sol goruslu yazarlarin cemaatcilerle benzerligi 

kapat
  1. --iki tip insanda kalın kafalılık boyutunda yeni fikirlere karşıdır.

--ikisinin de uydurdukları fikirleri belirli anlam yükledikleri sembollere endekslidir.

--eleştirildiklerinde işi hamasete vurmalarında üstlerine yoktur. örneğin bir cemaatçinin eteğini öptüğü liderini eleştirirsin ; "sen ne yaptın ki!!", solcunun yoldaş deyip taassupla bağlandığı arkasından türküler yazdığı liderini eleştirirsin ; "sağcılar ne yaptı ki pis faşist" tepkilerini alırsın.

--iki grupta belli ideolojiler peşinde koşar ve iktidarı elegeçirdiklerinde kendi yaşama kültürlerini, zevklerini, en önemlisi dünya görüşlerini dikte ettirirler.

--ikisinin hep düşmanları vardır! hep dostluktan kardeşlikten bahsetmelerine rağmen.

--ikisi de hoşgörü, diyalog, ümmetçi-emekçi, barış, kardeşlik paketi içinde sunulurlar. ancak o paketin açılması hep bir kötü süpriz doğurur.

--ikisi de birilerine aşıktır. biri amerika'ya diğeri tarihin derin sularına gömülmüş sovyetlere.

--ve en önemlisi ikisi de hiçbir zaman kazanamayacak futbol takımları gibidir.

*imla düzeltmesi maalesef iki grubun da olduğu gibi mükemmel(!) değilim..
    (aquarius, 06.05.2008 14:22 ~ 14:36)
  2. ikisi de ayrı yazılması gereken de eklerini bilemez.
    aklın kafalılık boyutu gibi ilginç terimler kullanır.

ikisi de halkın büyük bir kısmı gibi birilerini etiketlemeye çok meraklıdır.
    etiketleyip sınıflara sokmadan rahat etmez.
    sınıfsız etiketsiz olandan korkar.

edit
    özellikle (#3363814 ) entirisi için: bu iki grubun da radikalleri imlaya önem vermez.
    çünkü her şeyi kesinlikle bildiğini sanırlar. kesinlikle bildiğini düşünen her insan hatalıdır.
    imla da bu yüzden onlar için önemsizdir. anlaşamazlar.
    (encam, 06.05.2008 14:28 ~ 08.05.2008 17:12)
  3. her iki tarafın da beğenilse de beğenilmese de bir görüşü olması. malum insanlarımız görüşü olan, okuyan, düşünen insanları öcü gibi görür ve olabildiğince eleştirirler. ve hatta birileri solcuların hala sovyetlere aşık olduğunu düşünür. ee insan okumazsa böyle bir yerlerinden sırf entry açmak ve saçmalamak için yazar. saygı duyuyorum ve sol görüşlüler ile cemaatçilere bir ömür mutluluklar diliyorum!
    (shadowise, 06.05.2008 14:36)
  4. solcuların sovyetlere aşık olmadığını, platonik takıldıklarını yeni aşklarının ne olduğunu merak ettiğim * * *,
    cemaatçilerinde amerika'ya * aşık olmadığını platonik takıldığını öğrendiğimiz hadise.
    (aquarius, 08.05.2008 15:46)
  5. (bkz: yok öyle bir şey) *
    (I belong to che, 08.05.2008 16:08)
  6. bu benzerliğe bir örnek de iki grubun da sözlükte sürü halinde takılmalarıdır.
    (fakiramagururlutospaga, 08.05.2008 16:10)
  7. tek başına kendini hiçbir şey hisseden kendi ciğerini bir başkası için kullanmaya çalışan mutlulukların da acıların da kişisel olduğunu unutup, yadsıyıp, ve bunu da biz toplumcuyuz, insan sosyal bir varlıktır sözleriyle örtbas etmeye çalışan yazarların benzerliğidir.
    (alone with everybody, 08.05.2008 16:39)
  8. (bkz: apolitik insan söylemleri)
    (bkz: apolitik degilim siyaseti sevmiyorum)
    (bkz: apolitik nitelemesini bir ovgu zanneden insan)
    (bkz: karma yuzunden apolitik olan yazar)
    (bkz: sozlugun siyasallasmasindan korkan apolitik guruh)
    (bkz: uuserlarin apolitik olmasi sorunsali)
    (militia, 08.05.2008 16:43 ~ 16:44)
  9. (bkz: apolitik insanı bayağı sanan yazar)
    (alone with everybody, 08.05.2008 16:46)
  10. her iki kesimin yandaşlarında da at gözlükleri vardır.
    (asperg, 08.05.2008 16:47)
  11. --iki grup da kendini sürüye ait koyun gibi hisseder, komün bir yaşamı savunur.

--iki grup da politikayı, eteklerini öptükleri şeyhlerin ya da paltolarını yaladıkları yoldaşlarının yönlendirmelerinden ibaret zanneder.

--iki grup da o fikirlerini sadece bir yerlere tutunabilme amacıyla körükörüne savunur.

--iki grup da eleştirildiklerinde karşılarındakine anlama kapasiteleri yettiği kadar kendi kısıtlı kelime dağarcıkları kadar, olmayan sıfatları yakıştırırlar.

efendim velhasıl-ı kelam çobanları olmadan bir hiçtirler.
    (aquarius, 08.05.2008 17:02)
  12. her görüş bir cemaat oluşturduğuna göre tamamının birbirine benzer yanları vardır. her ne kadar alakasız gibi görünseler de.
    (galapagoslu iguana, 08.05.2008 17:12)
  13. kesin olan tek benzerlik varsa o da şudur:

iki grupta birbirine benzetilmekten hiç hoşlanmaz. hatta ikisi de bu başlık altına yazılan sallamasyon benzerliklere " hassiktir ordan olur mu öyle şey" der...(yazdığım şey paradoks oldu idare edeceğiz artık)
    (korn, 08.05.2008 17:14)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» evde kimse yokken tuvalet kagidinin bitmesi » olursen sorumlusu sensin » minik mavi balina » ey 4 tarafi monarsiyle cevrili zavalli ingiltere » madrugada » mucho grande » agathodaimon » hami mandirali nin sutunda barajda olmak » sirf sarkiyi hissetmek icin sevgiliden ayrilmak » hacc a gidecegine tatile giden zihniyet » counter strike oynarken bicakla ilerleyen kisi » ingiltere kralicesi nin turkiye yi ziyaret etmesi » 30 yas » permatik erkegi » islam deyince killanan insan guruhu » paramedik » deja loin » yurdum abazanlari » elma kedisi » hic kavusamadigim kadin » ediz hun » flugtag » benim o » karanfilli naciye » predator ile hanimlara guzellik saati » kars » rob zombie » okuyo musun kaca gidiyosun » kursun gecirmez pacali don a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa