siddharta 

kapat
  1. SLoven power rock grubu..muziklerinin hangi kalıba girdigi tam olarak kestirilemese de klinik,napoj ve my dice ile iyi bir giris yapilabilir.gelecek vaadeden bir gruptur ayni zamanda (bkz: klinik) (bkz: napoj) (bkz: my dice) ve ozellikle (bkz: platina)
    (glosoli, 14.03.2006 19:27 ~ 11.08.2006 13:32)
  2. hermann hesse'nin bir kitabı
    (vido, 14.03.2006 23:04)
  3. my dice isimli harika parçalarıyla tanıdığım fakat diğer parçalarında aynı tadı bulamadığım sloven grup.klibi de pek bi güzeldir my dice ın.mtv de rock chart ın jenerik müziğidir my dice ayrıca.
    (Disco Inferno, 29.05.2006 14:27)
  4. Asaf Halet Çelebi 'nin bir şiirinin adı

koskoca bir agaç görüyorum
    ufacik bir tohumda
    o ne agaç ne tohum

ben bir meyvayim
    agacim âlem
    ne agaç
    ne meyva
    ben bir denizde eriyorum
    (nirvana, 16.09.2006 14:05 ~ 14:07)
  5. herman hesse'in budda'yı anlatan kitabı
    (pafküf, 16.09.2006 14:09)
  6. bir herman hesse klasiğidir. bu eseerini diğer eserlerinden biraz daha farklı bulmuşumdur. dostoyevskiy ve nietzsche ve hint felsefesi etkileri sezilir. eserlerindeki sorgulayan, araştıran, öğrenen ve aynı zamanda içi susuzluk ateşiyle tutuşan kahramanlardan bir tanesidir sidhartha.kahramanımız araştırır yaşar, samanalara karışır brahman olur, bir fahişeden sevişme sanatını bir tacirden zar atmayı öğrenir. farklılaşır ama şunu farkeder; ''değişimdeki süreklilik''.. ırmağın da ona anlatacağı budur.
    (calderon de la barca, 26.09.2006 22:28)
  7. henry miller a "benim gözümde siddhartha, kutsal kitap'tan kat kat üstün bir ilaçtır." dedirtebilecek kuvvette bir hesse kitabı..*

(bkz: hermann hesse)
    (canzone arrabbiata, 26.09.2006 22:44)
  8. (bkz: siddhartha)
    (calderon de la barca, 26.09.2006 22:48)
  9. kendisi aslinda buda dir. bir de kankasi vardi (bkz: govinda)
    (cemcuk, 28.12.2006 04:02 ~ 02.01.2007 08:18)
  10. (bkz: armut agaci)
    (heidi, 28.12.2006 04:03)
  11. çok fazla kalın olmamasına karşın (hatta yanlış hatırlamıyorsam 80-85 sayfalık bir kitaptır) ne anlatmak istediğini bilip bunu da mükemmel anlatan bir eserdir. kısa bir yolculuk esnasında okunabilir.

içsel yolculuğun ve arayışın güzel anlatımıdır. kesinlikle ders verme amaçlı değildir. sadece anlatır. kişi, kendisi karar verir yazgısına.
    (cennetten kovulan, 12.01.2007 21:19)
  12. 1946 yılında hermann hesse'ye nobel edebiyat ödülü kazandıran kitaptır.
    (yasakani, 01.02.2007 16:28)
  13. --spoiler--
    diyelim suya bir tas attın, en kısa yoldan suyun dibine iner. kendine bir hedef belirledi, kafasına bir sey koydu mu, siddhartha'da da degisik degildir durum. siddhartha hicbir sey yapmaz, bekler, dusunur, oruc tutar, ama tas nasıl suyun icinde yol alırsa, o da dunyadaki nesneler icinden yol alıp gider, bir sey yapmaksızın, kılını kıpırdatmaksızın; bir sey cekip goturur onu; cunku hedefinden onu alıkoyacak hicbir seyin ruhundan iceri sızmasına izin vermez. iste samanların yanında siddhartha' nın ogrendigi sey. kalın kafalıların buyu diye niteledigi ve cinlerin basının altından cıktıgına inandıgı sey. cinlerin basının altından cıkan hicbir sey yoktur, cinler yoktur cunku. herkes buyu yapabilir herkes belirledigi hedefe ulasabilir, yeter ki dusunmesini, beklemesini, oruc tutabilmesini bilsin.
    --spoiler--
    (kabaktadi, 16.03.2007 19:42 ~ 24.12.2007 02:46)
  14. hermann hesse'nin kitabından pasajlar;

--spoiler--
    -düşünmek nedenleri bilip tanımak demekti, ancak bu yoldan duygular bilgilere dönüşür ve yitip gitmeyerek bir varlık kazanır, içlerindeki özü ışıyarak çevrelerine yansıtırdı.

-yazmak iyidir ama düşünmek daha iyi;
    akıllılık iyidir ama sabretmek daha iyi.

-haz vermeden, haz alınamaz.

-siddhartha, kamaswami'ye söylüyor;
    bir gün gelir ve dersen ki, bu siddhartha'nın zararı dokunuyor bana,
    tek bir söz yeter, siddhartha çekip gider hemen.
    ama o güne kadar izin ver de birbirimizle iyi geçinmeye bakalım.

-kamala: beni sevmiyorsun, hiçkimseyi sevmiyorsun. doğru değil mi?
    siddhartha: olabilir. ben de senin gibiyim. sen de sevmiyorsun.
    yoksa bir sanat olarak sevgiyle nasıl uğraşabilirsin?
    bizim gibiler belki sevemez. çocuk insanlar yapabilir bunu; bu, onların gizidir.

-öyle geliyordu ki, hiçbir şeyi ve hiçkimseyi sevmeyişiydi
    siddhartha'yı daha önce hasta yapan.
    --spoiler--
    (ArsMagna, 29.03.2007 18:49 ~ 18:51)
  15. kitapla aynı adlı*yerli bir müzik grubu var. oyun adlı kısa filmin müziğini yapmışlar:
    (bkz: oyun/@meister-writer)
    (meister writer, 01.09.2007 16:36 ~ 18:21)
  16. sloven rock grubunun internet sitesi:
    http://www.siddharta.com
    (meister writer, 01.09.2007 16:41 ~ 16:42)
  17. sloven rock grubuyla ilgili entryler hariç diğer entrylerin
    siddhartha başlığına taşınması gereken yanlış içerikli bir başlık.
    (meister writer, 01.09.2007 18:03)
  18. nil karaibrahimgil'in üniversitedeyken solistliğini yaptığı grup. allah bilir ne deli bi şeydi yine.
    (meviq, 17.12.2007 19:20)
  19. kendini arama konseptli yazınların hemen hepsinin babası! bir hint masalinın, doktor ve yazar hermann hesse tarafından geliştirilmiş hali! hacmen ince olmasına rağmen, fikren çok kalın bir kitaptır!
    (Vivendi, 01.05.2008 23:12)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» neset ertas » bahcelievler lisesi » 267 » zaman » ozdemir ince » karagumruk yanmasin » kayitli uludag sozluk okuru » buyuk yalanlar » allah ini seven tutmasin beni » 34 zam 34 » igde kokulum » engelli cocugu olan anne » saat kac espirisini ureten kisi teslim oldu » bana soz ver » karanligin lideri » kestane gurgen palamut » goksu parki » guzel gothic kizin gothic olmasa daha guzel olmasi » entry ve nick uyumu » dumbbell » die die die my darling » rosa luxemburg » veli toplantisi » obur dunyanin default lisani » namik kemal » star wars clone wars » tavuk utmek » arthur koestler » ntv spor a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa