sokak kedisi 

kapat
  1. bir kara kedi şarkısı.

Gördüm nerden gördüm
    Taktım kafayı taktım
    Ama seni bıraktım artık
    Yıktım duvarı yıktım,
    Çıktım dışarı çıktım
    Çünkü seni bıraktım artık

Bunlar hikaye uçmaktı gaye
    Kaptır kuyruğu pervaneye

Bir sokak kedisi gibi
    Bir sokak kedisi gibi
    Bir sokak kedisi gibi
    Koştun bana,koştun bana

Vurdun gözüme vurdun
    Kırdın camları kırdın
    Sen de bana kaptırdın artık
    Sıkma tatlı canını
    Söyle yalanlarını
    Salla kurallarını artık
    Bunlar hikaye uçmaktı gaye
    Kaptır kuyruğu pervaneye

Bir sokak kedisi gibi
    Bir sokak kedisi gibi
    Bir sokak kedisi gibi
    Koştun bana,koştun bana

Bir sokak kedisi gibi...
    #868092 (adini unutan adam, 16.11.2006 20:27)
  2. en asil kedidir. ev kedisi gibi hazır mamaya tamah etmez. mamasını taştan çıkarır.
    yeri gelir çöp tenekesiyle birlikte çöp kamyonununa atılır,yeri gelir eşşek heriflerin üzerine sürdüğü arabaların altlarında kalır.
    #868128 (der ve uzaklasir genc adam, 16.11.2006 20:34 ~ 20:41)
  3. artık sokakların otopark yeri olduğunu, yaşam alanlarına binaları dikdiğimizi düşünürsek sokak kedilerinin mekanları arabaların altları ve kömürlükler,çatılar olmuştur.
    #868297 (der ve uzaklasir genc adam, 16.11.2006 21:06 ~ 21:07)
  4. kuyruksuz, yaralı yuzlu, evde yasayan kedılere gore oldukca zayıf hayvancık.
    #868332 (okyanus, 16.11.2006 21:14)
  5. süslü, kuaför kedilerinin tırstığı; hayatın sillesini yemiş, birilerine değil, sokağa ait olan kedi.
    #1023720 (sokak perisi, 19.12.2006 22:33 ~ 04.01.2007 18:09)
  6. sözlerini kayahan ın yazdığı, o muhteşem yorumuyla 1988 yılına ait iyi bir nilufer şarkısı.

Gel yine küçüldü saatler
    Zor benim işim bilemezsin
    Kah sana boyanır gözlerim
    Kah içimi bulutlar sarar
    Can sana bölünür uykular
    Ah seni çeker canım işte

Yoksun yoksun kaç gün ya (yok?)
    Vurgun yorgun derbeder
    Bir buz gibi kış gecesinde
    Bu sokak kedisi yapayalnız
    #1164892 (no promise, 16.01.2007 23:05)
  7. arsız'dır.
    ukala'dır.
    cok bilmis'tir.
    basına buyruk'tur.
    kirli'dir.
    ozgur'dur.
    mutlu'dur.
    #1167745 (kabaktadi, 17.01.2007 16:18)
  8. şerefli kedidir.

Uyuşamayız, yollarımız ayrı
    Sen ciğercinin kedisi, ben sokak kedisi.
    Senin yiyeceğin kalaylı kapta
    Benimki aslan ağzında.
    Sen aşk rüyası görürsün, ben kemik
    Ama, seninki de kolay değil kardeşim
    Kolay değil hani
    Böyle kuyruk sallamak tanrının günü... *

bir de görsel olarak pekiştirelim: http://www.fotograf.web.tr/foto.php?f=225
    #1167766 (steril mikrop, 17.01.2007 16:22 ~ 16:23)
  9. sınıfsal ayrımın hayvansal ifadesidir.
    #1167901 (derkaiser, 17.01.2007 16:58)
  10. çöp karıştırırken tekmelenen kedilerdir.
    #1167908 (LocK, 17.01.2007 17:01)
  11. arada bebek ağlaması gibi sesler çıkartırlar. gecenin körü "lan bebek ağlıyor" diye araba altlarına, çöp tenekelerinin içlerine baktığım çok olmuştur bu kediler yüzünden.

(bkz: ağlayan kedi)
    #1167925 (leoking, 17.01.2007 17:04)
  12. pet shoplardakilere nazaran daha bir mahsun bakarlar sokakta yaşıyanlar.tıpkı sokak çocukları gibidirler...
    #1231832 (celibon, 30.01.2007 11:54)
  13. hele bir de yavru ise içinizde şefkate dair ne varsa alt üst eden kedidir. eve tam girecekken açlıktan mütemadiyen miyavlayan bir kedi sesi takılır kulağınıza. etrafınızı kolaçan edersiniz. işte oradadır. usulca yanına yaklaşır ve onunla ses tonunuza şirinlikler katarak konuşmaya başlarsınız. masum bakışları beyninize adeta çakılır. onu orda koyveremezsiniz. hemen bakkal amcadan bir paket süt alınır. ziyafet elbet bu şirin kediciğin en tabii hakkıdır. önüne sürdüğünüz sütü iştahla yemesi sizi de keyiflendirir. nerde ulan bunun annesi diye bir yandan da söylenirsiniz. her zaman ilk sorgulanan anneler olacaktır bittabi. yalnızdır. kimsesizdir. zaten o sıralar kıyısından tutunduğunuz hayatta, bonkörce tükettiğiniz gülümseyişlerinizin bir kez daha yüzünüze yayılmasına sebebiyet verir bu kedicik. karnını doyurduğunda onu incitmemecesine ellerinizin arasına alır ve kucağınıza koyarsınız. üşümüştür. ısınması lazımdır. karnının doyması ve kurulduğu sıcak kucak (övünmek gibi olmasın) hasebiyle göz kapakları ağırlaşmaya başlamıştır. bu ahvalin verdiği huzuru anlatmak için düşündüğünüz her kelime kifayetsizdir. bir kediciktir o an iç huzurunuza sizi kavuşturan. ''ulan kimsenin yapamadığını sen mi yapacaktın'' der minik bedenini farkettirmeden, ona kıyamadan okşarsınız. '' kediler nankördür'' tezini bir anda çürütürsünüz kafanızda. zira bu minik kedi ona yaptığınız güzelliğin mükafatı olarak uzun zamandır aradığınız huzurunuza kavuşturmuştur sizi. daha ne olsundur. özledim lan.
    #1545179 (butlan, 19.04.2007 23:26)
  14. bir rock grubu. geçen hafta konusarock'ta çalmıştı.
    #1545187 (Gerko, 19.04.2007 23:27)
  15. evde beslenecek kadar şansılı olamayan kedilerdir. özellikle kışın bazı yavru kediler araba altlarına saklanıp size bakarak içinizi yakarlar. bu kedilere acınmalı yardım edilmelidir. sokak kedileri mahsundur.
    #1648807 (fashiondesigner, 16.05.2007 01:53)
  16. (bkz: tekir)
    #4046485 (satantango, 05.10.2008 00:30)
  17. kotu kedi serafettini anımsatan; kimlerimizin benliğine çöp tenekesinden ani bir şekilde fırlayıp üstümüze atlayacağı paranoyasını yerleştiren; çiftleşirken yedi mahalleyi inleten sesleri ile geceleri sokaktan duymaya alıştığımız seslerden olan davulcu tımbırtıları, gezici disko misali dolaşan arabalardan gelen ferdi tayfur iniltileri ve ani fren sesleri arasından sıyrılıp gecemizi şenlendiren tekmelenesi kedi cinsidir.
    #4046642 (abesle istigal, 05.10.2008 00:57)

© 2008 - uludağ sözlük

sokak kedisi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. sokak kedisi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu sokak kedisi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» swansea » fenerbahce taraftari » cherry » nba live 2009 » leave a comment » matrixxx » viski sisesine cay doldurmak » deniz seki nin ana haber bulteni sunmasi » kilic usurmek » bakrac » hursit tolon » galatasaray kupasi » sisko muavinler » kenan dogulu » sozluk yazarlarinin yurdum insanini yansitmamasi » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » attorney » animal instinct » dunyadevletleri com » tanrilarin arabalari » baslik sayi uyumu » uktem ukte olsun » solipsizm » borderline » kazim koyuncu » duran toplarin usta ismi » trans siberian orchestra » 7 turbanlinin birlesip huh cekmesi » cadii » trinidad tobago milliyetciligi » deniz feneri dernegi