solak 

/ 2
kapat
  1. beyninin sağ lobunu kullanan, bedeninin sol tarafı daha gelişmiş olan, sol elini kullanan kişi.
    (bkz: solak olmak)
    (bkz: solak gitar)
    (bkz: solak olmanin avantajlari)
    (bkz: solak olmanin dezavantajlari)
    (asiti kaçmış kola, 03.06.2006 16:00)
  2. içinde bulundugum için gurur duydugum durum.
    yalnız zaman zaman bazı cahil kesimden insanların zorla sag elimi kullandırmaya calışmaları , sol el kullanilir mi canim demeleri sabır gerektirir. (bkz: ey saglaklar cekilin yoldan solaklar geliyor)*

ayrıca sanat konusunda daha başarılı oldukları söylenir.
    (darkolog, 23.06.2006 21:49 ~ 21:51)
  3. (bkz: beni yakaladılar siz kaçın)
    (6.4.r.1.$.h, 23.06.2006 21:57)
  4. ayni zamanda bir mizah dergisi.
    (Hexagram, 02.07.2006 04:05)
  5. (bkz: fatih solak)
    (altan, 02.07.2006 04:53)
  6. bir solak olarak çok zorlandığım bi durum ama nedense bu durumumu seviyorum;sadece bazı eşyaları kullanmakta zorluk çekiyorum * . bir de yemek yerken hala çok karışıyolar sağ elle yemem için ama onlar için sol elle yemek ne kadar zorsa,solaklar için de sağ elle yemek o kadar zor işte... * *
    (hüptürük, 14.07.2006 12:19)
  7. herşeyin sağaklar için yapıldığı bu dünyada (bkz: faber castell kalemlerin yazısının sola konması gitarlar çatal bıçak kullanma kuralları mause yerleri vb) neredeyse azınlık olabilecek kadar az topluluk.az olduklarından mıdır yoksa farklı mı bilmem ama solak olmak beni özel hissettirmiştir herzaman dediğim ve içinde benim de olduğum insan öbeği*
    (tereyagliiskender, 14.07.2006 14:47)
  8. bunlarin bir de kendini gelistirmis versiyonlari var. mesela sadece yazi yazarken sol elini kullananlar var. tipki benim gibi.
    (sucuklu yumurta, 14.07.2006 14:55)
  9. Solaklık neden olur?
    Solaklığın oluşumu konusunda pek çok teori vardır. Bunlar içinde en çok yaratılış ve alışkanlık teorileri gözdedir. Yaratılış teorisini savunanlar, solaklığın soyaçekim, iç organların eşit olmaması, vücudun her iki tarafındaki temiz kan damarlarının aynı hızla gelişmemiş olması, kol kemiklerinin aynı büyüklükte olmaması ve çocuk henüz doğmadan ana rahmindeki duruşunun yarattığı farklılıklardan kaynaklanabileceğini ileri sürerler.buna baglı olarakta solak ınsanlarda sag beyıncık gelısmıstır yanı sag beyıncık tarafından yoneltılırler buda kendımden bıldıgım kadarıyla ınsanların ıc dunyasıda bırcok degısmelere farklılasmalara neden olabılır kendımle bırlıkte bırcok solak ınsan da fark etttıgım ozellık ıse cok zekı ve yaratıcı olmalarıdır.
    (no promise, 14.07.2006 17:00)
  10. amerikalıların büyük bir bölümü solakmış diye bi söylenti vardı zamanında bilmem ne kadar doğrudur...
    (the godfather, 14.07.2006 17:02)
  11. çogu insanın "aaa sen solakmısın" gibi şaşkınlıklarını şaşkınlıkla karsıladıgım durum.
    (blacksoul, 14.07.2006 17:04)
  12. okulda örgü örme * * * dersi olduğunda anneniz sağ elle siz sol elle yapmaya çalışıyorsanız tabi ki herşey birbirine girer. aslında o kadar kolaydır ki ama bir türlü olmuyordur, farklı bir figüre geçince parmaklar birbirine karışır. niye olmuyor bu ya dersiniz. en sonunda senden bi bok olmaz gibilerinden annen suratına bakar. üzülüp ağlarsınız. ben beceriksizim diye.. * *
    (kacak kelebek, 14.07.2006 17:23)
  13. yahu ben de solağım solağız diye suç bizde mi hem daha zevkli gelio bana 50 tane solak konusu war sağlaklar hakkında konu istiyorum hatta yapacam
    (kongo kenesi, 14.07.2006 19:28)
  14. islam inancına göre günahları yazan meleğin sol tarafta olması dolayısıyla sol eli kullanmak şeytani bir şeymiş gibi düşünce vakt-i zamanında hakimmiş. gerçi hala buna inananlar var.
    (arude50, 20.07.2006 19:19)
  15. dinozor Mizah dergisi kapanınca, bu ekip tarafından çıkarılmış bir mizah dergisidir. Editörlüğünü erdal belenlioglu yapmıştır. Bugün karikatür dünyasında adı geçen hemen hemen bütün genç çizerlerin başlangıç dergisidir... umut sarikaya, alpay erdem, rewhat, turgut demirgibi bir çok genç isim çıkarmıştır... Dağıtımı engellendiği için yayınına son vermiştir... Ayrıca aynı ekip soytari diye aylık bir dergide çıkarmaktaydı...
    (susku, 27.07.2006 01:01)
  16. (bkz: solyanlı)
    (marla singer, 11.12.2006 19:12)
  17. bir çok kez insanlar tarafından sanki farklı bir yaratıkmşınız hissini verendir.aaa solakmışşşşş.solak insanlar pratık ve zekı insanlardır. ve nedense diğer insanlardan daha azınlıkta oldugumuz için kendimi özel hissediyorum.
    (silte, 11.12.2006 19:26)
  18. sol elin ile nasıl yazabiliyorsun sorusuna maruz kalan kişiler.ancak makas ve cezve kullanırken zorlanan kişiler. (kendim den biliyorum)
    (handushka, 11.12.2006 19:30)
  19. (bkz: hagi)
    (kirmizi baslikli istasyon sefi, 11.12.2006 19:32)
  20. Sarhoş oldum da
    Seni hatırladım yine;
    Sol elim,
    Acemi elim,
    Zavallı elim!(biz solak lar için ise sağ el versiyonu )
    (handushka, 11.12.2006 19:34)
  21. ilkokulda tam olurken sınıf ogretmenının "solla yazılmaz sagla yazıcaksın" diye zorlamalarından dolayı kacırdıgım sıfat.
    (heidi, 11.12.2006 19:35)
  22. küçükken solak olduğum için kendimi hep suçlu hissetmişimdir. onun kötü bişe olduğu öğretildi bize. büyüyünce gördüm ki toplumda solak mısınn aa solaklar zeki olur diyalogları sayesinde gayette hoş bir durumm:)
    not:gerçektende zeki oluyorlarr...
    (ninni, 11.12.2006 19:38)
  23. insanların aptal sorularına maruz kalırsınız. "aa sen solak mısın, o zaman kesin çok güzel tenis oynarsın" ," hayır ben tenis oynamıyorum kardeşim" gibi diyaloglar yaşarsınız. hiçbir zaman makası ya da cezveyi tam randımanla kullanamazsınız ya da bunlar benim beceriksizliğim olabilir. kısacası, solak olmak iyidir,güzeldir hoştur.***
    (kisil, 11.12.2006 19:39)
  24. ikizlerden birinin solak olma ihtimali yüksektir...
    (demolay, 11.12.2006 19:40)
  25. erkek olanları pm atsın bir sey sorucam * * *
    (heidi, 11.12.2006 19:41)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» yaran wc kapi arkasi yazilari » namuslu bir ailenin sahtekar bir uyesi olmak » sazi eline almak » bagdat caddesi » tobb etu bahar senligi 2008 » ruhu olmus bir ulkeden can alamazsin » lise de okul subesi g olan ogrenci » club phaselis » sanane » god of war chains of olympus » crawling » aziz amca game over » ilkokulun vazgecilmezleri » 5 nisan 2008 fenerbahce kayserispor maci » ercan saatci » kent paul » kendini kurmak » en begenilen yazar nickleri » ozdemir asaf » kim bilir » pkk » galatasaray in bilincsiz sampiyonluk kutlamalari » milletvekili adaylarina tavsiyeler » uludag sozluk » yarin » sadik gultekin » yazarcizer » response if under duress » everyday i love you less and less a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa