sinan aygun un 3 milyon euro sunun kaynagi 

kapat
  1. gün itibarı ile kendisi tarafından açıklanmıştır. dededen kalma dükkanın satışından gelen para veeee...

sıkı durun :

- kızımın düğününde takılan 30 torba dolusu altın.

tansu ciller in çıkını na laf söylediniz, rte nin oğlunun düğününde takılan paralarla şirket kurulmasını inandırıcı bulmadınız...buna ne diyeceksiniz çok merak ediyorum çok değerli yazar kardeşlerimiz...

(bkz: ne düğünmüş be)

düdüt : beni niye eksiliyorsun yahu...30 torba altın benim kasamdan çıkmadı ki..
    #3677777 (imhotep, 17.07.2008 16:44 ~ 16:50)
  2. sinan bey anlaşılan kızı vermemiş damadı iç güveysi almış. damat bu işe nedemiş, kızının takıları, kızın babasında ne arar, böyle bi şey olsa bile ayıptır bunu açıklamak.

not: maliye dükkan satısının ne kadar gösterildigini umarım inceleyecektir. bir vatan sever olarak sinan bey, tam göstermiştir diye ümid ediyoruz.
    #3677789 (beklediginiz lider geldi, 17.07.2008 16:48 ~ 16:49)
  3. aklıma başka birini getirdi bu durum.

"Bir kısmını sünnet düğününden, bir kısmını ninemin yastık altındaki parasından kullandım" demişti birisi.

en az bunun kadar mantıklı, azcık strateji değiştirin. * birinin sünnetinden, öbürünün kızının düğününden kalıyor ne ala memleket.

(bkz: 17 milyon dolar sunnetimden kaldi)
    #3677797 (sosyal yumurcak, 17.07.2008 16:49)
  4. sağlam ayak olmadığı konusunda herkesin hem fikir olduğu adamlardan birinin 3 milyonn eurosu olması olayıdır ki ankaradaki gayri menkullerini saymaya başlasak dilimiz yorulur. o yüzden ortalıkta hem oraya hem oraya koşan bu adamın mal varlığını fazla önemsememek lazım. yalakalık yapsam şimdi 5 milyon dolarım olurdu.
    #3677804 (xargn, 17.07.2008 16:51)
  5. tuncay özkan'ın kanaltürk'ü kurduğunda söylediği "çukurova'ya transferimden aldığım para, biriktirdim" vs. demesine benziyor.

(bkz: şerefsizim para kızımın)
    #3677809 (sabribey, 17.07.2008 16:52)
  6. fethullah gülen'in kaynağı belli olmayan paralarının yanında çok komik duran paranın kaynağıdır.

fethullah gülen'e bu paralar nerden geliyordur bir türlü anlaşılamamıştır.
    #3677814 (rosava, 17.07.2008 16:53)
  7. vallahi ankara'nın en zenginlerinden birine göre az bile çıkan miktar. o değil de iett memuru rte'yi, prof. tansu bacımızın mal varlıklarını nasıl buldukarını bilmesek eyvallah diyeceğiz de.

bu sefer ki, inandırıcı en azından.

30 torba altın diyor adam, aloo...
    #3677830 (montajelemani, 17.07.2008 16:57)
  8. doğru olması halinde tanrıdan hepimize böyle bir kız dilememe sebep olacak açıklamadır.
    #3677833 (Disco Inferno, 17.07.2008 16:58)
  9. (bkz: lan hala bu adamı savunuyorsunuz)
    (bkz: ne kadar para verdi söyleyin)
    #3677881 (sabribey, 17.07.2008 17:15)
  10. kimsenin kimse'yi savunmasının olmadığı durumdur.

(bkz: kendisinin para ile satılanın başkasını da öyle sanması)
    #3677898 (rosava, 17.07.2008 17:21)
  11. (bkz: başka kızın var mı?).................................
    #3677900 (florinali numuneddin, 17.07.2008 17:21)
  12. adam ticaret odası başkanı. benim bildiğim ticaret odası başkanları o şehirdeki en büyük ve köklü şirketin genel müdürleri yada sahipleri olur. bu adam başkentin, ankara'nın ticaret odası başkanı. yani bir devlet memuru ya da basit bir esnaf değil. hatta basit bir dandirik fabrikatör değil. cebindeki 3 ytl nin hesabını yapan birisi için üç milyon ytl tabiki büyük gözüküyor. fakat bu para bu adamın sadece evindeki kasasına koyduğu bir miktar para. biraz büyük düşünmek lazım. küçük bir hesap yaparak 3 milyon ytl'nin ne kadar küçük bir para olduğunu hesaplayabiliriz.

kira giderleri, koca fabrikanın elektiriği suyu, maaşlar, araç yakıtları, faturalar bilmem ne gideri... sadece bu küçük faturaları toplasan senin benim bir ömrüme yetecek para çıkar ortaya.

iş adamında para bulunması kadar doğal bir şey yoktur. nerden geldiğini tabiki sorgulamak devletin görevi. fakat bu para bir hiç bir mesleği olmayan bir siyasetçinin kasasından çıkmamıştır. diğer yazarlarında belirtiği gibi. sorulması, sorgulanması gereken kişiler zaten bellidir.
    #3677905 (Kechi, 17.07.2008 17:22 ~ 17:25)
  13. önce bir o 3 milyon doları görelim. hariçten gazel okumayalım. ulan nerede ise benim 1 milyon dolarım olacak o adamın 3 milyon doları çok para mı ?
    #3677916 (chatin, 17.07.2008 17:25)
  14. (bkz: kaynak kıçım)

espri yaptım huzura erdim.
    #3677917 (Kechi, 17.07.2008 17:25)
  15. kızının düğününde takılan altınlar ve dedesinin dükkanından gelen para için suçlanan kişinin parasının kaynağıdır.
    #3677923 (bedevix, 17.07.2008 17:27)
  16. bu paranın kaynağı yolsuzluk mudur? kaçakcılık mıdır? alın teri midir? miras mıdır? düğün müdür...şimdilik bilinmez. ama kesin olan şey ankara' nın en zengin iş adamlarından birinde bu miktarda para bulunması abesle iştigal değildir. bu para haksız kazançsa en kısa zamanda ortaya çıkması ve hesabının sorulması arzu edilendir. ama yeşil sermaye ve fetonun on milyarca dolarının hesabının sorulma önceliği miktarlarıyla doğru orantılı olarak daha fazladır.
    #3677940 (oneydilan, 17.07.2008 17:30)
  17. (bkz: bunu yazmak farz oldu)

kendisini eleştirme nedenimiz kasasından bu paranın çıkması değildir. elbette koskoca ticaret odası başkanı nın bundan kat kat parası olabilir, ister kasasında saklar, ister naylon poşette saklar. mesele şudur :

sinan aygün çıkıp da yahu para benim o kadar işadamıyım ben bende para olmasından size ne demiyor. diyor ki bu paralar kızımın düğününde takılan 30 torba altından geldi. işin burası garip...niye bunu söyleme ihtiyacı duyuyor ki? kendisi bir bürokrat ya da politikacı değil ki? zamanında tansu çiller ya da rte den buna benzer açıklamalar duyan bünye de otomatik olarak tepki veriyor. olay bu...
    #3678004 (imhotep, 17.07.2008 17:41)
  18. sinan aygün'ün birkaç konuşmasını dinleyenler sivri dilli ve esprili bir üslubu olduğunu bilirler. ''çocuğumun düğününden kaldı'' lafının amacı aslında bir laf sokmadır. bu tarz açıklamaları ilk defa malum şahıs ''oğlumun düğününden kaldı'' şeklinde ortaya atmıştır.

sinan aygün yıllardır ankara ticaret odası başkanlığını yapan, önemli bir iş adamıdır. koskoca türkiye'nin koskoca başkentinin koskoca ticaret odası başkanıdır. ticaret kelimesinin altını çizmekte yarar vardır. bu adam birkaç yılda belediye başkanlığından başbakanlığa yükselerek nerden geldiği muamma olan paralarla dolar milyarderi olmamıştır, adı üstünde iş adamıdır. karıştırmayalım lütfen.
    #3678013 (barış, 17.07.2008 17:44 ~ 17:48)
  19. sağlam bir kaynaktır.

sinan aygün'ün de bunu söyleme ihtiyacı, -gizli olması gereken- gözaltındaki sorgusunda kendisine sorulan soru üzerinedir. yoksa "lan bende deli para var, cümle alem duysun anasını satayım" deyip, durup dururken böyle bir açıklama yapması mantıksız.

--spoiler--
    Aygün, savcı sorgusunda paranın kaynağına ilişkin soru üzerine, "Rüzgarlı Sokak'ta babadan, dededen kalma işyerimiz vardı. O dükkanı sattım. Ayrıca kızımın bir süre önce düğünü oldu. Takılan altınlar 30 küçük torbayı doldurdu. Çocuğun bunları takacak hali yok. Bunun önemli bir kısmını paraya çevirdik. Satılan dükkan ve kızın düğününde toplanan ziynet eşyalarından elde edilen parayı değerlendiremeden bunlar oldu.
    --spoiler--

http://haber.gazetevatan....d=189573&Categoryid=1
    #3678015 (montajelemani, 17.07.2008 17:45 ~ 17:50)
  20. (bkz: 3 milyon euro para mı lan it)
    #3678031 (deep, 17.07.2008 17:49)
  21. mesele zaten bu paranın bu şahısta ne işi olduğu değildir, "ankara'nın en zenginlerinden tabii ki olacak..." iyi de bu adam nasıl ankara'nın en zengini oldu soru bu.

kişi kendi fikrinize uygun olunca "zengin zaten normaldir" demek abesle iştigal. yoksa bu paranın sinan aygün'de bulunmasına şaşılacak bir şey yok, biz sadece tavır ve yaklaşımlar arasındaki farka dikkat çekmek istedik.
    #3678051 (grand ekinoks, 17.07.2008 17:53)
  22. dükkan satısı ve kızına takılan 30 torba altın oldugunu idda ediyor kişi.

not: 30 torba altın takmışlar yazık kıza be anacım. damada kimse takmamış anlaşılan, bu nasıl evlilik lan, herkes kendisine takılanı alıp mı gitmiş, kız boşanmış mı?
    #3678232 (beklediginiz lider geldi, 17.07.2008 18:30)
  23. (bkz: dolandırıcının parası olunca kimsenin sesi çıkmaz)
    (bkz: efendi adamda para olsa herkes sahtekar der)
    (bkz: derler yavrum derler herşey derler)
    (bkz: sinan aygün'ün tefeci olması)
    #3678272 (frosty, 17.07.2008 18:36)
  24. an itibarı ile kaynağı belirlenemediği için devlet tarafından bu paraya el konulmuştur.
    #3822554 (imhotep, 15.08.2008 16:01 ~ 17.08.2008 13:44)

© 2008 - uludağ sözlük

sinan aygun un 3 milyon euro sunun kaynagi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. sinan aygun un 3 milyon euro sunun kaynagi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu sinan aygun un 3 milyon euro sunun kaynagi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» siyaset meydani » anne yazar olsa acacagi olasi basliklar » anadolu rangers » somatizasyon » pisin biri » bak su yumurcaga » abberline » kurdun gelini » taharet muslugunun cinsel kimligi etkilemesi » nikola tesla » dezenkarnasyon » toplam ziyaretci sayisinin gizemi » eskisehir artik bir zirve yapiverelim zirvesi » yemek yemeyince karnim acikiyor » stevemcqueen » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » 10 yil sonra butun yazarlar evli olacak » tatar bazuka atmaz » tikicanlar cezaevi » 1 kasim 2008 ateist yazarlar genel kurultayi » kompulsiyon » prisoner » egzibisyonizm » son iyi oylanan entryleri » i melih gokcek » radyo sol » ideal kadin » sensoryum » elektif mutizm » paranoya » hipnogojik fenomen