sinif ayrimi 

kapat
  1. önceden sistem tarafından insanların maddi olarak sınıflandırılması (bkz: burjuva) (bkz: köle), günümüzde ise (bkz: türbanlı kızlar) (bkz: türbansız kızlar)şeklinde sürekli birileri tarafından ayrılmaya mahkum görüntüsü veren ayraçtır.
    #2210197 (alpagu, 27.08.2007 18:10)
  2. okullar da ve tüm okul yaşamın da sınıf sınıf ayrılmaktır.
    #2210241 (bohembebek, 27.08.2007 18:19)
  3. ekonomik yeterlilik ve buna bağlı olarak yaşam standartlarına göre birey veya toplulukların sınıflandırılması durumu. kapitalizmin olmassa olmazlarından. dünya üzerinde üreten kitleler ve sömüren azınlık şeklinde kendini gösterir. sosyal adaletsizlik ve metanın bilinçsizce tüketiminden sorumlu yegane anlayıştır.

(bkz: sınıflar arası savaş)
    #2210253 (arup, 27.08.2007 18:20)
  4. sınıf ayrımı diye bir şeyden bahsediyor insanlar, anlayamıyorum. bence sınıf ayrımı kalktı ki artık. örneğin mesela, eskiden işçiler 21 saat çalışıyorlarmış o zaman sınıf ayrımı varmışmış tabii. hem şimdi herkesin cep telefonu var, türksel var.
    mesela ailem altıma araba çekemiyorsa bir sebebi var, sıcakta arabanın içi bunaltır, klima da hasta eder.
    mesela mastır yapmak için hangi ülkeye gitsem diye dünya atlası açamıyorum önüme, ailem gönderemeyeceğinden değil, şimdi yol çok yorar adamı ondan.
    yani hiç sınıfsal ayrım yok ki. ben istesem kıbrısa giderim ilk uçakla. ama gitmem rumları sevmem.
    yani sınıf ayrımını selpakçı çocuk edebiyatı dışında görmek imkansız.
    #3578365 (martin edilen, 24.06.2008 20:33)

© 2008 - uludağ sözlük

sinif ayrimi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. sinif ayrimi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu sinif ayrimi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» panbanisa » bu kadin hep sarki soylesin ben dinlerim » filleri kurtaran adam » laptopu otobuste acip hava atan insan » alisverise gonderecek annede gozlenen degisim » i got sober but i m not a soldier » hoslanilan kisinin gokhan ozen fani olmasi » futbolu yakisikli futbolcu icin izlemek » kuver » ben kenney a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games