sezer ayrimciligi 

kapat
  1. dün ki cumhuriyet bayramı resepsiyonuna bazı gazeteleri davet etmeyerek gösterilen ayrımcılık çeşitidir.
    #790845 (bill of exchange, 30.10.2006 08:49 ~ 09:22)
  2. rte de her yurtdışı gezisinde buna benzer ayrımcılık yapmaktadır. Yurt dışı gezilerine milliyet gazetesi bu sene sadece 1 gün çağırılmıştır. (Ki o gazete hükümeti zaman zaman da övebildiği halde)

Sezer'in yeni şafakve vakit gibi gazeteleri çağırmaması ise çok normaldir. Çankaya'daki cumhuriyet balosuna çember sakalıyla, militan gibi girilmez. Ayrıca kendisini din düşmanı gibi gösteren bir gazeteyi neden çağırsın ki?
    Sezer'in cumhuriyet bayramı açıklamasında da altını çizdiği durum, gerçek dindarlar ile devletin dini kurallara göre yönetilmesini isteyenlerin ayırt edilmesinin önemidir. Kurunun yanında yaşın da yanmaması için.
    #790907 (goksunv, 30.10.2006 09:38 ~ 09:39)
  3. cumhuriyet, laiklik denince tüyleri diken diken olanların ve bazan örtülü, çoğu zaman açık açık cumhuriyetin değerlerine her fırsatta saldırmaktan geri durmayan zihniyete sahip gazetelerin yazarlarının cumhuriyet balosunda ne işi olabilir mantığı ile yapılan ayrımcılıktır. bu baloya katılmakla takiyye yapmak zorunda kalmaktan kurtarıldıkları için teşekkür borçludurlar sezer'e.
    #790927 (telashe, 30.10.2006 09:53 ~ 05.11.2006 17:07)
  4. her ne kadar yobaz, bağnaz, gerici diye de nitelendirilselerde o gazetelere büyük bir haksızlık yapılan olaydır. gerçi pek te yadırgamadım, bekliyordum da. milli bayramların kokteyllerine "eşini getirme."diyen birinden beklenen harekettir. birini içine sindiremeyebilirsiniz, hatta düşman da olabilirsiniz ama o adam milletin seçtiği biri, kabul etsen de etmesen de, meclis başkanı yani devletin ikinci adamı sen bunları resepsiyonlara çağırmayınca, asıl tavır koyduğun halktır. cumhuriyeti kutlayacak, "olmaz, sen başörtülüsün." diyorsun, sen zaten bütün başörtülüleri yobaz görüyorsun, ne desek boşuna. herkesi insaflı düşünmeye davet ediyorum, sen birini dışlıyorsun, "bu cumhuriyeti sen değil ben yaşatacam" diyorsun, "bu senin değil benim" diyorsun, ondan sonra da eleştiriyor, suçluyorsun. be hey adam sen mi kurdun ki cumhuriyeti tek sahibi görüyorsun. büyük bir ihtimalle çok eksi oy alacak bu yazı ama eksi oylarken bile, söylediklerimi bir kez daha düşünün.
    #790998 (fewzi1907, 30.10.2006 10:30)
  5. ayrımcılık mı dediniz?
    (bkz: biz müslümanız onlar patates dininden)
    #791097 (telashe, 30.10.2006 11:33)
  6. yapmamak için kör olmak, sağır olmak ya da basur olmak gibi bir duruma sebebiyet vermeyen ayrımdır. laik, demokratik türkiye cumhuriyetine her an kastedecek düşmanlar tüm dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. cebren ve hile ile... ezbere bilinen bu satırların değerini kavrayamamış olan bazı et beyinliler de frakımı giymiştim ama kafama taktığım şapka kafamı örtse de beynimin içindekileri örtmeme hasıl olmuyor edasıyla ortada fellenirken ayrımın aslında bir seçim olduğunu, türkiye cumhuriyeti anayasasına noktası ve virgülüyle hakim olan şerefli cumhurbaşkanına atmaya çalıştıkları bokları kafalarına sürseler pek bir makbule gececektir. hani belki düşünce bulimiası beynimin surlarına sıçmak için uğraşmalarına gerek kalmayacak direk tespit edeceğimdir kim olduklarını vs vs.
    #791128 (mey, 30.10.2006 11:46)
  7. laikliğe sahip çıkıp halka özgürlük sağlamak için yapılan ayrımcılıkdır.
    #1590205 (keser, 30.04.2007 16:36)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

sezer ayrimciligi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. sezer ayrimciligi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu sezer ayrimciligi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about sezer ayrimciligi. Copyrights of the articles are belong to their authors.