solyanli 

kapat
  1. solyanli terimi, solak kelimesi karşılığında ilk defa, yolcu' nun "solellilerde resim-iş eğitimi" adlı yüksek lisans tezinde (1995) kullanılmıştır. buna gerekçe olarak da, beyinle ilgili yapılan son araştırmalar ışığında, sadece el yanallılığına bakarak yanlılaşma ya da solyanlılığın nasıl ortaya çıktığı hakkında genel bir yargıya varmanın mümkün gibi görünmediği ileri sürülmektedir. bu nedenle daha çok el yanallığı çağrışımını yapan solak veya sağlak kelimeleri yerine, vücudumuzun solyanlı ya da sağyanlı kelimelerinin kullanılması tercih edilmiştir.
    (marla singer, 11.12.2006 19:20)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» iceri terligi » raftan duseni yerine koyarken her seyi devirmek » sozluk ben bugun gazete okudum » kardes turkuler » facebook a vesikalik foto koyan insan » are you dead yet » birakti hepsi » bilkant » lily allen » paranin satin alamadiklari » ailecek izlenen belgeselde ciftlesen hayvanlar » boston tea party » metal gear solid 4 guns of the patriots » eksimtrak sozluk » alttakiler tepeye » sevgilinin striptizci olmasi » besiktas » yesilalic kutsal alani » cimri birinden borc para istemek » tavuk utulemek » teshirci yazarlar » sakinlik huzur verir » emzigi birakmasi icin emzigine biber surulen cocuk » okan yuksel » atom bombasi yutmak » anlatilacaklari dinleyecek kimse bulamamak » iyilik ve kotuluk » pcos » santiye a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa