sokakta sessiz sozlukle artist devrimci gencler 


kapat
  1. sanki biraz korkaklardır.

    sokakta ülkücülerin baskılarından mıdır nedir pek sesleri çıkmazken sözlükle ismi kapitalistlerin sattıkları posterlerde yazan kişileri durmadan anarlar. sanki bu kişilerin insanlığa kazandırlıkları birşey vardır da, vefa borcudur, ödeniyor dersin.

    deniz, deniz derler. duyan safra çölü'nden madagaskar'a gelen biri var sanır. yazıktır ki kafalarını aslında yıllardır tutmamış bir düzeni nası yamarım diye yormaktadırlar.

    hadi madem inançlısın sokakta da böyle davran. babana söyle önce o anarşik fikirlerini. en olmadı ekmeğini kazan ondan sonra siyaset konuş. senin ne haddine.

    part2: gerçek hayata tutunamamışlığın verdiği ezikliği sanal dünyada çıkaran kişilerdir.

    devrim devrim derler. bu lafı söylerken bu ülkenin polisine taş atarlar. yetmez, molotof atarlar. yetmez, esnafa saldırırlar. tabi kendi gibi düşünen bi kaç kişi daha gördüğü ya hemen şımarır. sonra biz korkak değiliz der bi de utanmadan. bi tek bir mayısta hortluyon di mi?

    ülke gündemiyle ilgilenip düzeni değiştirmek ister. ulan mal hangi bölümde okuyorsun, 'seramik' der. bırak allah aşkına. madem ülkülerin var ankara siyasal'a gitseydin. yoksa kazanamadın mı.

    daha kendi parasını kazanmaya başlamadan baba parası yerken siyaset konuşur. sen kimsin, dünkü çocuk. git kumda oyna o zaman.

    not: ülkücü falan değilim. zorlasan türkücü olurum ama.
    (bi biskreme verdim, 08.05.2008 22:39 ~ 09.05.2008 10:23)
  2. şiddete karşı, insan olan gençlerdir. yumruklarını değil parmaklarını, beyinlerini çalıştırmayı yeğlerler.
    (uc iki bir booom, 08.05.2008 22:41)
  3. artık bir son vermesi gerekiyor sözlükçülerin şu sağ sol kavgalarına. herkesin savunduğu şeyin yararı da zararı da kendine rahatsız oluyorsan hatasını yakala ihbar et ve ya eksile arkadasım. kimsenin kimseye savunduğu cephe yüzünden hakaretler savurmasına gerek yok. üstelik kimsenin kendini türkiye ye adamıs bu yolda hani derler ya boku bokuna gitmiş bir adama saygısızlık etmeye de hakkı yok.

    eleştirim kimseye değildir ortaya savuruyorum üstüne alınmasın hiç bir arkadas. sadece bu tarz baslıklar artık rahatsız edici seviyeye geldi. ve bende önüme gelen bri tanesine yazıyorum. moderasyonun da bir şeyler yapmasının gerektiğini düşünüyorum. bu saygısızlıktan baska bir şey değildir. bu ülkede kavgayla halledilmeye çalısılan her şey ağır kayıplarla sona ermiş hepimizin bildiği üzre.

    burada yazılanları dışardan gelip okuyan insanlar için artık şu arasında atışan yazarların sözlüğü havasından kurtulup yerine daha farklı bir şeyler yapmak gerekiyor sanırım.
    (kansob, 08.05.2008 22:52)
  4. buram buram rezillik akan ve kendi karanlığını aydınlık sanan yarı geçirgen ürünlerin eseri olarak şunu bilseler iyi olacak: sizleri hiçbir söz etkileyemez biliyroum, çünkü duyu organlarınızın algılanmasını sağlayan yönetim organı hızla çürümükte, algıda seçicilik problemi yaşıyorsunuz. ama tarihsel gerçeklerden, yaşadığımız koşullardan bağımsız yaşayamazsınız. yaşarsanız beş kuruş için vücunuduzun her uzvunu ona buna verirsiniz. bundan şüpheniz olmasın. bu ülkenin devrimci öğrencileri memleketlerine sahip çıkarken, okumuş insan emekçine halkına sorumludur şiarını bilinç edinir ve bunun için on yıllardır onlarca bedel ödemişlerdir. pek çok şey denilebilir bu gençler için ama korkak asla.

    bu insanlar siyasetlerlerini sokaklarda yapıyorlar, bu ülkenin fabrikalarında, tarlalarında, okullarında ve kışlalarında siyasetlerinden söz ettirmek için bedel ödüyorlar.

    rezil ve çürümüş bir düşünce yuvasında bulunup arkasından düşüncelerini sanal ortamda söyleyenler, sıcak yataklarına yattıklarında memleket için hiçbir şey düşünmeyenler gerçek korkaklardır. sokağa çıkmaya cesaret edemeyenler ve insan yüzüne çıkamayacaklar rezil düşüncelerini kendilerine saklayabilirler. sonsuzlukta düşünceleri de kendileri gibi çürüyecek nasıl olsa.
    (kisil, 08.05.2008 23:14)
  5. sözlükte fikir artistliği yaptıklarından olsa gerek, kavga gerektiren sokakta sessiz olan devrimci gençlerdir. sokakta 300 kişilik ocakların yanında sessiz kalması ise tamamen zekasından kaynaklanmaktadır. malçokoğlu, battal gazi gibi 1 vs. 300 tarzı aksiyonlar film icabıdır. hiç bir insan bünyesi kendine güvenen(!), cesur(!) 300 kişilik ocak patentli insan evladıyla baş edemez.
    (TTTDDD, 08.05.2008 23:17)
  6. gazi uni nin ana kampüsünün nasıl olduğunu bilmeyen yoktur. yakın bir abim burada okumaktaydı ve geçen bir konu üzerine söyle bir anektodu benimle paylaştı.kendisi de ne yazık ki zoraki ülkücülüğe sürüklenmiş bir insan. birgün sakalları kesmeden kulağına küpeyi takmış gitmiş okula. e tabi bu şekilci ideoloji canavarları var ya hemen yollamışlar bitanesini yanına uyarsınlar diye. bu da demiş neden. bir nedeni yok tabi bunun üzerine bizim abi demiş çıkarmıyorum çunki bir nedeniniz yok. bu eleman çekmiş gitmiş. daha sonra yanında 3 kişi ile birlikte geri dönmüş ve sormuş şimdi çıkarıyor musun? bunun üzerine o da peki sen kendin tek başına çıkarttırabiliyor musun? e tabiki cevap yok. peki neden? çünki ne kadar özel hayvanlar olursa olsunlar kurtlar itler köpekler sürü halinde olmadan avlanamazlar.

    (bkz: bilmem anlatabildim mi)
    (ciyzis kirayzs, 08.05.2008 23:42 ~ 23:49)
  7. sözlükte pis ayar verebilen güruhtur..
    (walktothestars, 08.05.2008 23:45)
  8. devrimciliğin şiarına ters hareket eden gençlerdir. aslında geneli böyledir bu gençlerin. aslında devrimirin ne demek olduğunu bile kavrayamamışlardır. devrimi öyle siyasetle, artizlikle felan yapabileceklerini sanan tiplerdir. devrim yanlısı olan kesim çoğunluk olmadığına göre...devrim de kanlı olmak zorunda.

    biri hümanistlikten, şiddete karşı olmaktan mı bahsetti?

    devrim öyle güllerle olmaz güzelim. devrim şiddeti gerektirir. ne demiş adam? biz burda devrim yapıyoruz leydim.*

    o değil de kendimi acaip devrimci gibi hissettim lan.
    (ehl i dil, 08.05.2008 23:49 ~ 09.05.2008 00:26)
  9. mafyacılık oynamaktansa, okuyup adam olmaları gereken insanlardır.

    artislik kelimesi de şöyle kullanılıyor sanırım;
    - şii küpeli... bak lan.. artismisin lan ibne! gardaş ocağa çekelim şunu.
    (rs ne la, 08.05.2008 23:57)
  10. bütün sözlük komünitelerinde fazlaca bulunan ve konu açıldığında klavye delikanlısı kesilen tiplerdir. sözlükte bık bık hayata gelince hep bir erteleme sürecine giderler. korkalık mıdır yoksa başka birşey midir bilinmez ama sanırım içsel bir mekanizmanın getirisidir. bütün kusma hissini yazıların yansıtır, dışarda ıslık çalarak etliye sütlüye karışmadığını hareketleriyle vurgular. çok sinir olurum bunlara çok.
    (radak emikis, 09.05.2008 00:01)
  11. sokakta burada attıkları naraların % 1 ini atınca başlarına ne geleceğini bilen akıllı gençlerdir.
    burda sallamak kolay. karışan yok eden yok. moderasyon ellerinde.
    ama önemli olan burası değil. dışarısı.
    dışarısı kimin elinde tabiki bizim.
    (bu sevda kalbime bir gecekondu, 09.05.2008 00:04)
  12. işin komik yanı bu başlığa cevap verdikleri anda artist diye damgalanabilecek insan grubudur ayrıca. "sus len artist" denilesidir.
    başlığın mantığı da "len sıkıyosa karşıma çıkın len, internetten laf atması kolay demi bla bla" dır.
    (tripanazom, 09.05.2008 00:05)
  13. sokakta da, sözlükte de ucuz şovenlikler peşinde koşan cahil güruhtan daha aklı başında oldukları su götürmezdir. konuşmasını da bilirler susmasını da !
    (kupakazisinekbalesi, 09.05.2008 00:23 ~ 00:40)
  14. burada yazan entrylere adam akıllı bilgisiyle cevap veremeyip; anca yazanları eksileyen yazardır bu. evet sensin. bakma bön bön...

    pasif agresifsin şerefsizim.
    (ehl i dil, 09.05.2008 02:08 ~ 03:20)
  15. kendi çaplarında zemin etüdü yapıyorlardır.
    (arabam var, 09.05.2008 02:13)
  16. "üstüne bastın ayağını çek" diyerekten başlığı açanın takdir edilmesi gerekir. özendikleri ağbileri gerçekten cesur mert adamlar olan ama kendileri sadece sözlükte delikanlı olan yandan yemiş devrimcilerin tanımıdır.
    (thakaho, 09.05.2008 02:32)
  17. (bkz: sokakta tavuk sözlükte lavuk)*
    (bkz: kasinmak)
    (bkz: ayar bagimlisiyim yemeden duramiyorum)
    (bkz: aklin kadar konus) *
    (bkz: siz kimsiniz?)
    (bkz: biz kimiz?)
    (kültürsüz dinazor, 09.05.2008 03:01 ~ 03:02)
  18. (bkz: sokakta hanimefendi mutfakta asci yatakta orospu)
    (in tyler we trust, 09.05.2008 03:16)
  19. "dısarısı kimin elinde tabii ki bizim"
    bu derece mantık dışı bir cümle duyulmamış olsa gerek."siz" kimsiniz veya "biz" kimiz? yok yok, dısarısı bizim diyen siz kimsiniz? dısarısını yani sokağı nasıl sahiplenebilirsiniz?
    sözlükte artist olan devrimci gençler, senin gibilerinin akılsızca, fütursuzca ve en önemlisi cahilce davranışlarından çekinir,evet haklısın, ama bu çekinme senin sandığın gibi bir çekinme değildir. aklını doğru kullanmaktadır.
    bu ülkenin başına ne geldiyse -çok klişe bulunsa da- eğitimsizlikten gelmiştir arkadaşım.
    sen üniversitelerde ne idüğü belirsiz kişilerin öğrencilere ateş açmasını destekleyen birisi misin? destekliyorsan senin de
    o ne idüğü belirsiz kişilerden farkın yoktur. desteklemiyorsan da tamamen burada atıp tutuyorsundur.
    sen ki bu ülke yönetimi devrimcilerin elinde olsa "kraldan çok kralcı" olursun.
    anlatabildim mi?
    (horseplay, 09.05.2008 03:33)
  20. şimdi görüyoruz ki aslında bu önermeyi destekleyen kişi aslında kendisi ile çelişmektedir.çünki böyle şeylerle ilgilenmenin okuduğu bölümle bağdaşır * birşey olduğu öne sürülmüş. eh o zaman sorarım size bu ülkücüler ne bok yemeye dolaşıyo etrafta ya da bu dışarıyı elinde tuttuğunu iddia eden topluluğun ** tüm destekleyenleri siyasal mevzunu mu ya da burada bunu destekleyen herhangi biri siyasal mezunu mu? * o yüzden asarım keserim yerine bence aklımla bilgimle ezebilirim denilebileceği zaman söylenebilecek bir önermedir.

    (bkz: okumak güzel şey)
    (ciyzis kirayzs, 09.05.2008 09:20 ~ 10.05.2008 11:01)
  21. sokakta kulağındaki küpesine sahip çıkamayan, kafasındaki saçın hakkından gelemeyen, anneeaağ ülkücüler sakalımı kestirdi diye zırlayan ama devrim yapmaya kalkıp kendini devrimci sananları hatırlattı bana. sen daha g.öt korkusundan küpeni çıkartıp, saçını keserken devrim senin neyine lan? üstelik bunları sana yaptıran kim? cahil dediğin, gerizekalı dediğin insanlar. zekanı kullan. *.

    devrimciymiş. külahıma anlat.
    (fakiramagururlutospaga, 09.05.2008 09:52)
  22. türkiye ilginç ülke arkadaş. böyle sürekli bi gruplaşma çabası biryerlere ait olma çabası. neden acaba? okullarda adam yerine konulmadığımız, sokakta, evde, rüyalarımızda bile bizi rahat bırakmayan bastırılmış dürtülerimiz? mutlaka bir alakası vardır. sağ-sol dedikleri "şey"in hala devam etmesinin sebebi, ölen insanların tanrılaştırılması sanıyorum.yani şu "devrim için öldüler,yaşasın devrim,kahramanlar,yiğitler",bunlardan etkilenen bünye kendisini onun yerine koyuyor. kendisini kahraman olarak hayal ediyor, o da belki onun gibi ölmek istiyor,neden?ego tatmini."olm solcu kızlar veriyomuş" geyiğinin etkisine hiç dokunmuyorum bile. mesela birgün arkadaşın biri "istanbul'da eylem var olm gelir misin" dedi. biraz meraktan biraz can sıkıntısından tamam dedim. neyse bindik otobüse gidiyoruz, üç koltuk arkamda iki kız oturuyor yanımızda da yine "devrimci" güruhtan bir çocuk benim yaşlarda. ben insanları filan izliyorum bir yandan tek kulağım mp3 çalarda, böyle türküler söylüyorlar arabanın içinde, sloganlar, buram buram anarşi kokuyor ama arkadaş "öss ye red,herşeye red" filan. sonra bu çocuk eğildi yanımıza lafı şu oldu " olm şu arkadaki hatun çok taş yaa" yanımdaki de "olm bence iş yok,vermez o" dedi. beriki kız da " nereye vermiyo bee öyle bi orospu ki " gibisinden laflar etti. ben şoktayım bu sırada, hasiktirler çekiyorum içimden " abooovv nereye geldim lan " diye. devrimci topluluğun büyük çoğunluğunun olayı şudur abi, 2 3 devrim içerikli siyasi içerikli kitap okursun, sonra onun içindeki kavramları tek tek ezberlersin sonra bunları yerli yersiz cümlelerinde de kullanabilirsen tamamsın sen oldun nirvanaya ulaştın en kral devrimcisin. bu yanda hal böyleyken ülkü ocakları mı? onları pek tanıma fırsatım olmadı ama bir arkadaşım vardı okulda reis miymiş neymiş, bunlar da işte bildiğin çete, adam dövmeler, mekan basmalar, yok biri reis biri onun sağ kolu biri sol taşşağı filan. adamın iki lafından biri kadın biri allahtı var sen düşün.

    ayrıca yine istanbuldayken şöyle bir dialog geçti yazmadan edemem şimdi;

    - hacı siz şimdi devrim filan diyosunuz da bak şimdi bu ülkenin yarısı akp ye oy vermiş onu destekliyor,devrim yapmak için hepsini asıp kesmeniz gerekmiyor mu ortadan kaldırmanız gerekmiyor mu?
    - einstein demiş ki savaşsız barış olmaz.
    - ya bırak bi einstein'ı napıcan sen o mu kurtarıcak seni.
    - ..hık gık..

    sonra çocuk kendi grubunun yanına gitti bişey demeden. bak orda söyleyemedim ama içimde kalmasın burda söyliyim çocuk, sen silah tutmayı öğrenene kadar götünü keserler haberin olmaz. eğer o devrim ruhu gerçekten var olduysa bile öldü, öldürüldü, hayal dünyasında yaşamaktan bir an önce vazgeçmeleri dileğiyle. milliyet? ırk? renk? din? kan? canı cehenneme. insan olmayı öğrenelim yeter.
    (shadowkiss, 09.05.2008 10:16)
  23. (bkz: dışarıda faşist sözlükte kaba eti kaşınan)
    (azarath, 09.05.2008 10:26)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» cirkin kadin vardir sokayim vodkaya » kars » tantal » mac izlerken etraftan duyulan yaran diyaloglar » turk telekom e fatura » jose mourinho » kamyon yazilari » karin » bir dugun eglencesi olarak g3 piyade tufegi » ibret i alem » akdeniz universitesi tip fakultesi » 20 haziran 2008 opeth istanbul konseri » olum » epl » zincirleme baslik tamlamasi » memelere takma isim takmak » tup » toplam ziyaretci » lig bitince kendini boslukta hissetmek » yaran olaylar » fileleri ekip yan aglarla bulusan top » volkan arslan » vav » prof dr ferhad nasibov » depresyon » babalarin agzina yapismis laflar » djarum black » winchester » bir bucuk yil ugrasip bir sevgili bulamamak a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa