sila i rahim 

kapat
  1. Akraba ve yakınları ziyaret etme, hallerini ve hatırlarını sorma, gönüllerini alma anlamında bir islam ahlâkı terimidir.bu konuda ki hadis-i şeriflerde şöyle buyrulmuştur:

"Yoksula yapılan sadaka bir sadakadır. Bu sadaka akrabaya yapılmışsa iki sadaka demektir. Biri sadaka, diğeri sıla-i rahimdir ki bu da sadaka sayılır"

''Her kim rızkının bol olmasını ve ecelinin gecikmesini istiyorsa akrabasını görüp gözetsin''
    #370094 (white pages, 24.06.2006 00:47)
  2. eş ve dostun ihtiyaçlarını karşılama, onlarla görüşme ve kusurlarını bağışlama.
    #990495 (hoscakal, 13.12.2006 15:48)
  3. yapılması mutlak tavsiye edilen ve terk edilmesi büyük günahlardan sayılan islami ahlak anlayışı.
    #992119 (ebegume cici, 13.12.2006 21:34)
  4. sıla: atv'de salak bir dizi. rahim: kadın cinsel organının bir bölümü, bebegin dünyaya açılmadan önceki son bekleme odası... iki kelimeyi bir araya getirince nasıl akraba ziyareti oluyor anlayamadım valla.
    #2447898 (eren569, 09.10.2007 13:49)
  5. hayriye unalın bir şiiri.

"Ağlamayı başarırsan son kurşunu sana saklarım" mısrayı bercestesi ile kalplere taht kurmuş bir şiir.
    #3059361 (tam kivaminda, 26.02.2008 01:40)

© 2008 - uludağ sözlük

sila i rahim başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. sila i rahim ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu sila i rahim nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» bonservis » devrimci sosyalist isci partisi » girisimci genclik » turbanli » buyuksehir calisiyor ukteler doluyor » ankara da sabaha dogru havanin kokusu » ekmek arasi lavas » rana cabbar » macgyver » recon a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci