sogus 

kapat
  1. genellikle izmirlilerin bildiği bir tür sakatat kokteyli. dil, yanak ve beyin kısımlarının; maydonoz ve soğanla ince ince kıyılması ile yapılır ve ekmek arasında servis edilir.
    #2278563 (nevi sahsina munhasir, 07.09.2007 17:06)
  2. izmirlilere has çift pideye yapılmış olanı makbul bir yiyecek. (bkz: yeme de yanın da yat)
    #2924466 (nedir yani, 31.01.2008 11:59)
  3. söğüş öncelikle kuzunun kellesinin haşlanması ve ayıklanmasıyla başlar. buradan çıkan dil, yanak, göz, kafa etleri ufak ufak doğranmak suretiyle hazırlanır. söğüş lavaşının ki normal lavaştan küçüktür, iki tanesi bir araya getirilir. lavaşların üstüne doğranmış etler konulur, üzerine bol soğan tercihen kırmızı soğan olabilir, domates, maydanoz ve acı süs biberi konulur. elde olan kekik, kimyon, pul biber gibi bilimum baharat dökülerek afiyetle miğdeye indirilir. bilhassa bira almış bünye ihtiyaç duyar buna ama her türlü bünye lezzetine doyamaz.
    #2979707 (tombalak oglan, 10.02.2008 00:29)
  4. izmir üçyol'da metro çıkışında bulunan asım ustanın söğüşüne doyum olmaz.
    #2979712 (tombalak oglan, 10.02.2008 00:29)

© 2008 - uludağ sözlük

sogus başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. sogus ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu sogus nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» abisesque » solo test » memati bakisi » olmus mu » enis faik arcan » agizdan kan gelmesi » uludag sozluk un gelecegi icin yapilan aciklama » tikky mouse » desifreolmusdisiuuser » adim adim kiz tavlama » olasilik » hicbir 14 subat a sevgiliyle girememek » bir kadinin en masum oldugu an » turkiye den kktc ye ucuz diye 3 u 1 arada goturmek » sevgilinin hasta olmasi » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » ulugay sozluk » linet » ceyhanli koyu antik kenti » mac bitti hala gol yiyoruz » uludag sozluk prenses perfinya zirvesi » please mister postman » turuncukolik » sigara icemeyen insan » kurtce turkiye de hic yasaklanmadi diyebilmek » izlandanin satiliga cikmasi » boliviano » night ark » vatan » beyaz etli prens » don kisot