silmarillion 

kapat
  1. fantazi türü kitapların atası olan kitap. ilk başları sıkıcı gelsede anlatım tarzı ile başlı başına bir konsept oluşturmuş ve son sayfalardaki sözlük ile ayrı bir hava katmıştır.

sayfa başına 5 karakter düşse de, ki bu isimlerin çoğu bir kişiye aittir, ilk 49 sayfadan sonrası gayet akıcıdır. anlatımı biraz yorsa da arkadaki sözlük ile birlikte okunduğunda gayet anlaşılırdır.

bir defada anladım ben diyenlerin kesinlikle yalan söylediği, her okunuşta başka bir yönünü anladığınız aşmış bir kitap.

tolkien amcamızın ellerine sağlık.
    (küçük emrahın annesi, 16.01.2006 02:58)
  2. (bkz: eru)
    (eru, 16.01.2006 02:59)
  3. Yazarın sıradışı bir hayalgücü ve uğrasla yarattığı , bilinen fanzin edebiyatının ilham kaynağı olma özelliğine sahip eser. tolkien edebiyatına ısınma amacında olan fanzin meraklılarının dört elle sarıldığı , bir solukta okuduğu başucu kitabı(m).
    (the exile, 31.03.2006 11:15)
  4. hakkinda sayfalarca yazi yazilabilecek, her okundugunda da bir öncekinden daha da cok sevilecek, aranilan her seyi fazlasiyla bulunacagi, tolkien'in bir kitabin nasil yazilacagini tüm dünyaya gösterdigi, okunan ya da okunacak olan en güzel kitap.
    (rosie dunne, 03.06.2006 03:25 ~ 03:35)
  5. Tolkien'in orta dunya tarihinin başlangıcını anlatan kitaptır. Dünyanın yaradılışından başlayarak, birçok dönem hakkında bilgi edinmemizi sağlar. Tabii bu dönemler, yüzüklerin efendisi 3lemesindeki hikayeler kadar ince ayrıntılı değildir.
    Kitabın arkasında bir de sözlük vardır ki, o sözlüğe sadece tek bir sayfada onlarca kez baktığım olmuştur buna eminim. Hem de benim gibi biraz unutkan biri için pek de okunası bir kitap olmamasına rağmen okurken zevk aldığım ender kitaplardandır.
    alti kirkbes yayınları tarafından basılmıştır. Şiddetle tavsiye edilir. Lakin ilk kez Orta Dünya okuyacaksanız önereceğim kitap :
    (bkz: hobbit)
    (Eldaina, 13.07.2006 00:57)
  6. (bkz: melkor)
    tarih kitabını andırsa da okudukça sevilen,kendisini yazana hayran bırakan bir kitaptır.içinde onlarca romana kaynaklık edecek miktarda öykü vardır.kitapta bazı konularda çelişkiler vardır,bunun sebebi de kitabın tolkien'in oğlu tarafından babasının ölümünden sonra defter ve notlarından derlenmiş olmasıdır.Tolkien bazı bölümleri pek çok kere değişik şekillerde yazmış olduğundan oğlu kitabı yazarken çok zorlanmıştır ve önsözde de kitapta kesin bir tutarlılık aranmamasını önerir.
    (melkor, 02.08.2006 16:13)
  7. Yüzüklerin Efendisinden öncesini anlatan Tolkien'in başyapıtıdır. Yaratılışı ve genel olarak elfleri anlatır. Kitabın içindeki Beren ve Luthien, Turambar Turin hikayeleri muhteşemdir. Şu an Altıkırbeş Kayıp Öyküler adı altında taslakları ve farklı versiyonlarını yayınlamaktadır. 3 kez zevkle okuduğum ve yine okumayı düşündüğüm kitaptır. Yüzüklerin efendisinde ve hobbitte elflerden çok az bahsedilir ve bu kitap o eksiği kapatır. Fantezi sevenlere şiddetle tavsiye edilir.
    (Ar Pharazon, 06.03.2007 19:12)
  8. yüzüklerin efendisinden önce şekillenmeye başlayan bir dünyanin yaratilis oykusunu barindirarak tolkienin diğer eserlerinin üzerine yerleşebileceği bir yapı oluşturur ve yazarın en büyük çalışması olarak kabul edilir.. okuması tolkein `in diğer eserlerine nazaran oldukça zordur.
    (soulsick, 02.04.2007 01:08 ~ 19:59)
  9. "önce eru vardı.." diyerek başlayan kutsal kitap.
    kitabı bitirdikten sonra bie geceliğin "sindar neydi lan?!" diye yataktan kaldırıp kitabı tekrar tekrar okumama neden olan şaheser.
    (pister, 27.06.2007 21:47)
  10. orta dünya kurgusunun incil'i.

defalarca okunabilecek, sıkmayan bir yapısı vardır.
    (bl, 27.06.2007 21:53)
  11. sayesinde feanor un sülalesini kendi sülalemden daha iyi tanıdığım muhteşem kitap; kaç defa okuduğumu siz tahmin edin demekle yetiniyorum.
    (Disco Inferno, 27.06.2007 23:13)
  12. sadece yüzüklerin efendisi ismi ile tanınan,halbuki sonrasındaki tüm fantezi edebiyatın oluşmasını ve gelişimini etkilemiş o nadide ve derin evrenin yaratılışını anlatan eşsiz ve kutsal eser...

"ilk önce Eru vardı,ilk ve tekti" diye başlayan,9 sefirah gibi 9 valanın evreni ve dünyayı yaratması vb. güzel olayların anlatıldığı,bu özellikleriyle okuyucuda çağrışım silsilesi yaratan üstün edebiyat eseri.
    (rantulas, 24.07.2007 12:59 ~ 13:01)
  13. kutsal kitapların 5.si ve dunyanın yaradılısını en iyi anlatanı bu kitaptir.

bu kitabi tasvir edebilmek bile beni aştıgı için tolkien amcaya sükranlarımı sunuyorum sadece.
    (fingolfin, 16.08.2007 16:34)
  14. kitaptaki turambar turin in hikayesi yürek parçalayıcıdır. keşke filmi de çekilse de izlesek.

(bkz: hurin in çocukları)
    (nocturnal Concerto, 22.02.2008 12:49)
  15. tolkien'in ölümünden bir süre sonra oğlu christopher tolkien tarafından yayına hazırlanan ve basılan kitap.
    bir tarih kitabı havasında olmasına rağmen yüzüklerin efendisini okuyan ve aklında çok sayıda soru işareti oluşmuş okurlar için paha biçilmez bir kitaptır.orta dünyayı anlamak için ilk okunacak kitap olmasa da kanımca en çok anlaşılması gereken kitaptır.
    (thorininkiliciorcrist, 29.02.2008 01:45)
  16. her şeyden önce bu kitabın şu ana kadar yazılmış kitaplar arasında en yüksek hayalgücüne ve en eşsiz anlatıma sahip olduğunu kabul etmek gerekir.
    orta dunya tarihi. çok sapık muhabbetler geçer:
    --spoiler--
    *iki elinle ver.
    *valar yüzyıllar boyunca keder içinde oturdu.
    *... ve yıkıntıların içinde turgon'un ölümü görkemlidir.(adamı o kadar anlattın bari iki satır daha yaz şöyle öldü de)
    ayrıca túrin'ın başına gelen bahtsız bedevinin başına gelmemiştir. durun siz kardeşsiniz diye atlayan amcalar yok tabi orta dünya'da.
    --spoiler--
    kitap fazla ayrıntı vermez, bazı olayların detayına girmiştir: (bkz: beren ve luthien). o yüzden bazı yerlerde ayrıntı arayıp bulamayabilirsiniz. ki zaten o haliyle bile kafa ağrıtan, kafa yapan bi kitap. bu arada lafı geçmişken hurin in cocuklarinın çıkar çıkmaz türkçe ye çevrilmesine rağmen henüz çevrilmemiş bi yığın tolkien kitabı var, bu kitabın özelliği nedir anlayabilmiş değilim.
    (KIDD, 02.04.2008 21:17 ~ 02.05.2008 02:05)
  17. lord of the ringsserisinin beyaz perdeye aktarılmasından sonra peter jackson herifinin* bi şekilde bulaşmasından feci şekilde korktuğum kaçış edebiyatının mihenk taşı.
    şayet bi gün biri cesaret edebilir ve hikayeleri görselleştirmeye kalkarsa en az lotr kadar getirisi olucaktır.lakin,hollywood'un nasıl hala böyle bir kaynağı değerlendirmediğini biraz kurcalayacak olursak,
    hikayelerin bir bütünlük içinde olmaması bir sinema filmi yerine bir seri çekilmesini gerektireceğinden proje bir kaç lotr masrafında olucaktır.
    ayrıca garanti gişe geliri olan bir projeyi, dizi olarak çekerek tv ekranından gelir arayışı ise haliyle yönetmenlerin yada yapımcı firmaların pek de kabul edebilecekleri bir hadise değildir.
    aktarılmasının bu şekilde zor oluşu eminim ki bir gün çekilebilirse LOTR de olduğu gibi bir çok eksik noktayı beraberinde getirecektir.ama yine de bu kitabın karakterlerini ete kemiğe bürünmüş olarak görmek, hormonal dengeyi altüst edebileceğimiz yegane olaydır.bir delikanlı hollywood yönetmeni beklenmektedir...
    (accelerated, 02.05.2008 01:58)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» children of bodom » dust in the wind » sicak sarap » hayati geometri ile yorumlamak » caylakliktan kopup gelen yazarin ilk basligi » turgay fisekci » yyu sozluk » yok artik lebron james » burhanettin ilyas celebi » oyle bir hayat yasadim ki » cocugunuza isim » romy schneider » yer yarilsa da icine girsem denilen anlar » film tadindaki sarkilar » kirk bakireye tapmaya bal yanaktan tatmaya geldim » carpik bacakli tiplerdeki bitirim delikanli havasi » yaralandim » dunya yoksul insan kotu » risperdale » pozisyonu bozmak » turpentine » babanin olmesi » larry bird » special weapons and tactics » level atlayan yazar » oznel kamera acili nike reklami » kotuyum ben kotuyum » isvicre » metin okuyan arkadasi guldurmeye calismak a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa