sok 

/ 2
kapat
  1. beklenmedik şekilde gelişen bir olay karşısında fiziksel ya da ruhsal apışıp kalmak.
    (bkz: soka gireni kendine getirmek icin atilan tokat)
    (cikarinbeniburdan, 19.02.2006 03:48)
  2. bir süpermarket.
    hatta şöyle bir sloganı bile vardır;

şok!!!!
    çok ucuz çoookk....
    (sıçtırtma lamasına, 19.02.2006 03:51)
  3. bir dönem atv de yayınlanan akıllara durgunluk verecek düzeyde uçuk ve absürd olayları senarize edip buna tezat ciddi bir formatla izleyiciye sunup dumura ugratan korcan korar harikası tv programı.
    (paramecium, 19.02.2006 03:51 ~ 03:52)
  4. girişinde "dikkat! şoka giriyorsunuz" yazısı bulunun market. *
    (janjan, 07.04.2006 18:35)
  5. kalp damar sisteminin yasamsal organlara uygun oranda kanlanma yapmaması nedeniyle ortaya cıkan ve tansiyon dusuklugu ile seyreden akut dolasım yatmezligidir.
    - kardiyojenik sok
    - hipovolemik sok
    - toksik sok
    - anaflaktik sok

sok geciren hasta, duz olarak sırtustu yere yatırılır, bacakları 30 cm yukarı kaldırılır, bacakların altına yastık vb destek konulur, uzeri ortulerek ısıtılır, belli aralıklarla yasam bulguları degerlendirilir.
    (forinternaluseonly, 12.05.2006 19:44)
  6. emir kipi olarak düşünürsek bayanlar için abazanlık,erkekler için eşcinsellik belirtisidir.
    (africa, 12.05.2006 19:47)
  7. dokuların yetersiz kanlanması sonucu,hücre fonksiyonlarının bozulması.
    (nightmare, 09.06.2006 18:20 ~ 21:34)
  8. reklamlarını itici bulduğum marketimsi.
    (Sıfırın Altında, 09.06.2006 18:36)
  9. kıs. sokak
    (can, 23.06.2006 13:51)
  10. elektro versiyonu icin;
    (bkz: electroconvulsive therapy)
    (Confusedy, 23.06.2006 13:54)
  11. kan dolaşımı yetersizliği nedeniyle vücut canlılığının azalmasına denir.ani korku ve heyecan,aşırı kanama,geniş yanıklar,şiddetli ağrı,aşırı tuz ve su kaybı,zehirlenme,ağır yaralanma,alerji ve çeşitli hastalıklar dolaşım sisteminin yetersizliğini ortaya çıkarır ve şoka neden olur.
    (lilith, 07.08.2006 12:49)
  12. saç spreylerinin satisinda %100 artis saglayan bir zamanlarin televizyon programi.
    (bkz: aynaya sac spreyi sikildiginda cine5 in sifresiz izlenebilmesi)
    (vincent vega, 16.05.2007 20:27)
  13. rusça söylenişi meyva suyu olan söz. yazılışını bilmiyorum valla.
    (tabuttamenemenyapanimam, 16.05.2007 20:32)
  14. bir gazete ismi. *
    (sossamon, 11.06.2007 13:03)
  15. bir zamanların en olmayacak, garip ve kendi uydurdukları şeyleri bir arena, bir desifre, bir haber ozel tarzında veren, birçok insanı da keklemiş program.

alnının ortasında 3. gözü çıkan adam mı ararsınız, klozetten çıkan yaratık mı ararsınız her şey vardı.işin kötüsü formatı anlamayıp bunlara inanan insanlar vardı etrafımda.
    (rectoa, 11.06.2007 13:39 ~ 21.03.2008 11:59)
  16. bugün parasız kaldığımda inanılmaz ucuz ürünlerinin olduğunu farkettiğim market. misal, şok portakallı gazoz! yarıyarıya düşük fiyatıyla fanta'yı kesinlikle aratmamaktadır. yakında şok sigara, şokcell, şok bira gibi ürün ve servisleri de çıkarmasını dört gözle bekliyorum.
    (kahvekremasi, 03.08.2007 22:23)
  17. şok, daha ucuzu yok şeklinde sloganı olan alışveriş mağazası zinciriridir.
    (muhasebeye giris, 03.08.2007 22:26)
  18. (bkz: kardiyojenik şok)
    (bkz: hipovolemik şok)
    (bkz: septik şok)
    (bkz: nörojenik şok)
    (bkz: alerjik şok)
    (fhrmrt, 17.09.2007 16:37)
  19. zamanında atv de korcan karar sunardı bu programı, bide taş bi hatun vardı. neyse..su an 25 30 yaş civarındaki insanların bir çoğunun çocukluğunu sikmiştir bu program.15 cm boyundaki insanlar mı dersiniz, klozetten çıkıp adamın götünü parçalayan canavar mı dersiniz, alnında gözü olan adam mı dersiniz, ibrahim tatlises in bi filminde hamam sahnesinde şeyinin görünmesimi dersiniz, kurşunu eliyle tutan adam mı, saç spreyiyle cine5 şifresi çözülmesi mi.. neler neler daha.. ertesi gün okulda:

-gördünmü lan adamın götünü nasıl parçalamış canavar?
    -yarın ibrahim tatlısesin şeyini gösterceklermiş lan..
    -yaw inanmazdım ama dönüyodu adamın alnındaki gözü..

gibi diyaloglar gelişirdi. hatta klozetten çıkan cavavarı çıkarmak için bi et parçası sarkıtmışlardı klozetin içine. canavarda et kokusunu duyup çıkmıştı klozetten. bildiğin bez parçası canavarda. ozaman hulk gibi görünürdü. inanırdık mnskym..

ulan şerefsizler bari programın başında hayal ürünüdür bunlar de.şaka yapıyoruz de.sunarken gül felan.. çoluk var çocuk var. inandırıcıydı ama çok. gösterirlerdi 15cm boyundaki adamı felan. ozamanlar buralar dutluktu. inanırdık..bide o korcan karar gitti haber spikeri oldu.şu gün olmuş haber sunarken gördüğümden siktir lan deyip dediği hiçbişeye inanmıyorum. sonra gazetesi çıktı bu şokun. alakası yok sanırım. (bkz: sözlükte içini dökmek)
    (machados, 17.09.2007 16:52)
  20. "karısı tarafından aldatılan adamın boynuzları çıktı" haberiyle yaşlı bir teyzemizi dehşete düşüren, "galatasaray'a yapılan şikeler" haberiyle en yakın arkadaşımla günlerce dalga geçilmesine sebep olmuş, "tuvaletten çıkan yaratık" haberiyle bendenizi yıllarca tedirgin etmiş televizyon klasiği.
    (mitheithel, 26.09.2007 00:37)
  21. kesinlikle o dönemin çocuklarında büyük hasarlar bırakan program. kendimden biliyorum kardeşim,bende bıraktı. o klozet canavarı yüzünden üç ay tuvalete yalnız gidemedim ben. o gece altıma sıçtığımı hatırlıyorum . her tuvalete gittiğimde oturmadan yapmaya çalışıyordum,hatta bir ara banyoya filan dadanmıştım...
    akşam akşam nasıl sinirlendim bak şimdi. donun üstündeki leke gibi kalmış zihnimde...
    (immortalease, 02.11.2007 23:58)
  22. bir bölümünde hareket halindeki banliyö trenine onlarca kişinin gözü önünde bir adam yumruk atma girişiminde bulunmuş ama başarısızlıkla sonuçlanarak hayatını kaybetmişti. daha doğrusu programın formatı gereği ölmüş gibi lanse edilmişti. akabinde emniyet güçleri ve savcılık hareketi geçmiş, soruşturmalar açılmıştı, tedbirsizlik sonucu bir kişinin ölümüne sebep olma suçlamalarıyla.
    (azorka, 19.11.2007 09:31)
  23. ayrıca finansmanı türk silahlı kuvvetleri'nin rütbesiz personelince karşılanan özel amaca hizmet eden gazete.
    (azorka, 16.01.2008 12:20)
  24. Programın bir bölümünde sarıklı, cübbeli bir üfürükçü hoca vardı. Gizli kameralar ile tespit edilen bu hoca, mezarlıkların yakınlarında dolanır müşteri arardı. Müşteri diyorum çünkü belli bir para karşılığı ölenlere okur üflerdi. Üstelik mezarın başına gitmesi de gerekmezdi. Bir balona üflüyordu ve sizde balonu alıp mezarın üstünde havasını salabiliyordunuz. Şok ekibince tam iş esnasında yakalanan hoca, kameraları görünce hemen kaçmıştı. Güzel kurguydu.

Bir de "en çok yemek yeme" rekoru denemesi yapacak şişko bir adam vardı. Gülya olay noter huzurunda ve canlı yayında yapılıyordu. Önce yemek masası gösterilmişti. içi yemek dolu kocaman tencereler, tavalar, galon galon su falan.... Sonra herşey hazır dendi ve adam hapır hupur yemeye başladı. Beş dakika geçti, on dakika geçti derken adam birden ahhh uhhh sesleri çıkartmaya başladı ve yere yığıldı. Aaaa ooo derken bir de gördük ki meğerse adamın karnı patlamış. Gerçekçi olsun diye de az önce yediği içtiği şeyleri saçmışlardı yerlere.
    (polski, 08.02.2008 14:51)
  25. şök, şube öğretmenler kurulu.
    (a kare kok uc bolu dort, 04.03.2008 17:33)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» are you dead yet » ziyankar » uyan » eskisehirspor » cengiz candar » saklambac oynarken termal kamera kullanmak » eskidendi cok eskiden » etimesgut » 5 yil icinde robotlarla seks yapilabilecek olmasi » baytar » amacindan saptirilmis icatlar » 1955 » limon cicegi kolonyasi » ali pasa camii » besiktas cola turka » dogum gununde sinava girmek » meme ucu killi kizlar » 1854 » spyware terminator » frida » zorla yurutulen iliski » edebiyat esnafi » jacksparrow » 16 mayis sakaryaspor boluspor maci » borda atisi » moliere icin » kablo tv 1 ytl » uludag sozluk moderasyonu » iron maiden a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa