sigaranin aile icinde mesrulasma sureci 

kapat
  1. gerek aile büyüklerine ya da mahalle abilerine özenmekten olsun, gerekse de(ki hiç gerek yok) yasak olmanın doğurduğu o çekiciliktendir, elimize ve ağzımıza mutlaka almışızdır onu(sigaradan bahsediyorum). 10 senedir kullanıyorum ben de bu mereti, ta ki hekim beyin, "ciğerlerde ve midede ciddi hasar var" kelamını işitene dek de severek içtim ne yalan söyleyim.

şimdi tabii bu boku bir de aileden saklamak sıkıntısı doğuyor istemez, halihazırda baba parası yiyorsan ya da gelenekçi bir ailede yetişmişsen. sigara içmeyen anlamaz, aç kalırsın; son paranı bu iblis sidiğine yatırırsın, zerrece istemek dilenmek adetin yoktur; çaresizlikten elin herifine yamanırsın, öyle de karaktersizleştiren şey bu. e, saklamak nereye kadar? o zaman şöyle oluyö;

ilk sene:

- oğlum sen sigara kokuyosun?
    - yok anne, bilardodaydım, ondan.(göt büzüşür)

ikinci sene:

- oğlum cebinden sigara çıktı? sen sigara mı içiyosun?
    - yok anne, sermet'in sigarası, eve götüremiyo babası görür diye, ver ben götürürüm dedim, kalmış işte.(kulak kızarır)

ikinci sene altıncı ay:

- aaa, bu ev sigara kokuyo?!
    - he anne, sermet geldi de o içti..
    - sen içmedin yani?
    - ... (dil tutulur)

üçüncü sene:

- oğlum okuldan kağıt geldi, sigara içtiğin için uyarı cezası almışsın.. tüh sana rezil, bak ben içiyorum da noluyo, öksürüp duruyorum! ühüü, allah belanı versin seniiin!
    - anne.. şey.. (kalp çarpar -lan hızlı çarpar yani)

üçüncü sene dördüncü ay:

- az iç oğlum bak yazık ciğerlerine.. odan da ne havasız..(meşruiyet kazanma aşaması)
    - ya anne çok içmiyorum zaten, üç beş.. (yalandan ağız dil çarpılır)

üçüncü sene onüçüncü ay:

- oğlum, hangi marka sigara içiyosun sen?
    - kısa marlboro anne..
    - getir bakim bi tane sigaram bitmiş.(bu noktada meşruiyet kazanmıştır gayrı, tellendir abura koyim)
    - hı? ha? taam dur.. (sevinçten topuk göte çarpar)

dördüncü sene ve sonrası:

- ya anneee!! sikicem nerde benim çakmağım ya, alıp duruyonuz haa!!(bu aşamada surat eşek derisi kıvamındadır, yüz yavaş yavaş kaybolmaktadır)

öyleyken böyle ayol.. neyse de sıkıntılı bir süreç de olsa atlatılıyor gençler. unutmadan insanı köpekleştiren iki şey vardır şu fani dünyada, aşk ve aha bu sigara, ikisinde de sevdikçe geberirsin.

yasal uyarı: sigara müebbet idamdır.
    #2830912 (vaudeville for vendetta, 13.01.2008 03:39)
  2. bir türlü bitmeyen süreç.
    #2830936 (necromancer, 13.01.2008 03:54)
  3. kısa sürmesi için aileye hemen bildirilmesi gerekir. 2-3 ay başınızda beklerler bırak diye bırakmazsanız daha da bulaşmazlar size. yani 4 yıl beklemeye gerek yoktur. beraber içmeye başlarsınız.
    #2832568 (tyrant, 13.01.2008 15:59)
  4. avrupa birliğine üye olma sürecinden daha fecidir.
    #2891943 (bahadir, 24.01.2008 23:10)
  5. 28 yaşında hala baba yanında içemiyorsanız bir türlü meşrulaşamamış süreçtir.

yasal uyarı : sigara kötülüklerin anasıdır
    #2891961 (nerval, 24.01.2008 23:12)
  6. yıllarca kışları balkonlarda donduktan sonra pek bi tatlı olacağını sandığım meşruiyet.
    #2891985 (nihan, 24.01.2008 23:16)
  7. toplumumuzda genellikle;

--spoiler--
    baba: sen sigara mı içiyorsun?
    cocuk: yok baba nerden çıkarıyorsun.
    baba: sus keraneci seni. iç, iç sigarayla saygı olmaz.
    --spoiler--

şeklinde nihayete eren süreçtir...
    #2891999 (zulfikardarbesi, 24.01.2008 23:18)
  8. bu entry bağımlılık yapan madde olan sigaraya özendirici unsurlar içerebileceği için 18+'a hitap etmektedir. yavrucaklar okumasın. sigara yavaş ve ağrılı ölüme sebep olur, erken yaşta cilt yaşlanması * *, doğurganlıkta azalma; akciğer kanseri, gırtlak kanseri gibi ölümcül hastalıklara yol açar.

yaklaşık 5 yıl önce, üniversite için ailesinin yanından ayrılmış, yurda yerleşmiş türlü sıkıntı içinde kalabalık odada bunalım geçiren hatun kişi hafta sonu tatilini cumayla birleştirip istanbul'a aile ziyaretine gider. çantasında sigarasıyla o gece yakalanırım korkusuyla kabuslar görüp uyuyamaz. ertesi gün kendisi için özel hazırlanan kuş sütü eksik kahvaltının ardından annenin elleriyle yaptığı kahveyi gören kızceğiz ağlamaya başlar resmen. en sonunda kahve kokusuna daha fazla karşı koyamayıp gözlerini fincandan ayırmadan;
    - anne ben sigara içiyorum, eşşek kadar oldum beni yakalarsan ikimiz için de utanç verici olur. burda içmeme izin vermessen yurtta içiyorum bilmeni istedim, der.

anne yutkunur. bu dürüstlük karşısında hem benden bir şey saklamıyor kızım sevinci hem de içerse kanser olur, ciğerleri su bile toplar korkusuyla bakakalır. benim işim var diyip mutfaktan çıkar ve iki gün boyunca günaydın, iyi geceler kızımdan başka kelime etmez. yurda dönme günü gelince anne elindeki parayı kızına verip;
    - sigara içmeni onaylamıyorum ama seni kontrol de edemem. al bu parayı yemeğe vereceğin harçlığını sigaraya harcama sakın, der.

bir dahaki eve dönüşte anne duruma alışmıştır. kahvenin yanında sigara yakılır. kokuyu farkeden baba ertesi gün anneden "kızda fazla varsa sigara ver benimki bitti" diyip olayın artık ev içinde kanıksandığını gösterir. fakat baba yanında asla sigara içilmez sorulduğunda yere bakılıp;
    - yok ben içmiyorum ki, denir ama baba her zaman bilir. kızında sigara yoksa odasına iki dal bırakır.
    edit: tabii ki marifet değil lan baba kızının sağlıksız yaşayıp kanserden gebermesini ister mi hiç ağzını burnunu dağıtırım senin modern filan değil o, maddi açıdan zorluk yaşamasın diye kızına iki dal sigara vermiş çok mu.
    #3023221 (titania, 18.02.2008 12:22 ~ 12:26)
  9. bizim ailede meşrulaşma süreci değil, sigara içebilme yaşı esas alındığından meşrulaşma süreci yaşamadan anında uyum sağlanmıştır.
    #3400220 (never neverland, 15.05.2008 14:12)
  10. valla nerdeyse kırk yaşına geldim hala helada içiyorum. yani yaşadığım kadar yaşarmıyım bilinmez ama böyle gider sanki. yok bir şey değil 1000 km. yol gidiyorum 30 km.de bir benzinci wc'sine girip içmekten sıkıldım. bıraksam mı ne!
    #3400290 (pancake, 15.05.2008 14:29)
  11. aileyi sülale olarak ele alıcak olursak ilk önce kuzenlerin öğrenmesiyle başlar.
    #3400338 (cakaf, 15.05.2008 14:36)
  12. aileden aileye değişebilmekle birlikte, genelde uzun olan kısmı annenin bilip de bilmemezliğe verdiği süreçtir.

gece uyanan anne kızının mutfak penceresini açmış, camdan baktığını görür*, gelir mutfağın kapalı olan ışığını açar, şöyle bir bakınır, sen de çok oturma der, ışığı söndürür ve yatar.
    #3400359 (marionette, 15.05.2008 14:41 ~ 14:42)
  13. - sigara kötülüklerin anasıdır.
    - her ana kutsaldır.
    #3403077 (DjarumTurk, 16.05.2008 02:38)
  14. baba: bak evlat, ailede herkes içiyor.
    cocuk: evet baba.
    baba: ve senin de içiciyiz biz'e üye olmanı istiyorum.
    cocuk: bilmem ki olsam mı ?
    baba: en azından deneyebilirsin evlat.
    cocuk: ağlamak istiyorum.
    #3403096 (rikimikipiki, 16.05.2008 02:48)
  15. ilk gün kardeşin sigara içtiği öğrenilir ama kızılamaz aile tarafından kızmaktan öte üzülünür. yani bir bilinçsizliktir sonuçta sigaraya başlamak . öğütler birbirini kovalar yok ben böyle başladım böyle oldu yok şu yok bu neyse kardeş söz verir tabi o an ki vicdan azabı ile falan . neyse güzel bir tiyatro işte dönen sonrasında meşru bir şekilde kültablası yok sigara alırken artık ona da bir sigara durumları. iğrenç bir meşriyet sürecidir işte. ki bitmeyecektir biliyorum ömür boyu o bok o çocuğun ağzında olacak. neyse artık her bir sinir anında her bir sıkıntı anında 1 dakikalık sigara süresi vardır. hatta laptop başında vay efendim dışarı çıkmadan yok efendim eve girmeden hatta ve hatta sabah kalktığın gibi falan (kesin iştah kesiyor diye s2ndirik bir söylenti duyulmuştur)

sonuç: sakinlediğini sanan asabi bir birey daha. evdeki sigara kokusunun artması. giysilerdeki sigara kokusu. arabadaki sigara kokusu. nikotin li bir dünya işte artısı olabilir mi amuagodumunun ?
    #3403103 (chatin, 16.05.2008 02:52)

© 2008 - uludağ sözlük

sigaranin aile icinde mesrulasma sureci başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. sigaranin aile icinde mesrulasma sureci ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu sigaranin aile icinde mesrulasma sureci nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» bir rol model olarak v » charlie pace » posta gazetesinin prezervatif vermesi » ruya » seovi » e bow » ahmet cakar dan aforizmalar » sirket kartini boynundan sirket disinda da cikarmayan insan » 22 erkegin bir topun pesinden kosmasina anlam veremiyorum » ana baci karistirma orospu cocugu a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci