulunduğu sözlüktür. uzun ve güzel entrylere sıkça rastlanmaktadır. yer yer boş uzunlar da olsa bile güzeldir. tadına bakmak gereklidir.
    #3406184 (bosluktasallananadam, 16.05.2008 21:58)
  14. uludag sözlükten * pek hoş bahsetmeyen başkalaşım dönemindeki klon.
    #3406195 (WeST, 16.05.2008 22:01)
  15. erişilemeyen site teknik arızaları var herhalde yada benden kaynaklanan bir sorun var diyeceğim ancak benden kaynaklanması imkansız gibi birşey.bu arada yeni açılmasından dolayı bu tip sorunlar ile karşılaşmaları gayet doğal olduğunu belirtmekte fayda var.
    #3567688 (wegander, 21.06.2008 21:27)
  16. (bkz: interaktif sözlükte son nokta)
    #3567695 (notrinova, 21.06.2008 21:28)
  17. içeride bir iki yazarın kaldığı, dışarda çoğu yazarını bırakmış içeri almayan, içerdekilerin çıkıp girmesine ise olanak veren sözlük. içerideki yazarların ise kendi halinde takılmaları ve doğal olarak yetersiz kalınması ile günlük entry kapasitesinin hayli altında kalmıştır an itibari ile. acilen düzelmesi umulmaktadır.
    #3567722 (bosluktasallananadam, 21.06.2008 21:34)
  18. içimizde hainlerin olduğunu gösteren sözlüktür.

(bkz: kimsiniz lan)
    #3567862 (xeroquark, 21.06.2008 22:04)
  19. (bkz: dandik)
    #4042399 (hippypsykhe, 04.10.2008 01:37)
  20. http://radyo.sonsozluk.com/
    #4142968 (bosluktasallananadam, 26.10.2008 17:12)
  21. günlük ortalama online sayısı 25-30 olan geceleri bu sayının 8-10 a düştüğü görülen ve ilginç bir radyo yayın akışına sahip sözlük. dj olanlar canlı yayında gitar çalıp şarkı söylüyor. çok hoş olmuş. ilk açıldığı günlerde tematik entry ihtiyacı olduğunu bilerek çok fazla kastılar. sonra yavaş yavaş hem tanım hem eğlence başlıkları açtılar. şimdilerde her kesimden farklı görüşlü yazarlara sahip olduğu için tanımlarda güzel, eğlenceli ve komik başlıklarda. son bir kaç haftadır ortalama 350-400 başlık açılıyor. bu da aslında fena değil şimdilik için.
    birde dikkatimi çekti, çok güzel şiirler yazan üyeleri mevcut. rene garcia mericsoy gibi bir hazineleri var. sevdimsenibikere gibi düşündüğünü yazıya iyi döken yazarı var. pers gibi bir dehaları var. varda var. daha ne olsun...
    fake konusunda her sözlüğün yaptığını elbette onlarda yapacaklardı, yapmışlarda. ara sıra bağlantı aşırı yavaşlıyor ve kesiliyor. bunuda en yakın zamanda server değişikliği ile gidereceklermiş.

(bkz: dostum dandik demişsin ama çok güzel çıktı)
    #4177133 (depdep, 02.11.2008 20:06 ~ 20:08)
  22. çok kibar bir moderasyona sahip olan sözlük.

bir yanlışı rica ile ikaz edip, düzeltme yapılınca anlayışınız için teşekkür ederim diyen bir moderasyon.

yoksa kıyamet alameti mi bu ?
    #4254322 (imper, 20.11.2008 00:59)
  23. entryleri silmeyip yaşatmak için direnen, kim olduklarını bilmeseniz de anlayışlı olmaları sebebiyle gönlünüzü fetheden bir moderasyona sahip sözlük. benim gibi büyük sözlüklerde yazmaktan pek haz etmeyenler için birebir.
    #4434190 (otherside87, 29.12.2008 09:46)
  24. kendi halinde sessiz ve sakin bir şekilde yayın hayatını sürdüren sözlük oluşumu.
    #4507560 (imper, 11.01.2009 23:07)
  25. bir çok kaliteli yazarları barındıran sözlük oluşumu.
    #4525317 (davarolarin memo, 15.01.2009 16:10)
/ 2
Copyright © 2009 - uludağ sözlük

son sozluk başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. son sozluk ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu son sozluk nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about son sozluk. Copyrights of the articles are belong to their authors.