bugün

sahip olmanın kimilerince üstünlük, kimilerince ise kaçınılması gereken bir haslet olduğu düşünülen düşünce bütünlüğü.
kişilerin inanç, sosyoloji, eğitim, kültür, çevre gibi etkenlerle seçtiği yönetim biçimi tarzı.
belirlenmesinde ekonominin de büyük etkisi vardır.
dunyanın cogu ulkesınde pek bır onemı olmayan ama ulkemızde isi cogu zaman kavgaya bile goturen ınsanların destekledikleri politika.
insanları manevi olarak birbirinden ayırabilecek olgu, ideal.
(bkz: iki tarafı keskin bıçak)
sadece ve sadece ülke rejimini belirlemesi gereken düşünceler bütünü. Yani halkın yüzde sekseninin cumhuriyet istediği türkiye gibi ülkelerde, hükümetlerin siyasi görüşü olmamalıdır. ekonomik görüşü olmalıdır, aksi takdirde işler boka sarar, demokrasi anlamsızlaşır. sırf sol parti diye inanmadığınız insanlara oy verirsiniz, ya da sırf başka alternatif olmadığı için yüzde kırklarla hükümet kurulmasına sebep olursunuz.
lisede siyasi görüş konulu bir diyalog.
-siyasi görüşün ne senin?
+atatürkçüyüm !!
-o bir siyasi görüş değil. koministsin sen o zaman yani dinsiz.
+????!!!!!!!
güzel ülkemde ki manası kemalist-tayyipçi'DiR.kanımca siyasi görüş; körü körüne bağlanmak değil hataları görmektir. eğer kemalistsen; dini hiçe saymayı,tayyipçiysen;karşı görüşe önem vermemeyi hayıflamak gerekir.eksik tarafları savunmak değil,düzeltmektir.
not : eksileri umursasam bu yazıyı yazar mıyım ?
günden güne bir yafta halini almış olan. ulan eskiden sadece sağcısı solcusu vardı. şimdi anarşisti koministi sosyalisti milliyetçisi demokratı liberali aldı başını gidiyor. insan dünya hayatına pek bir anlam veremeyince ilk düştüğü çukurda bir kavgaya soyunuyor*. bana öyle geliyorki içinden çıkılmaz bir buhrana doğru ilerliyoruz. bir küfür gibisinden şucu bucu olarak ötekileşiceğimize bunları yok edip "analitik düşünce yapısı içerisinde hayatı doğrulara ayırıp idame ediyorum." demeli bence.
bu ülkede siyasi görüşü MHP, CHP veya AKP olan insanlar var. düşünün yani adam milliyetçi, kemalist veya muhafazakar değil. siyasi görüşü direk partinin kendisi. o kadar net yani fikirleri.
bence kimi zaman cok sacmadir. partilerle bagdastirildigi zaman hep sacmadir. neden? insanlarin gorusleri kalipsal olarak katidir ama olaylar karsisinda ki bakis acilari gorecelidir. sirf tuttugum parti bu olaya sert cikti diye ben de sert cikayim diyen bir zihniyet yanlistir. sabit olan iki gorus var sag ve sol olarak. ancak ben sagciyim diye sol butunuyle yanlistir demek de yanlistir. kendimden ornek vereyim; ben degerlere saygi duyan, ozgurlukcu ama cevresini etkilemeyecek bir sekilde ozgurlukcuyum. kendime solcu yaftasi vurmuyorum ama gorunuste solcuyum. ya en basta yazdiklarim degerlere saygi duyan ibaresi? sirf ondan dolayi sagci mi oldum? ki zaten sag goruse daha yakinim. sorun burada, butun solcular degerleri birakip batililasmayi mi istiyor? ya da butun sagcilar ozgurluge hep mesafeli mi? kisacasi siyasi gorus diye bir sey yoktur kanimca, alakali olarak kafa yapisi vardir.
Siyasi görüş, bir futbol takımı tutar gibi savunulursa şayet kavga ve gürültüden başka bir yere varamazsınız. Siyasi görüş geniş kapsamlı olmalı ve karşı görüşlerin doğruluklarını kabullenmeli. ülkemizde bunu çok rahat bir şekilde görebiliriz. ancak bizdeki siyasi anlayış dünyadaki anlayışla çok farklı ve dardır. Sol görüşlerin günümüz milliyetçi düşünce ile daha rolantide giderken, demokratik (!) olarak nitelendirilen hükümetin her iki görüşü hazım edememe gibi bir durumu var. Vekillerin parti değişikliğine gitmeleri normal olarak karşılanması gerekirken sanki dinden çıkmış gibi karşılanıp ve kişilerin özel hayatlarının karıştırılması acı bir gerçektir. yıl 2013 olmuş ve biz ortaçağ avrupasının siyasi görüş sistemiyle hareket ediyoruz. Esneklik ve hoş görü her kapıyı açacağını dinimiz bile tanımlarken, iktidar parti masa altından sopa göstermektedir. Gençlere tavsiyem kopyala yapıştır tembelliğinden çıkıp, neleri kopyalayıp yapıştırdıklarını incelesinler. okumaktan zarar gelmez, açıp bir tarihlerini olana bitene baksınlar. Hangi görüş olursa olsun, karşı görüşünde neler yaptığını, yapabileceğini katkısını, zararını ölçüp tartıp karar versinler.

Ne yazık ki tarihimizde hep din istismarlığı olmuştur. 1980'leri hatırlatarak* din elden gidiyor diyerek başlatılan bu saçmalık, kışkırtma ülke ve millet olarak ileri gitmemizi her defasında engelledi. Ne yazık ki her din elde gidiyor propagandasını yapanlar sözde dinci iktidar olmuştur. iktidar olsunlar ya da olmasınlar dillerinden düşürmedikleri 'din elden gidiyor' sloganı ile kendi halkını birbirine kırdırmıştır. 90'ların sonunda milliyetçi ve sol görüşler bu acı yalana dur demiş ve uyanmıştır. Ülkemizdeki milliyetçilik anlayışına 'faşizm' sol'una (devrimcisi, komünistine) dinsiz diyen bir toplum oluştu. Eskiden olduğu gibi milliyetçi akımı sol akıma ya da tersi duruma dönüştürmek isteseler de bunu 10 yıldır başaramadılar ve başaramayacaklar. Artık faşist olanda iktidar, dinsiz olanda iktidar. Müslümanlıkta kardeşi kardeşe kırdırmak yoktur, dinimiz hoş görü dinidir her kesimi içinde muhafaza etmiştir ve edecektir. Ayrıca dini sömürmek, yetim hakkı, rüşvet, yalan, dolan, sahtekarlık ve tükürdüğünü yalama gibi yüz kızartıcı eylemleri de nedense 'din elden gidiyor' diyenler tarafından yapılmaktadır. Dinin bir yere gitmediği ortada olduğu gibi neyin gittiği de bellidir. Saygılar.
herkesin en doğal şekilde söylemesi ve ilgilenmesi gereken bir yönetim aracıdır.
akp: israilmisin dostum sen? azcıkta bana ver bende çekem şu israilden.

bdp: foşik turkolar mungolistana.

mhp: ya allah bismillah allahu ekber.

chp: devrimmi yapsak ne yapsak la?

hepar: ulan arada kaldım en iyisi terörü bitirem. tanrı türkü korusun la!

saadet: bi ara bizim bi hoca vardı ne oldu ona?

bbp: bunlar hep amerikanın oyunları.

edit: sözlük ölmüş.
Eğer çıkarcı, partiyi takım tutar gibi desteklemiyorsa bu siyasi görüş zaman içinde değişebilir. Ben de siyasi görüşümü gözden geçiriyorum. Sanki desteklediğim parti, desteklediğim yönleriyle kalmadı gibi...
ey yazar guruhu degerli dusunce insanlari bizi 1980 de oyle bir korkuttular ki simdi siyaset yapmaya korkar olduk isi ehil insanlar birakti ortalikta hirsiz yolsuz arsiz kayniyor ezcumle vatanina sahip cik.
Bireysel tercihlerini korumaya yönelik güvence veren partiyi desteklemek olmamalıdır.

Asgari mustereklerde uzlasamamis bizim gibi topluluklarda bu karmaşa demektir.
Bir gazete internet sitesinde siyasi görüşünüzün ne olduğunu tespit etmeniz ve farklı görüşleri içeren bir grafikte nerede olduğunuzu görebileceğiniz bir test yayınlandı. Her zaman tüm görüşlere eşit mesafede durabilmeyi, mevcut görüşlerime rağmen farklı görüşlere de açık olabilmeyi ve fikirleri tarafsız bir şekilde değerlendirebilmeyi istemişimdir.

Bu kolay bir şey değil tabi, ister istemez mevcut görüşleriniz bazı fikirlere kaşı bir ön yargıya sebep oluyor. Bu sebeple testi uyguladım ve grafikte nerede çıkacağımı merak ettim.

sonuç mu,

T grafiklerde 0 noktası olur ya, işte benim görüşüm tam orada çıktı.

Bunu nasıl mı başardım,

tüm sorularda böyle olmalı şöyle yapılmalı, bunları keselim, şunları yakalım şeklinde kesin ifadeler içeren şıkları değilde, o da olabilir, bu da olabilir, eşcinseller de evlenebilir, bu neden olmasın ki gibi her durumu kabullenebilen ifadeler seçildiğinde ortaya çıktı.

sonra testi yine yaptım, bu sefer kendi fikirlerimi daha biraz daha somut ifadeler seçerek ifade etmeye çalıştığımda yine x ekseni üzerinde kalarak 0 noktasında biraz sola saptım ve grafik üzerinde tam -2 ile ifade edilen ve hafifçe sol görüşe doğru yönelen bir noktaya oturdum.

Evet, hepimiz kardeşiz ve 0 güzeldir.
chp'ye bakıyorum islam dinini kavrayamamış bir zihniyetin elinde.

mhp'ye bakıyorum milliyetçilik adı altında ırkçılığa uzanan bir zihniyet var.

akp hakkında bir satır dahi yazmak istemiyorum...

hdp zaten pkk nın kıravat takmış hali.

bbp'ye bakıyorum hangi zihniyette olduğu belli değil. bu partinin yönetim kadroları bile daha bizim görüşümüz şudur diye net bir ifade veremezler.

saadet'e bakıyorum (ki görüşüme en yakın partidir) onun da son zamanlarda fevri negatif çıkışları var. yönetim kadrosunun azizliğine uğramış bir parti oldu çıktı.

bence şu an ülkede gerçekleri yazan iki gazete var. biri sözcü diğeri milli gazete.
sözcü sol olayları manşette ele alır, sağ olaylara ise arka sayfada değinir veya hiç değinmez.
milli gazete sağ olayları manşette ele alır, sol olaylara ise arka sayfada değinir veya hiç değinmez.

özetle tabir etmek gerekirse sözcü solcudur. milli gazete sağcıdır. hadi çık işin içinden...

bence asıl mesele tam tarafsız, tam bağımsız bir birey olabilmek...
bu ülkede olmadığını anladım artık, siyasi görüş yok çıkar görüş var.
Önem vermediğim daha doğrusu ekstrem fikirler olmadıktan sonra sallamadığım kavramdır. kendimi bildim bileli hep sol tarafa yakın hissettim. Güzel arkadaşlıklar yaptığım insanlara baktığımda aralarında koyu milliyetçi hatta Ak Parti'yi destekleyen bildiğin muhazafakar, sağcı insanlar vardı. Doğrusu particilik yapan, ideolojiye fazla anlam yükleyen ve sürekli siyasi muhabbet yapan insanlardan haz etmiyorum, çok boş geliyor.
ideolojilerin temelinde bir araç olduğuna inanırım. Araçlar size o işi düzgün yaptırmaz ya da tamamlatmaz sadece yardımcı olurlar. işi asıl bitirten sizin niyet ve o işi yapış şeklinizdir. Tembel bir insana dünyanın en iyi araçlarını verin o işi yapmadığını göreceksiniz. Bu durum tam tersi için de geçerlidir. OlaY ideolojide değil onu uygulamak ve devlet olma bilincine sahip olmakta. Yine de konuyla alakalı bir cevap vermem gerekirse sol görüşlü biri olduğum doğrudur.