sifirin gucu 

kapat
  1. Sıfırın Gücü(rakamlarin evrensel tarihiV) adıyla satışa sunulan Georges Ifrah tarafından yazılıp Kurtuluş Dinçer tarafından dilimize çevirilmiş 199sayfadan oluşan bir tubitak yayinlarikitabı.

"Ne olduysa o zaman oldu! Tanrı alçakgönüllü bendenizin o gününün tamamen ötekiler gibi olmasını istemedi." "O gün" öğrencileri Georges Ifrah'a yanıtlayamadığı şu soruyu sormuşlardı: "Efendim, rakamlar nereden geliyor? Sıfırı kim icat etti?" Gerçekten nereden geliyordu rakamlar? Bu alışılmış simgeler bize öyle açık geliyordu ki, onları bir tanrının ya da bir uygarlık kahramanının eksiksiz bir armağanı olarak birdenbire ortaya çıkmış sanıyorduk. Böyle başladı Ifrah'ın serüveni ve 20 yıllık bir çalışmadan sonra Fransa'da geçtiğimiz yıllarda büyük yankılar uyandıran, en çok satılan kitaplar arasına giren Rakamların Evrensel Tarihi adlı eşsiz bir yapıt ortaya çıktı. "
    #199510 (rsbrnch, 26.04.2006 12:39 ~ 13:01)
  2. (bkz: gölgelerin gücü)
    #199512 (enterezan, 26.04.2006 12:41)
  3. (bkz: sıfır eşittir sıfır sorunsalı)
    #199550 (pilotmont, 26.04.2006 12:59)
  4. çarparsanız yutacak bir güç.
    #199554 (hadiii, 26.04.2006 13:00)

© 2008 - uludağ sözlük

sifirin gucu başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. sifirin gucu ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu sifirin gucu nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» google earth de eski sevgiliyi gormek » omru uzatan seyler » the haunted made me do it » orumcek » buyuksehir calisiyor ukteler doluyor » feyyaz kurus » dokunmaktan korkmayan kadinlarin sevgilisi » sacriter » tugrul arsever » guru osman a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci