sinif takimini kuran gotu kalkik velet 

kapat
  1. her sınıfda bir tane bulunan,iyi top oynadığı konusunda uzlaşılmış ve liderlik vasfı da bulunan bir velet olarak başladığı ortaokul macerasının ilerleyen safhalarında götü diğer arkadaşlarının üstün gayretleriyle kalkan velettir..

sınıfta herhangi bir öğrenciyseniz bu adamdan hocalardan fazla korkarsınız..çünkü kaderiniz onun elinden çıkma buruşuk bir kağıttadır..göte kolanızdan bir yudum vermezseniz 'siliyorum lan seni' demesi an meselesidir..bu yüzden sınıfta en çok yalakalık bu veletlere yapılır..
    #283120 (rasko, 27.05.2006 18:33 ~ 05.06.2006 22:18)
  2. genelimizin katıldığı, ancak takım kuramayanların içinde uhde kalmış durum sonucu girilen entry'dir
    #283123 (carleone, 27.05.2006 18:34)
  3. o yaşta farkedemediğimiz ama şimdi yolda görsek bir kaşık suda boğacağımız insandır.ayrıca ergenlik çağlarında yani kişiliği yavaş yavaş oturduğu ilk yıllarda bu şekilde götleri kaldırıldığı için muhtemelen ömrünün geri aklan kısmını da kibirli birisi olarak geçirecektir.
    #283185 (grand ekinoks, 27.05.2006 18:52)
  4. bu gruba dahil olanların hepsi forvettir. oyun esnasında tüm toplar bu arkadaşta toplanır. gol kaçırması önemsenmez, ama siz kaçırırsanız -çok afedersiniz- ağzınıza sıçar. maç kaybedildiğinde ağlayan modelleri mevcuttur.
    #284651 (looser, 28.05.2006 05:22)
  5. takım kuran sosyalist bir genç olma yolunda ilerliyorsa tersi durumunu oluşturur.
    #284707 (LocK, 28.05.2006 09:14)
  6. ufak tefek bir arkadaşsa ki iyi futbol oynuyosa muhtemelen öyledir,kadroda yerinizi garanti yapan sevilesi insandır...
    eger almazsa olacakları az çok bilir... *

(bkz: ona reddedemeyeceği bir teklif sunacagim)
    #284755 (probus, 28.05.2006 10:40)
  7. bu veletlerin bir avantajı da hocaların bir çok konuda direk bu çocuklarla iletişime geçmesidir(sadece sınıf maçları hususunda değil).ulan sanki demokratik mutabakatla 'bizim sinif takimini kuran gotu kalkik velet bu hocam' dedik hocaya.hoca deyyusu nerden biliyor anasını satayım..bir nevi sinif takimini kuran gotu kalkik velet olmalarını resmileştirir hocanın bu tutumu..bu dakikadan sonra asilik para etmez..mecbur yavşayacaksınız bu götü kalkık velete..
    #284772 (rasko, 28.05.2006 11:01)
  8. yanındakiler olmadan kendide 5 para etmiycek kimsedir...

(bkz: çık kendin oyna)
    #284774 (probus, 28.05.2006 11:04)
  9. genelde yapılacak olan sporu en iyi yapan kişidir.
    #451597 (arude50, 23.07.2006 03:24)
  10. takıma alınmayan öğrenciler tarafından göto kalkık sıfatı verilmiş öğrencidir.kötü oynuyorsan takıma alınmazsın bu budur.**
    #451601 (gazoz_kapagi, 23.07.2006 03:29)
  11. efendim bu veletin bir topu yoksa sınıfta topu olan başka bir veleti takıma dahil etmek zorundadır. (bkz: top benim oynatmazsanız topumu alır giderim)
    #451630 (volkanat, 23.07.2006 03:44)
  12. çocuktur
    #453144 (Ben hakimim masum bey.., 23.07.2006 18:29)
  13. benden hergün sopa yiyen arkadaş.***
    #453441 (stennlord, 23.07.2006 20:18)
  14. sözlükte bu başlığa entry giren yazarların küçükken çok çektiği çocuk tipidir. bu yaklaşımla, sözlükte bu başlığa entry girmeyen yazarların ise bu gruba dahil olduğu varsayılırsa birbirine kıl olan iki grubu seneler sonra karşı karşıya getirmiş başlıktır.
    (bkz: birinci raund)
    (bkz: belden aşağıya vurmak yok)
    (bkz: centilmence bir mücadele olsun)
    #453456 (devedikeni, 23.07.2006 20:24)
  15. -suleyman gel sen,tufan oynamıyor!
    -ama neden ben oynamıyorum?!
    -sana ne lan ben kurmuyomm mu hea!
    -*
    #453465 (Dave Mustaine, 23.07.2006 20:26)
  16. çocukluk döneminin ilginçliklerindendir. bu dönemde çocuklar arasında en sevilen oyunu en iyi oynayan çocuk daima diğerleri tarafından ilgi görür. türkiye de ve pek çok dünya ülkesinde bu oyun ise futboldur. sınıfın futbolu en iyi oynayan çocuğu bu konuda en çok söz sahibi olan haline gelir. adeta fifa olur, sınıfın futbolla ilgili tüm kararlarını verir. futbolun dışında, gündelik hayatta da diğer çocuklardan itibar görür. böylece şımarma sürecine de girer.
    ben ilkokuldayken bizim sınıfta, herkezin sınıfın en iyi futbol oynayanları oldukları konusunda uzlaştığı iki arkadaş arasından hangisinin takım kaptanı olacağı belirlenememiş ve seçim yapılarak biri kaptan çıkmıştı.
    bir de şöyle bir nokta var; genelde bu çocuklarda bir liderlik vasfı da olur. ben bunun nedeni konusunda kararsız kaldım: acaba bu çocuklar iyi futbol oynamaları sonucu çevrelerinden gördükleri itibar ve üzerlerindeki takım sorumluluğu nedeniyle mi liderlik vasıfları ön planda; yoksa, bu çocuklar zaten liderlik vasıflarına sahip, bilinçaltlarında futbolu iyi oynayanın gördüğü itibarı farkedip, bunu kullanarak bu vasıflarını ortaya çıkarmak isteyip, hırs ederek futbolu iyi oynamaya ve geliştirmeye mi çalışıyorlar?
    (bkz: abi bi elini yüzünü yıka açılırsın)
    #453522 (suzergecer, 23.07.2006 20:50 ~ 20:51)
  17. o öyle bir egodurki onun gibisi görülmemiştir. öyle bir ezicidir ki takımdakileri hipnotize etmiş ve istediği gibi yönlendirebilmektedir. o öyle bir liderdir ki oturduğu yerden bakışlarıyla eritir.
    #475398 (cthullhu, 29.07.2006 23:33)
  18. sınıf takımının hezimete uğradığı maçlar sonucu sınıftan gelen futbolsever hareketle yerinden indirilebilir...
    #475437 (i dont need that shit, 29.07.2006 23:48)
  19. -birazdan okuyacağınız yazının öznesi 1. tekil şahıs değil de 3. tekil şahıs olarak yazılsaydı nüanslar hariç içerik korunacaktı, emin olun-

dolar 50.000 lira civarlarında iken bu bendim evet.. sınıf takımını kurar, yedek kadroya ilişkin görüşlerimi -ki o zamanlar kafadan karara dönüşürdü her biri- sunar, uygun antreman tablosunu çıkarır, zaman-mekan ikilisini optimize eder, böyleyken böyle derdim.. "nasılken nasıl yani" şeklinde soru işaretleri içerisindeki şahısların, muhalefet şerhi koyacakları yerde "evet abi, sepet abi" şeklindeki beyanları; bir de ara ara amigo kızlardan güzel ve seksi olanını -2si bir arada- sıkıştırıp öpebilme, yahut sıkıştırılıp öpülebilme durumlarından mütevellit de -kabul ediyorum- standartların yarım karış kadar üstünde yer alır kalça nahiyem..

altin oran dediği şey fasafiso yani.. hatta sensin altın oran leonardo; kimsin ki vicuuduma oran biçeceksin, ey dürzü!

e tüm bu çalışmalar da insanı bir yere sürüklüyor; velet olmak..

ama farklı açıdan yaklaşıp, vurun abaliya da yapmamak lazım esasen.. misal siz bilir misiniz 6şardan oynanacak sınıf maçlarının kadrosunu açıklamadan önce nasıl bir psikoloji içerisindedir o şahıs? top sahibi kişiyi oynatabilmek için takımın aslarından birini kesip çeşitli taktiksel varyasyonlar düşünme zorunluluğu içerisine girmesi nasıl bir psikolojiye iter, hiç düşündünüz mü?

ertesi gün kadro dışı kalan şahsın kulis yapacağı ve bu kulisin onu zor duruma düşüreceğini bilmez mi şahıs, bilir.. bu stres yaratır mı onda, ikili ilişkilerin işleyişine dair bir güvensizlik ortamı teşkil eder mi?

-aslında etmez.. en azından bende etmezdi zira ilkokulda "dünya sikime minare götüme" hazavsındaydım üzerinize afiyet.. ama burda bunu beyan edip burjuva imajı çizer miyim? mimkin değil.. ehehee-

eder.. o tasa insanın gözüne uyku girmesine engeldir.. sancılar duyar şahıs, beynine ağrılar saplanır.. felaket..

kıçı kalkık da olsa.. velet de olsa.. yetenek suç mu ulan? hepiniz bir ben bir.. - daha da mütevazi olamayacağım zannımca, üzgünüm-
    #971370 (hidrojen, 09.12.2006 05:41)
  20. kendini organizatör, teknik direktör, yönetici, malzemeci olarak gören çocuktur.
    #2681839 (arabaciarabayatasget, 10.12.2007 00:13)
  21. (bkz: top benim oynatmıyorum ulan.)
    #2681846 (caldornain, 10.12.2007 00:15)
  22. sayesinde futboldan sogumaniz muhtemeldir.
    #2681853 (prisoner, 10.12.2007 00:17)
  23. genelde sınıf arkadaşları arasında yarma gibi durandır.**
    #2681944 (wintrygreen, 10.12.2007 00:42)
  24. iyi oynamasa bile kendi arkadaslarini oynatan velettir.
    #2682993 (oyunbitti, 10.12.2007 13:45)

© 2008 - uludağ sözlük

sinif takimini kuran gotu kalkik velet başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. sinif takimini kuran gotu kalkik velet ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu sinif takimini kuran gotu kalkik velet nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» k dergi » torque » baska atesler » vakit » anne ogul diyaloglari » ip atlayan gurbuz dana » pis osuruk » cool kelimesinin turkcedeki tam karsiligi » cok az sayida kalmalarina ve sozlukteki guc onlard » la haine a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci