siyasi tarih 

kapat
  1. Devletler arasi iliskileri ve o iliskilere yön veren iç olaylari degerlendiren tarih çesidi.
    #1239167 (Genez, 31.01.2007 19:57)
  2. kocaeli universitesinde uluslar arasi iliskiler bölümünde bekir gunayın verdiği ders.
    #1239186 (arude50, 31.01.2007 20:03)
  3. oral sander in iki ciltlik siyasi tarih kitabıyla murat güvenir'in verdiği ders idi geçen sene ilefte.
    #1239234 (jaloux, 31.01.2007 20:15)
  4. dr. rifat uçarol'un ilk baskısını 1979'da çıkarttığı bayaa bi kapsamlı tarih kitabı. hiç bişeyden haberi olmayanın bile bişeyler kapmasına vesile olur.
    #1243901 (Gravisky, 01.02.2007 20:09)
  5. devletleri politik anlamda ele alıp halkını da inceleyen tarih türüdür. diplomasiyi her alanda kullanarak neden sonuç ilişkisini irdeler. batı kaynaklarında diplomatic history olarak geçer.
    #3071617 (destination unknown, 28.02.2008 18:30)
  6. bilmeyenlerin siyasal dusunceler tarihi ile karıştırdıkları disiplin. siyasi tarih, diplomasi ve ülkeler arası ilişkiler tarihidir. ancak, siyasal düşünceler tarihi, insanlık tarihi boyunca insanların aklına gelmiş ve savunulmuş veya reddedilmiş düşüncelerin tarihidir. siyasal düşünceler tarihi ülkelerle değil insan isimleriyle anılır.

siyasi tarih siyasi harita üzerinde cereyan eder; ingilizcesi political history'dir.

siyasal düşünceler tarihinin ingilizcesi ise history of political ideas'dır ve kitaplarda vücut bulur.
    #3482800 (oteki turkiye, 02.06.2008 13:59)

© 2008 - uludağ sözlük

siyasi tarih başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. siyasi tarih ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu siyasi tarih nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» yakisikli zengin nazik zeki ve erken bosalan erkek » besiktas » yazar oldugun ilk gun » gotum haber ajansi » basini ortecegine icini ort » acikogretim fakultesi » mehmet aurelio » 2012 doomsday » uzaydangelenkozmikisin » bekaret onemsizdir diyen kiz a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci