sezarin hakki sezara 

kapat
  1. incilin matta 22-15 bölümünde anlatılan hz. isanın sarf ettiği cümle. olay tam olarak şöyle anlatılır.

Bunun üzerine Ferisiler çıkıp gittiler. isa'yı, kendi söyleyeceği sözlerle tuzağa düşürmek amacıyla bir düzen kurdular.

hirodes yanlılarıyla birlikte gönderdikleri kendi öğrencileri isa'ya gelip, Öğretmenimiz dediler, senin dürüst biri olduğunu, Tanrı yolunu dürüstçe öğrettiğini, kimseyi kayırmadığını biliyoruz. Çünkü insanlar arasında ayrım yapmazsın. Peki ne dersin, söyle bize, Sezar'a vergi vermek Kutsal Yasa'ya uygun mu, değil mi? isa onların kötü niyetlerini bildiğinden, Ey ikiyüzlüler! dedi. Beni neden sınıyorsunuz? Vergi ödemekte kullandığınız parayı gösterin bana! O'na bir dinar getirdiler. isa onlara, Bu resim, bu yazı kimin? diye sordu.
    Sezar'ın dediler. O zaman isa onlara, Öyleyse Sezar'ın hakkını Sezar'a, Tanrı'nın hakkını da Tanrı'ya verin dedi.
    Bu sözleri duyunca şaştılar, isa'yı bırakıp gittiler.
    (sekizgen, 15.10.2006 18:57)
  2. aslı sezarin hakki sezara allahin hakki allaha şeklinde olan sözdür. * *
    (stalker, 10.02.2008 03:50 ~ 03:51)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» josef fritzl » preeklampsi » filistin » kullerinden dogmak » 19 mayis » irlanda edebiyati » 1935 » 34 zam 34 » gecmis » football manager da mahalle arkadasina rastlamak » baba sevgisizligi » ayrilmak istedigi sevgilisinden kopamayan erkek » sozlukofobi » cocukken yapilan salakliklar » cocuk istismari » igde kokulum » en yakin arkadasinin arkandan konusmasi » green label » kuntayi kinteleyen adam » paul scholes » uludag sozluk un besinci neslini silmek » cikobis » krematoryumda yakilip zombi olmak » zorla yurutulen iliski » giden sevgilinin arkasindan bakakalmak » topac dansi » varejao » pelikan silgi » mr crowley a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa