six feet under 

/ 3
kapat
  1. bugün bir güzel ağzıma sıçacak dizidir.

*
    #1847102 (Ghost Whisperer, 01.07.2007 02:46)
  2. 5 sezonda toplam 63 bölüm. hem anlatımıyla hem anlattığıyla, karakterleriyle, yakın plan çekimlerindeki tekinsizliğiyle, insanı darma duman eden soundtrack kullanımıyla bünyeyi mazoşist yapan dizi.

"insan, doğduğu andan itibaren ölmeye başlıyor" düsturunu kendine şiar edinmiş; "ya yaşarsınız ve üzülürsünüz ya da ölürsünüz ve kalanları üzersiniz" dizisi.

ölümü, yıkımı, kayıpları, ümitlerin mahvoluşunu, yaşam sevincinin azalışını, elle tutulacak kadar somutlaşan hayal kırıklığını bu kadar sanatsal anlatma hakkını nerden buluyorda bizi bu kadar üzüyor diye merak ettiğim dizi.

yaklaşık 20 dakika sonra başlıyacak olan, herkesin beklediği son bölümüyle bizi fisher'sız bırakacak dizi.
    #1850219 (how i learned to stop worrying, 01.07.2007 22:52 ~ 06.12.2007 01:30)
  3. hakkında ya hiç birşey söylenemiyecek ya da sayfalar doldurulsa yetmiyecek bir finalle aramızdan ayrılmıştır.

--spoiler--
    keşke herşey claire fisher'ın düşündüğü gibi olsa, geride mutlu bir hayat yaşadığımızı hissederek 102 yaşında ölsek. ölürken yatağımız etrafında sevdiklerimizin 80 yıl önceki fotoğrafları olsa. brenda chenowith gibi sevdiklerimizi anlayabilmek için hiç görmediğimiz babalarını görsek düşümüzde. david fisher gibi kökümüzden ayrılmadan yeni aileler yetiştirsek. ruth fisher gibi gözün görüş mesafesinin alabildiğince sevdiklerimiz olsa son nefesimizde. nathaniel fisher jr gibi öldükten sonra bile ilham verebilsek geride kalanlara.

ve nathaniel fisher gibi büyüklerin yaşlanmasına, çocukların büyümesine, ölümlere, doğumlara, üzüntülere, sevinçlere katılsak öldükten sonra bile.

fonda sia'dan breath me, elde şarap...to nate!
    --spoiler--
    #1851005 (how i learned to stop worrying, 02.07.2007 01:03 ~ 07.07.2007 01:33)
  4. bir kaç yılımı sürükleyen,beynimin akmasına neden olan fisher klanı,sadece umabildiğim ama beklemediğim eşsiz bir sonla yaşama dair ne varsa ölüme götürdüler nihayet.dizinin nasıl biteceğini kurgulayarak geçiriğim boş vakitlerde sona ermiş oldu böylece.kesinlikle bu kadar iyi giden bir şeye uygun bir son bulunamıycak piç olucak illaki yarım kalıcak derken sanırım tüm izleyicileri tatmin eden dumur eden bitişi yaptılar. insanın hastalığının insan olduğunu bu denli arıza ve başarılı aktarabildikleri için hayli sinirimi bozmuş, bana gerçekten bi yerlerde yaşıyor bunlar izlenimi verebildikleri için sanrı görmemi sağlamış acayip bişiydi bu.en basit anlamıyla klişe olabilecek insan ilişkileri diye bi konuyu bu şekilde işleyerek kendi ruhunu oluşturmuş hemde bunu ilk bölümünde izleyiciye verebilmiştir.kesinlikle bu konuda yapılan en iyi çalışmadır.yaşattığı her hissiyat için minnettar kalınabilir her dilenciye 1 milyon verilebilir.
    yıllar sonra diziden hiç bir şey aklımda kalmıcak olsa nathan,david ve claire'in verandada rahatlamak için kardeş kardeşe cigara takılmalarını ve final bölümünde claire'in dikiz aynasından koşarak kaybolan nathan'ı gördüğü anı asla unutamıycam.
    çok sevmiştim ben bu tipleri cok
    #1852566 (accelerated, 02.07.2007 12:44)
  5. çok pis, iğrenç, boyunları çok kalın rezil amerikalı insanların müzikal sıçışı. death metal'in dejenerasyon edilgeni, boktan neslin kendini bulduğu sandığı boktan müzik. melodi, ritm filan yoktur şarkılarında pataküte pataküte girerler. bunları dinledikten sonra ismail'e, yk'ya tapılır, sebastian bach'ta vaftiz olunur.
    #1852612 (postsoul, 02.07.2007 12:54)
  6. üç çeşit dizi var gözümde... fazla kafa yormadan izlenebilecek, derli toplu, eğlencelik filan olanlar***, akıl oyunlarıyla, harika bir kurguyla, kaliteli hikaye akışı ve sağlam karakter çözümlemeleriyle bezenmişler***

bir de asla anlayamadığım, kalıplara uyduramadığım, hangi kafayla yazıldığını merak ettiğim, ağzım açık izlediğim kategorize edilemeyenler..

işte six feet under, nip/tuck ile beraber bu üçüncü türün ender örneklerinden..

çıkış noktası "ölüm"... daha ne kadar gerçek olabilir ki?
    #1998225 (double cross, 24.07.2007 08:32 ~ 08:35)
  7. izlerken her karakter için ayrı ayrı gözyaşı dökme isteği uyandıran dizi. kendinizi yenilmiş, hayal kırıklığına uğramış hissettiğinizde tekrar tekrar izlediğiniz her bölümde size yalnız olmadığınızı hissettiren, hayranlık uyandıran yapım.
    #2298602 (sassy girl, 11.09.2007 15:45)
  8. tüyleri şahlandıran finali, eninde sonunda gelecek olan ölüm le bitirerek adına yakışır sonlanan dizi film. tüm yaşadıklarına rağmen claire in 102 yaşında gözlerine perde inmiş haldeki ölümü belkide en etkileyicisiydi. hayata kazık çakılamayacağını bir kez daha bir dizi filmin finaliyle hatırlamak tokat etkisi yaratabiliyor. hayatta yaşananlar güzel ya da kötü, zor ya da kolay, acılı ya da neşeli ama sonunda tek bir gerçek var ki; ölüm. ölümü de katlanabilir hale getiren belki de yaşamış olduklarından memnun olmak.
    #2385609 (fata morgana, 26.09.2007 22:56)
  9. bu six feet under mezarın kazıldığı yüksekliği ifade ediyor. yaklaşık olarak 2 metreye filan geliyor işte.
    adamlar bunu bile edebi yapmışlar, ona hayret ettim ben. direkt mezar dersin, kabir dersin filan da adamlar six feet under diyorlar yani. şarkılarda filan hep bunu kullanıyorlar. acaba mezar kelimesinden mi korkuyorlar? o da tartışılır.
    olur, bunların hepsi olur da bunu türkçe'ye uyarlayınca güzel oldu, enstantane yakaladım, ilker yasin burda olsa ona anlattırırdım ama.

*cemil abi 6 ayak aşağıya gidicek bir gün herkes.
    -ne diyon lan?
    *abi 6 ayak diyorum, inecek tabut.
    -sus sikmeyim tuluatını.
    #2397639 (gotik gotu, 29.09.2007 02:20)
  10. ing. tabutun toprak altinda gomuldugu standart derinlik.
    #2429400 (Drama Lord, 05.10.2007 03:19)
  11. cnbc-e de buyuk finalini yeni vermis dizi.

derinligi herhangibir yaziya sigdirilmaya calisilip sayfalar doldurulsa bile, icimizde parcalar birakicak derecede mesaj (aslinda mesajdan ziyade izleyiciye tepki) dolu dizidir.
    drama nin en tarifsiz guzel hallerinden biridir.

hayatimda izledigim en guzel; en kaliteli, en ogretici ve en etkileyici dizi olup, beni duygusal olarak en cok etkileyen eserlerden biri olmustur.**

emolara kaptirdigimiz bir diger basyapittir ki... *
    #2429428 (Drama Lord, 05.10.2007 03:36)
  12. ayrica yeteneksiz bir vokale sahip olan olan bir death metal grubudur.*
    #2429430 (Drama Lord, 05.10.2007 03:37)
  13. benim bildiğim tanıdığım en sert, en rezil grup. death metal grubudur. kliplerini ilk izlediğimde gece aklıma gelmişti. çok garip ve sert bulmuştum. ama geçen youtube'da canlı konserlerini izledim. ahah ilahi grubu gibilerdi. davulları baştan sonra hep aynı. ramazan davulcusu bile daha kompleks ritimler çalıyor ondan. bass ve gitar da hep aynı şeyler çıkıyor zaten. vokalin de sesi koca kalabalığa yetmiyor. sonuç olarak sert müzik izlemeye gelen o kadar kalabalık insan karşılarında ilahi grubunu bulunca hayal kırıklığına uğramıştır. yazık o konsere gidenlere. asıl garip olanı kliplerinde insan doğrama, kesme, mezar kazıp çıkarma gibi görüntüler gösteren bu grubun para için konser vermesi ve o kadar çılgın bir hayran kitlerinin de efendi efendi biletlerini alıp konser sırası bekleyip sonra efendi efendi death metal konseri izlemesi. öeh.
    #2665033 (only want to be exist, 05.12.2007 16:04)
  14. dizideki ibne dexter dizisinde dexter karakterini canlandıran başrol oyuncusudur. dexter fanatiği arkadaşlara o karizmatik dexter ın actionlarını göstermem ile diziden soğutmam çok acı koymuştur.

(bkz: yaşasın kötülük)
    #2704889 (rabbit, 16.12.2007 22:00)
  15. bir işkence türüdür. pazar gecelerine açtığı çukur hala doldurulamamıştır.
    #2717315 (tosbaa, 19.12.2007 21:11)
  16. tnt coverlarının 22.saniyesinde başlayan vokalden anlaşılan kelimeler iyi türkçe bilen herhangi birini dumura uğratma yetisine sahiptir.
    #2717367 (ciplak vatandas, 19.12.2007 21:22)
  17. six feet under grubunun hayvani vokali chris barnes, eski bir cannibal corpse üyesidir.

ayrıca king diamond'un the spider s lullabye albümünden bir parçanın ismidir bu.
    #2801164 (semigod, 07.01.2008 01:12)
  18. bana göre death metal'den ziyade crust vb. dejenere bir tarz icra eden grup. death metal'e hakaret.
    #2801276 (desolation, 07.01.2008 01:46)
  19. dinlediğim en boktan metal gruplarından biri. üstüne tanımam.
    #2805231 (puritania, 07.01.2008 23:19)
  20. izlediğim en güzel dizidir bu. yazanların yönetenlerin ellerine sağlık. tabii torrent linklerini sağlayan insanlara da teşekkürü bir borç bilirim.
    #2923451 (nebkheperouri, 31.01.2008 02:30)
  21. (bkz: six feet unders deep not enough)
    #2923476 (what if, 31.01.2008 02:36)
  22. (bkz: pull me under)
    #2923478 (ELeCTrO, 31.01.2008 02:36)
  23. önce ölümden korkmayı, sonra korkmamayı öğreten tv dizisi.
    #3115098 (novakatinamite, 09.03.2008 16:45)
  24. ac dc'in bir çok şarkısını coverlamış olan grup. özellikle hells bells ve tnt coverları harikadır.
    #3445223 (siyahbeyazkizil, 25.05.2008 14:04)
  25. enstürümanları skret ben brutal vokal dinlemek istiyorum diyenlerin grubu.
    #3466616 (marilynmanson, 29.05.2008 23:27)
/ 3
© 2008 - uludağ sözlük

six feet under başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. six feet under ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu six feet under nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» sosyal yumurcak » yigit lakabiyla anilir » msn kesildigi icin calisamadim hocam » tum zirvelere katilmak » beynine sidik suyu karismis » ben foster » kadinlari itici yapan detaylar » strec film » baska atesler » sinan engin a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci