sidney 

kapat
  1. halkının misafirperver ve dost canlısı olmasıyla tanınan avustralya ili.
    #15835 (july4th, 16.01.2006 01:27)
  2. avustralya nın reel başkenti canberra ile her zaman karıştırılan 2 şehirden biri ..
    bir diğeri için (bkz: melbourne)
    güzel,yaşanılası ama abartıldığı kadar da olmayan şehir.doğal güzellik görmek isteyenlerin avustralya nın başka eyaletlerinde gezinmeleri daha mantıklıdır (bkz: queensland)
    insanlar genelde dost canlısıdır ama avustralya vatandaşı bulmak isterseniz,uzak durulmalıdır.burası başta uzak doğulular olmak üzere binbir milletten insanla işgal edilmişlerdir..
    türk yemeği,kebabı,müziği ...vs özlenirse varoşlarına doğru girildikçe (bkz: auburn) isimli bir semti mevcuttur
    #69913 (postsinaptik golge, 16.02.2006 02:44)
  3. (bkz: opera house) (bkz: harbour bridge) (bkz: darling harbour) (bkz: taronga zoo)

(bkz: amp tower) (bkz: sydney aquarium) (bkz: blue mountains)
    #223423 (postsinaptik golge, 09.05.2006 09:11 ~ 09:18)
  4. postsinaptik golge abimin doktor olmak için kalkıp gittiği yer. pek uzak memleket. an itibariyle saati 18:17 olan yer.
    #246197 (the kene, 15.05.2006 11:17)
  5. anadolu lisesi hazırlık sınıfında niyazi örtmenimizin bir hafta boyunca ezberlettiği bir paragrafta anlatılan şehirdir. sınıfta paragrafı ezberinden en hızlı okuyan kişi olmuştum. kronometre tutmuştuk. benim için bundan fazlasını ifade etmeyen şehirdir.
    (bkz: ani defteri olarak sozluk kullanmak)
    #465613 (devedikeni, 27.07.2006 09:18)
  6. hayat standartının yüksekliği, sosyal hayatının zenginliği,muhteşem plajları, yılın 8 ayı sıcak havasıyla birlikte çoğu asyalı olmak üzere önemli oranda göçmen nüfusuyla, tam yaşanacak yer denilebilecek muhteşem bir şehir. Tek dezavantajı biraz uzak olması, uçakla 24 saat civarı..ve oldukça pahalı
    #704936 (woolloomooloo, 07.10.2006 13:22)
  7. avustralya nın baskenti olarak bilinen şehir. başkent değildir ancak kıtanın en büyük şehridir. bir nevi istanbul..
    #1157002 (smmnds, 15.01.2007 10:46)
  8. aslında sydney şeklinde yazılır ve başlıktaki gibi okunur ünlü opera binası ile anılabilir.
    #1157062 (hothead, 15.01.2007 11:05)
  9. 2000 yılında olimpiyatlara ev sahipliği yapmış avustralya kentidir.
    #1157093 (derkaiser, 15.01.2007 11:15)
  10. Sidney (Sydney) Avusturalya deyince akla ilk gelen sehirdir. Avusturalya'nin en buyuk eyaletinin (New South Wales) baskentidir Sidney ama, kita ulkenin baskenti bas bolgenin (Australian Capital Territory) de baskenti olan Canberra'dir. Kanguru, koala, Opera House (limandaki beyaz parlak mermesimsi taslarla yapilmis ilginc opera binasi), Sydney Harbour Bridge (dunyadaki ilk yilbasi hep o koprudeki havai fiseklerle kutlanir), Sydney Tower (o kuleye cikip hem donen restoranda sehri tepeden izler, hem kanguru eti yersin) ilk akla gelenlerdir Sidney deyince. Gider gitmez kanguru gormeyi cok ummustum, arkadaslar soruyorlardi hep cok kanguru var mi diye. ben de komik yalanlar atiyodum; "ha bi dakka once bu internet kafeye ziplayarak girdi bi tane, webcam olsa idi acardim bakardin sen de". En cok gidilmesi gereken ama en uzakta olan kitanin en guzel sehri Sidney. Unlu plajlarini hep goruruz tv de gazetede. neyse ozledim gene. Bir yili gecti doneli...
    #1428483 (kani ronik, 19.03.2007 03:13 ~ 03:15)
  11. avustralya'nın en büyük şehri ve en önemli limanı. Maden işleri, gemi yapımı, makine endüstrisi ve biracılık başlıca gelir kaynaklarındandır.
    #3126095 (destination unknown, 12.03.2008 01:06)
  12. kanada'da da da da da.. bulunan şehir.
    #3609144 (the kene, 02.07.2008 13:02)
  13. 2008 kışını karlı geçiren şehir.
    #3841195 (ben hep 17 yasindayim, 19.08.2008 20:41)

© 2008 - uludağ sözlük

sidney başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. sidney ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu sidney nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» emo turkey » kendini super seksi sanan erkekler » turkiye de atmosferi en iyi olan takimlar » yugoslav futbolu » amigurumi » es eksi iki » icimdeki deniz » isinmak icin vodka icmek » lilliputyen varsanisi » uludag sozluk copcatanlik servisi » histeri » entry ve nick uyumu » grief » eskiya » le porta » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » hasan bulent kahraman » vecit » almanya da yasayan turkler » karisina kahvalti hazirlayan erkek » labilite » anasi ve iki bacisiyla dama cikmis eski sevgili » psikojen koma » intihar edecegim ama annem kiziyor » kurt sorunu akp ile basladi » kayip prenses » unlu birine benzemek » britney spears » lord esseinski » ambient » muthis ozetlemis