sikiyonetim 

kapat
  1. askeri açıdan geçici bir idare biçimidir. bazı temel hakların kısıtlanması sözkonusudur. tüm ülkeyi kapsamasa bile, belli bir bögeyi kapsayabilir.
    #773198 (kasimpasa canavari, 25.10.2006 14:43)
  2. askeri darbe sonrası kurulan askeri cuntanın uyguladığı yönetim şekli , genel itibari ile anayasa hiçe sayılır , cunta nın belirlediği geçiçi kurallar dahilinde ülke yönetilir , tabi bu arada genelde kişilik hakları hiçe sayılır.

(bkz: siki siki yönetim)***
    #820502 (altobelli, 06.11.2006 00:27)
  3. cinsi irade. anti-abazanlık.
    #1460530 (mad world, 27.03.2007 22:18)
  4. bir costa gavras klasiği olan dönem flimi.askeri diktatörlükle yönetilen bir güney amerika ülkesindeki* olaylar perdeye yansıtılmaktadır.filmde,radikal solcu bir grup, cıa'nın yaptığı işkencelere karşı çıkmak amacıyla abd a.i.d yardım kuruluşu çalışanı görünümü altında uruguay polis teşkilatını eğiten polis akademisi uzmanını ve Brezilya büyükelçisini kaçırır.başrolde yine, costa-gavras'ın birlikte çalışmaktan zevk aldığı yves montand vardır.
    #1849470 (tavushavasi, 01.07.2007 19:37)
  5. Yönetimin esaslı kişilerin eline geçmesidir. Bu olay meydana geldiğinde ülkede yolunda gitmeyen bişeyler var demektir.
    #1849575 (kuru fasulye, 01.07.2007 20:10)
  6. (bkz: ohal)
    #1849577 (just my luck, 01.07.2007 20:11)
  7. olağanüstü zamanlarda,ülkedeki güven ortamının korunması için ordunun yardımıyla sağlanan yönetim.
    #2051952 (nicksevmezinsan, 01.08.2007 18:03)
  8. franco solinas'ın senaryosuyla costa gavras'ın filme aldığı yapıt daha sonra
    ülkü tamer vasıtasıyla romanlaştırılarak 1974'de yayınlanmıştı.
    yıllar sonra kitabın tükenmesi üzerine kavram yayınları'ndan 1985'te
    tekrar basılmıştı ve işte o baskının önsözünden birkaç cümle:

'sıkıyönetim, yalnız latin amerika'ya değil, bütün dünyaya tutulan
    bir ayna.'cezayir savaşı' ve 'isyan'ın senaristi franco solinas'ın eseri.
    senaryo gerçek bir olaya dayanmaktadır. 1970 ağustosu'unda tupamaro'lar
    tarafından kaçırılan a.b.d.yurttaşı ve aid görevlisi dan a.mitrione'nin
    öyküsüdür bu. genellikle romanların senaryoları yazılır. ben*,
    sıkıyönetim senaryosunun romanını yazmayı denedim. amacım, bu eseri
    ülkemizde daha çok okura ulaştırabilmekti. senaryonun genel çizgisinden
    ayrılmadım, yalnız bazı resmi belgeleri eklemekle yetindim.*
    #2132571 (meister writer, 14.08.2007 18:44)
  9. (bkz: etat de siege)
    #3578540 (edip sharabi, 24.06.2008 21:08)

© 2008 - uludağ sözlük

sikiyonetim başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. sikiyonetim ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu sikiyonetim nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» sigarayi birakmak » adilos bebe » metallica konserinde ferdi tayfur soylemek » ilk dogan cocuklarin daha zeki olma durumu » ali riza alaboyun » sevismek » klasik muzik varken metal dinlemek » amish » choke » solaryuma giren zenci a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci