solak 

/ 2
kapat
  1. yanlış hatırlamıyorsam dünya nüfusunun %10 solak. solak insanlar beyinlerinin sağ tarafını kullanırlar bu yüzden genelde düşünce tarzları biraz ters olabilir. beyinlerinin sağ loblu çalıştığı için olaylara tamamen ters açılarda bakabilirler ve çok farklı düşünebilirler.
    #1004020 (solucan, 15.12.2006 22:57)
  2. -hangi elini kullanıyorsun?
    +Solağım ben. Sen?
    -Sağ elimi kullanıyorum.
    +Salaksın sen o zaman. nihahahohohooo

gibi esprilere merkez olmayacak şekilde şanslı yaratılmış insanlar topluluğu.
    #1004765 (otuzyedibucukekrantv, 16.12.2006 00:57)
  3. solaklari cok sevmeme ragmen daha 2-3 yasimda annemin sol elimi baglamasiyla sol elimi yokmus kabul ederek kaybettigim ve solaklar grubundan ciktigim canim ozelligim. makasi bicagi sol elimle kullaniyorum ama sag elimle yemek yer sag elle yazarim. ama yasasin ki kizim cok koyu bir solak. sag elle hic bir sey yapamaz.
    #1004919 (calemityceyn, 16.12.2006 01:29)
  4. içinde bulunmaktan sonsuz mutluluk duyduğum insanlar topluluğudur.
    #1142688 (real betis, 12.01.2007 17:18)
  5. yaratıcı, farklı ve zeki olduklarına genellikle şüphe olmayan çekinik gen sahipleri.
    #1142757 (saprofitpardus, 12.01.2007 17:30)
  6. solaklar da insandır. kendilerini ezmeyelim, dışlamayalım ve yemek masalarında aç bırakmayalım. ayrıca sınavlarda kopya çekmeleri pek zor olduğu için okulları uzayabilir. bu yüzden kendilerine kopya vererek veya ders çalıştırarak yardım edelim.
    (bkz: solakları koruma ve yaşatma derneği).
    #1194976 (swastika, 23.01.2007 17:43)
  7. özentilikle suçlanabileceğiniz durum, hatta yaşlı insanlar sağ elinizi kullanmaya zorlayabilir.
    #1621922 (kravisnitoltol, 08.05.2007 19:21)
  8. ayrıcalıktır, farklılıktır, evet evet kabul edin artık bütün solaklar özeldir ve zekidir.. beynimizin sağ tarafını daha çok kullandığımız için yaratıcıyızdır, sınır tanımayız, mantığımızın bizi engellemesini kolaylıkla bastırabiliriz.. * * *
    #1622011 (kursunkalem, 08.05.2007 19:53)
  9. sezeryan ile doğan çocukların olması muhtemel olan, sol elini kullan kişi.
    #1816029 (desiree, 24.06.2007 19:06)
  10. gruru duyduğum bir özelliktir. tüm zeki insanlar zeki olamaz ama tüm solaklar zekidir gibi bir veciz söz uydurmama sebep olan durum olmakla beraber dezavantajları oldukça fazladır.* bunun yanında solaksanız ve gitar yahut bateri çalıyorsanız artizlik yapmaktan çekinmeyiniz. *
    #1909324 (serenat, 11.07.2007 15:39)
  11. küçükken zorla sağ el kullanmaya mecbur bırakılan , sol elini çok daha seri ve kolaylıkla kullanan bireylerdir. az elime vurmadılar , aman ayıp kızıııımm, aman günah kızıııım diye ama şimdi oğlumun biri de solak ben hiç dert etmiyorum. elime o kadar çok vurulmuştur ki sağ elimi de en az solun yarısı kadar iyi kullanabiliyorum.
    #1909384 (sahibindenilanlar, 11.07.2007 15:47)
  12. solakların zeki olma sebebi kanımca, sağlaklar dünyasına alışmak için daha fazla beyinlerini kullanmak zorunda olmasıdır. bi yazıda okuduğuma göre solak olmanın sebebi anne karnında fazla testesterona maruz kalmaktır. Fazla testesterona maruz kalmak bu insanlara zeka, yaratıcılık( bu da sanırım diğer insanlarla farklı düşünmeyle alakalı ) ve artistik yetenekler( iyi çizebilme, güzel yazma vb.) gibi avantajlar sağlamıştır. Avantajından çok dezavantajı vardır o ayrı, ama solağım mutluyum, iyi ki sağlak olmaya direnmişimde solak olmuşum...
    #1909556 (carant, 11.07.2007 16:08)
  13. kendimden bildiğim için bazen çok zorlanılan durumdur.kalabalık yemek masalarında aç kalmanıza veya milleti aç bırakmanıza sebebiyet verebilecek şeydir.herşeye rağmen güzel birşeydir. *
    #1952850 (bi nick bulamadim kendime, 17.07.2007 15:06 ~ 15:32)
  14. 13 Ağustos dünya solaklar günü... ilginçtir doğrusu.
    #1963609 (sheupradyn, 19.07.2007 00:09)
  15. müzik yeteneğime etkisi olduğunu düşündüğüm bir özellik. ünlü bestecilerin büyük bir çoğunluğu solakmış. ancak solaklarda çok görülen bir rahatsızlığı da var (bkz: levophobia).
    #1966071 (borodin, 19.07.2007 13:15)
  16. sol elini kullandığı için uzaylı muamelesi gören, zeka fı$kırdığı sanıldığı için sorumluluk amelesi olan, ezik büzük insandır solak.

kendimden biliyorum ne yazık ki, bizzat kendimden... ne acı günlerdi o 0-6 ya$ arası hanım teyze sopası zamanlarım... o kadının 40-50 ya$ında iken bile çizemediği resmi sol elimle yapıyorum diye günahkar olup cehenneme giriyordum güya, allahtan bizimkiler bir $ey demediydi... salak kadının kıskandığını dü$ünmü$tüm, nereden bileyim benim toplumumun engizisyon mahkemesinin beni cadı ilan ettiğini?! neymi$ de sol elimle ağzıma götürğüm yemek harammı$. ne yapayım lan sağ elim ağzıma götürmüyor ki!? sol kolum kırıldıydı ilkokulda bir ay anam yemek yedirdi bana!!! ha bir de ilkokul yılları değil mi... sınıfın en dobici de solak olunca birlikte oturuyorduk. 4 yıl kadar popomun yarısı dı$arda oturdum ben. bir keresinde çocuk okula gelmediydi de rahatımdan uyumu$tum, hoca bana seslenince de "ne var yaaa!" demi$tim, hatırlamıyorum tabii. o kadar azarı sen de yemi$ olsan sen de burda çemkirirdin emin ol hatırlamadığın bir anın için. neyse orta dönemlerde pek sorun olmadı. kopye çekerken zorluk olabiliyordu, doğruya doğru. hele lise. sağ tarafta duvar tarafına dayanmana sebep oldu muydu hoca sıfırsın abi. nereden kopye çekecen, elin kolun engelliyor seni.

neyse bir de solakgiller familyasının biyerden duyup da nereden duyduğumu hatırlayamadığım tarihçesinden döktüreyim de yaratıcılığımızın dibini görün, -kesin bir solağın uydurmasıdır bu diye dü$ünüyorum-

eskiden sava$lar kılıç kalkan ile yapılırdı ya. solaklarda kılıç sol elde kalkan sağ elde e kalp sol tarafta, kalkan kalbi koruyamıyor dolayısıyla solaklar sava$larda kolaycana ölüyor. dolayısıyla nesilleri ahanda böyle azalıyor. sağlaklar kalkanları ilen kalplerini koruyorla ölmüyorlar.

olay bu imi$. aman neyse.
    #1971051 (sidikli, 20.07.2007 04:01)
  17. Osmanlı kapıkulu teşkilatı bünyesinde yer alan ve görevi padişahın muhafızlığını yapmak olan koruma görevlisi.
    #2171928 (kaos, 21.08.2007 16:21)
  18. kolçaklı sıraları olan sınıflarda her ders öncesi sıra arayışına giren insanlardır.
    #2702717 (shinoda, 16.12.2007 11:51)
  19. solak bir şahıs olarak en çok zorlandıgım durum makası kullanamayışımdı. ne eziyet verici bir durummuş yarab. makas girerdi elime çıkmazdı.
    #3100217 (jackieboy, 06.03.2008 03:05)
  20. bütün silahlarda namlu üzerindeki kovan tahliye noktası sağ tarafta olduğu için ateşli silah kullanıyorsa gözünün önünden vır vır vır atlayan boş kovanlardan ötürü asla seri atış yapamayan kimsedir.
    #3286916 (sirin baba, 18.04.2008 17:14)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

solak başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. solak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu solak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» cm 03 04 » madonna » uludag sozluk » kopuk partisinde olmek » blanka vlasic » sevgilinin karsisina ciplak cikilan ilk an » arzu yanardag » kadinlar gununden kalan yemekler » radyo uludag » sok a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci