solak olmak 

/ 2
kapat
  1. yazi yazmanin yani sira diger gunluk islerinde de agirlikli olarak sol ellerini kullanan insanlardir.

dini feci halde butun bir anneanneniz ve dedigim dedik bir ogretmeniniz varsa iskenceye donusebilecek bir durumdur. siz o abidik gubidik harfleri yazmaya calisirken "hayir! sağ ile dedim... sağ elinle!" seklinde uyarilarda bulunarak uzerinize yurumelerinin yani sira "tuvalette kullandigin el ile yemek yenilir mi?" soylemini sahiplenen insanlar da yok degildir.
    burdan butun sag elini kullananlara diyeceğim sudur ki: evet biz solagiz, bunu boyle kabul edin ve lutfen bizleri yazi yazarken gordugunuzde "aaaa! sen solak misin?" gibi hayret belirten cumleler kurmayin, sorgulamayin. biz yazi yazarken de, makas tutarken de, masturbasyon yaparken de sol elimizi kullanıyoruz iste!

(bkz: dunyanin butun solaklari birlesin)
    (philemon, 18.01.2006 14:08)
  2. biri (bkz: solaklar daha zeki olur) desin diye bekleyen insanın olduğu şey.. (bkz: ben)
    (rasko, 18.01.2006 14:10)
  3. (bkz: solak adama kız vermeyen baba)
    (delikanlımühendis, 18.01.2006 14:11)
  4. solak bir kaç bilim adamının ve büyük sanatçı olması ile sevinen ve bu yüzden solakların daha zeki olduğunu düşünen diğer bilim adamlarının ve büyük sanatçıların hepsinin sağlak olduğunu anlayınca kendilerinin bi bok olmadıklarını anlama haline giren kişiler.
    (trda, 18.01.2006 15:16)
  5. sağdece sol elini kullandıgı için kendini zeki sanmak
    (exonotzor, 06.02.2006 19:26)
  6. -anne ben okulu bırakıyorum.
    -neden yavrum?
    -zaten solağım gerek yok.
    (zarar_ziyan, 06.02.2006 19:45)
  7. islam dininin hüküm sürdüğü ülkelerde sol ele olan antipati dolayısıyla zor bir durumdur...
    (sıçtırtma lamasına, 06.02.2006 19:48)
  8. bazen insanı "acaba ben uzaylı mıyım?" diye düşündürten durum.

-aaaa!! solak mısın? ay nasıl yazıyosun yaa?
    -hı?
    -zor olmuyo mu yaa öyle yazmak?
    -yoo.. (acaba nasıl görünüyor?)
    -ay çok ilginç yazıyosun yaa..
    -... (uzaylı mıyım acaba?)
    (alchemilla, 06.02.2006 23:23 ~ 23:24)
  9. nedense ne zaman ben solağım desem herkesin "vaaaay" dediği durum.. zeki olurlarmış, ondan olabilir bak.
    (redwinemania, 06.02.2006 23:34)
  10. vücudun sol yanının beyinden gelen emirlere daha duyarlı olması ve daha hızlı çalışması konulu bir makale okuduğumdan beri daha zeki olduğunu düşündüğüm insanlardır.biraz göze batarlar ama hiç gerizekalı bir solak görülmemiştir.
    (yakupss, 06.02.2006 23:38)
  11. ilköğretim okullarında sıranın dış tarafında oturması gereken kişidir. aksi taktirde yanındaki sağlakla çarpar durur kolları. ikisi de yazamaz.
    (palta, 13.03.2006 18:48)
  12. beynının sag lobu agırlıklı olarak calısan ınsanlardır..genelde sanata yatkın olurlar.. Mantıksız, muhakemesiz, şairane, platonik, yaratıcı, romantik, mistik ve dindar tiplerdir diye soylenır.. (bkz: ben) (bkz: saglak olmak)
    (meleklerde aglar, 13.03.2006 18:54 ~ 18:59)
  13. ilkokulda sinif degistirmeme neden olmus durum. sag eliyle bardak tutmaktan bile aciz olan bi insan olarak sag elle yazmaya zorlanmistim ki, iki haftalik bunalim surecinden sonra annem el atti olaya.*
    (dramtatatam, 13.03.2006 18:56)
  14. yemek yerken,beraber yemek yedikleriniz tarafından sürekli,sağla yemeniz için uyarıldığınız,kimilerine göre zekilik belgesi kimilerine göre karizma bildirgesi,kimilerine göre*hiç bir b.k
    (faidelibilgi, 13.03.2006 19:35)
  15. voleybol ve basketbol da işe yarayan şeydir.herkes atışı veya smacı sağ elinizden beklerken sizin solla vurmanızla rakibin şaşırmasına sebep olur.

-haydaaaa solak lan bu!
    (erdem_andac, 13.03.2006 19:40)
  16. solak olan kişilerin sanatsal yönü çok güçlü olduğu söyleniyor. ne kadar doğrudur bilinmez ama kimileri için * yanlış olan bir hipotezdir.
    -sen güzel resim yaparsın biliyorum ben
    -yoooo ne alakası var. en yüksek aldığım not 4tü .o da hocamız emekli olcakmış ondan.
    -ozaman sen bir enstruman çalıyorsun biliyorum ben seni. belli belli gözlerinden anladım
    -???!!!???
    (kacak kelebek, 13.03.2006 20:09 ~ 20:12)
  17. beynin sag lobunun fazla gelişmesi ile ortaya cıkan bir durum asla sonradan kazanılmaz tamamen dogustan gelen bir yetidir,bende solagım hatta o kadar ileri derecede solagımki sag elimle adımı dahi yazamam,fakat solak olmayan arkadaslar kıskanmasınlar cünkü solakların algılama kapasitelerinin daha yüksek oldugu bilimsel olarak defalarca kanıtlanmıstır der ve satırlarıma son veririm.
    (karpuzkabugu, 22.03.2006 20:09)
  18. yaw sen o elmayı nasıl soyuyorsun? elini kesmeyesin sorusuna maruz kalan kimseler.
    (handushka, 09.10.2006 20:35)
  19. futbolda büyük bir avantaj sağlar. sol ayağını kullanan futbolcular nadirdir. hatta nadir olduğunu basit bir örneği fenerbahçe'dedir. o kanatta duracak yeterli oyuncu olmadığı için, umit ozat ters ayakla oynamaktadır. haa beşiktaş'ta ibrahim uzulmez solakta ne oluyor diye düşünülebilir. tek eksiği orta yapmaktır. onu da yapsa zaten kendisininde dediği gibi real madrid'te oynardı.

ayrıca bende solağımdır. futbolda çoğu kez avantajını görmüşümdür.
    (salca, 09.10.2006 20:40)
  20. konuyla alakasız (bkz: sol ayağım)
    (kacak kelebek, 09.10.2006 20:41)
  21. sağ elini kullanan çoğunluk tarafından "aaa solak mısın?" , "nasıl yazı yazıyorsunuz valla hiç anlamıyorum.." gibi salakça bir sözlerle sürekli olarak taciz edilen mutlu azınlık..
    (mejo, 17.10.2006 16:38)
  22. sol elini kullanmanın yanında zeki olmak, yazarken seksi görünmek, sanata yakın olmak, iyi yemek yapmak yada beceriksiz olmak gibi kişiden duruma; durumdan kişiye sürükleyen yeti. farklı gelmesinin sebebi tıpkı bi sağlağın soldan sağa değilde sağdan sola yazması gibi bi görüntüyü çağrıştırmasından kaynaklıdır.
    (sour cherry, 17.10.2006 17:09)
  23. Asla diş hekimi olamamak demektir. Zira bütün diş hekimliği ile ilgili aletler sağ elini kullanabilenler için tasarlanmıştır.
    (fehimsiz ekmek, 17.10.2006 17:35)
  24. gayet de güzel diş hekimi olabilmek demektir. ağzımdaki 6 dolguyu yapan muhtesem insan muhtesem bir sekilde solaktı.
    (marjinal fayda, 17.10.2006 17:36)
  25. gitar ve benzeri müzik aletlerine normalden daha fazla para verecek olmak demektir. Solak üretimler çoğu marka için özel üretim statüsündedir.
    (BlindGuardian, 17.10.2006 17:43)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» time zone » arel universitesi » zorla yurutulen iliski » little green bag » alkis agasi » ski » test yapacagim deyip test yapan hoca » goksu » eskidendi cok eskiden » bosluktasallananadam » bir sevgilim vardi » zahidem » mass destruction » dinsadansdjeveldyrkaar » kiz sen kimsin kimlerdensin » basketbol takiminin en kisasi olmak » argumentum ad populum » kentucky fried chicken » iyisi mi » ask oldurur » mutlulugun anahtari kucuk seyler » basbakan i adana mitinginde 1500 kisinin izlemesi » 4 8 15 16 23 42 » diyarbakirspor » ajda pekkanli polisan gulen boya reklami » bu ev artik yuva degil » sukunet » kelebek » errtu a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa