sinemada onemli bir sahnede alkislamak 

kapat
  1. türklük'ten midir yoksa insan olmanın vazgeçilmez unusuru mu bilinmez; sinema oyuncuları onurlu ya da kahramanlık gerektiren bir iş yaptığında salondakilerin oyunucuyu tebrik etme biçimidir.

mesela eşkıya filmini izlediğimizde şener şen bir polisi vurmaktan vazgeçince bütün salonu inletmiştik. ama ilokula gidiyoduk o zaman.
    #736604 (darwen, 14.10.2006 16:53 ~ 16:56)
  2. sinema izleycileri filme konsantre oldugunda kendini bilmezin birinin yada bir grubun yaptıgı eylemdir . (bkz: muhtemelen ilk kez sinemaya gitti yazık.)
    #736609 (biogenetikci, 14.10.2006 16:55)
  3. yönetmen salonda olduğunda anlam kazanacak durumdur.
    gerisi kendi kendine gelin güvey olmadır.
    #736630 (zlatan1937, 14.10.2006 17:01)
  4. dikkati üzerine çekmek için yapılan harekettir. Yapan kişi erkek ise önünde oturan kızlara hava olsun diye yapıyordur.
    #736636 (suran, 14.10.2006 17:02)
  5. kişinin hemen önündeki koltukta oturuyor ise pet şişe içerisindeki buzlu kola ensesine dökülüp geriye dönüp ne oldu diye baktığında da yakın mesafeden kafa gömülmelidir.
    #736644 (cennetten kovulan, 14.10.2006 17:05)
  6. kurtlar vadisi irak filmine gittiğimde yaşadığım hadisedir, hatta bununla kalınmaz yuhalamalarada rastlamışlığım vardır.
    #736656 (kel kör kirpi, 14.10.2006 17:08)
  7. bunu yapan kişi her ne amaçla yapıyorsa yapsın kendisi kıronun daniskasıdır, önde gidenidir, bayrak taşıyanıdır. film sonunda alkışlamak kabul edilebilir belki hatta o bile sacma, çünkü normal bir sinema gününde -gala vs. tanıtım günlerinin olmadığı zamanlarda- bunu yapmak ortaya "peki zeki müren de bizi görecek mi?" sorusunu sormaya zorlar. kıroluktur. şahinin içine 5 erkeğin binmesi bile daha anlaşılabilir bir durumdur. zira 5 arkadaş belki çoğu kişi için değersiz olan bir araca binmektedirler ve büyük ihtimal o araç onlar için paha biçilemezdir.
    *

bu yolla kız tavlamaya çalışan erkek kendine oldukça güvenen biridir. -hem fiziksel- hem de düşünsel anlamda- *. zira bu yolla kız tavlamaya çalışmak gerçekten çaba göstermek demektir ayrıca da sinemanın sonunda dayak yeme riskini göze almak demektir.
    #736670 (simitcikahvecigazozcu, 14.10.2006 17:13)
  8. küçükken * bizzat yaptığım bir eylemdir. gerçi alkışlamak değil ama yakın birşey. şöyle ki:
    +: quiet thunder
    -: anne quiet thunder
    /: sinema perdesindeki görüntü
    *: diğer izleyiciler

+: hadi oğlum seni sinemaya götüreyim. 101 dalmaçyalı gelmiş
    -: oleey oleey
    (sinemada film başlar)
    +: bak oğlum sessiz ol filmi izle tamam mı canım benim.
    -: tamam
    /: 101 ler kaçırıldıkları kamyondan kaçar
    -: * hayalet avcıları iş başınaaa *
    *: puhaahaa
    -: koltuğa gömülme hareketi
    +: (içinden) çocuğum geri zekalı olacak herhalde.
    #736682 (quiet thunder, 14.10.2006 17:17)
  9. çocukken açık hava sinemasında Schwarzenegger in başrol oynadığı running man filminde nerdeyse tüm sinema olarak alkışlamaktan da öte hadi riçhırd koş riçhırd diye galeyana geldiğimiz anlar olmuştur.
    #736718 (kapaparantez, 14.10.2006 17:26)
  10. çok karşılaşılan bir durum.

kurtlar vadisi ırak'ta seyirciler alkışlamayı bırakmış,tezahürata başlamıştı.dün gibi hatırımda.

-helal olsunnn polat helal olsunnn.
    -lalalal laayyy ooooo kurtlar vadisiiiiii lay lay layyyy

edit:#736656 nolu entryde de kurtlar vadisi belirtilmiş demekki filmle alakalı.
    #3254204 (SamedeY, 10.04.2008 17:01 ~ 17:02)

© 2008 - uludağ sözlük

sinemada onemli bir sahnede alkislamak başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. sinemada onemli bir sahnede alkislamak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu sinemada onemli bir sahnede alkislamak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» andris biedrins » habervaktim com » yaran sozluk iletileri » puan durumu » uludag sozluk » hosts » birakip gidersen » birbirine benzeyen unluler » ridvan i bitirecektim » otobuste yasanan dumur olaylar a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci