solaris 

kapat
  1. polonyalı yazar stanislaw lem'in 1961'de yazmış olduğu kitabının adı.
    1972'de andrei tarkovski, 2002'de ise steven soderbergh tarafından filme uyarlanmıştır.
    solaris kitaptaki gezegenin adıdır.
    #156574 (cikarinbeniburdan, 07.04.2006 23:37)
  2. sun microsystems firmasinin unix surumudur kendisi. şu an için son versiyonu 10'dur. en popüler ve en iyi(bence) enterprise unix'tir.

http://www.sun.com
    #416756 (fdegir, 12.07.2006 01:52)
  3. tarkovski'nin filminin orjinal adının "solyaris" olduğu film
    soderbergh'in ki "solaris"dir.
    #416774 (Doom Caller, 12.07.2006 01:59)
  4. steven soderbergh'in 2002 yılında tekrar çektiği film. başrolünde george clooney rol almıştır.
    #668944 (sciende, 26.09.2006 20:40)
  5. ışıkla ısıtma sistemlerinin edirnede ilk seri üretimine başlamış fakat pazarını daha yeni kurmuş, ısıtıcı üretimi yapan kuruluş.
    #1202470 (karpuzkabugu, 25.01.2007 00:39)
  6. (bkz: polaris)*
    #1202539 (rewritable, 25.01.2007 00:49)
  7. bilimkurgunun büyük yazarı stanislaw lem in muhteşem kitabıdır. stanislaw lem kitapta batının asimislasyoncu biçimciliğine özsel tavır geliştirmiş ve kendine özgü bir yer edinmiştir.
    solaris dünyadan uzakta, iki güneşe sahip, suyla kaplı bir gezegendir. gezegendeki okyanusun organik bir oluşum olduğu, jelatimsi maddeyle kaplı, akışkan, son derece büyük bölünmez bir hücre olduğunu saptamıştır. Ancak gezegen tek hücreden çok hücreye geçiş aşamaları, bitkisel ve hayvansal evreleri, beyin ve sinir sisteminin gelişim süreçlerini atlayarak iç dengeli okyanus aşamasına ulaşmıştır. bunun sonucunda da zeka sahibi varlıklar gibi çevreye uyum sağlamak yerine çevreye hakim olmuştur. dolayısıyla kendine yaklaşanları ve anlamaya çalışanları düşmanca gördüğünden olacak ki kendince önlemler almakta, araştırma ekiplerini ziyaret eden gizemli insanlar gibi yaklaşmaktadır. araştırma ekibinde birden karşılarına çıkan bu insanları görmenin etkisiyle (ki görülen insanlar bazen çoktan ölmüşlerdir) intihar edenler, kafayı yiyenler olmuştur. okurken bazı yerlerde okuyucuya da kafayı yedirtebilir kitap. nasıl bir kurgudur nasıl bir zekadır hayran bırakır.
    solaris 2001 a space odyssey den sonra okuduğum en iyi bilimkurgu. 2001 a space odyssey de işlenen aşırı bir şekilde makina ve yapay zeka iken solariste bunun yerini uzayın bir köşesinde insani kaygılar taşıyan ve yaşamını doğal akışında sürdürmek isteyen canlı bir gezegen ile yine aşkları, tutkuları, korkuları, olan insanla çekişmesini ve birbirlerini anlamaya çalışmaları işlenmiştir.
    #1419438 (jeopardy, 16.03.2007 21:16)
  8. son derece güvenli bir işletim sistemi olarak bankalarda ve askeri sistemlerde kullanılmaktadır. Enterprise işletim sistemi olarak çok güçlü olan Solaris, bireysel kullanıcılar için UNIX işletim sisteminin zorluklarını taşır.
    #1717951 (hengame, 02.06.2007 22:59)
  9. sun'in verdigi muhte$em destek sayesinde goz doldurmaktadir bu i$letim sistemi. babasinin hayrina mi yapiyorlar diye de du$unmeden edemiyor insan...
    #1717978 (iktidarsiz tecavuzcu, 02.06.2007 23:05 ~ 15.06.2007 20:48)
  10. ankara kızılay daki ssk işhanında bulunan türkü bar ın adıdır.
    #1773266 (vycell, 15.06.2007 20:33)
  11. sun firmasının kapalı kaynak kodlu işletim sisteminin adı. açık kaynak kodlu (open source) işletim sistemi ise opensolaristir.
    #2012073 (zebun, 26.07.2007 03:19)
  12. sunucudaki bir pci slotunun arızalı olması sebebiyle boot edilmeyen, pci kartını sağlam slota takınca babalar gibi boot edilen işletim sistemi. mükemmel çalışması mı gerekiyor diye kendime sorasım geliyor. solaris işletim sistemi shutdown edilince sorun çıkarabiliyor, fakat windows'ta shutdown edilince sorun çözülüyor. bu yüzden sürekli açık kalması gereken sunucuların sorunsuz çalışması için unix tabanlı işletim sistemleri kullanılıyor olabilir.

kurumsal bir işletim sistemidir. kendi kişisel bilgisayarınıza kurduğunuzda bi sikim yapamayacaksınızdır, belki de sürücülerinizi de tanımayacaktır, hatta masaüstü görünümünden hemen sıkılabilirsiniz. x64 işlemciler için biçilmiş kaftan.
    #2038836 (yok Thevénin nalı, 30.07.2007 16:58)
  13. (bkz: dtrace)
    #2038936 (THE SONARSYS, 30.07.2007 17:18)
  14. 2 haftada elinize almanya topraklarından ulaşabilen işletim sistemi. öpüyorum lan sizi.
    #2080277 (trixx, 06.08.2007 16:29)

© 2008 - uludağ sözlük

solaris başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. solaris ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu solaris nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» hayat » eren keskin » baslik domalmak » bir seytan in papazi » imhotep » isik ver bana » max payne » kiyamet gunu gazete mansetleri » sehremini » arcadium » syme » kacak kelebek » hakan aysev » uludag sozluk te hic gelisme olmamasi » bugun ustun tatar irki icin ne yaptin » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » h h holmes » ece erken » oleceksin kopek » uludag sozluk prenses perfinya zirvesi » donmus pizza » i wanna be your man » duvarim su aliyor yetis yusuf usta » yazin sicaktan kisin soguktan sikayet etmeyeceksin » americanista » dunyayi ergenekon orgutu yonetiyormus » zafer oger » hasan kurtulmus » berlin filarmoni orkestrasi » of ulan of » desifreolmusdisiuuser